0.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

Porniri criminale: directorul unei societãti agricole a intrat intentionat cu masina într-o turma de oi si a fost retinut!

- Advertisement -

UCIGAS DE ANIMALE …Un director al unei societãti agricole, de 37 de ani, din satul Sãlcioara, comuna Banca, a intrat intentionat cu masina într-o turmã de oi care a pãtruns pe tarlaua lui. Directorul fermei a urcat la volan si a intrat cu masina intentionat direct în ele. În urma atacului asupra turmei, a murit pe loc o oaie, o alta dar si trei capre au fost rãnite serios, urmând a fi cel mai probabil sacrificate. „Politistii Biroului Protectia Animalelor Vaslui din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au retinut un bãrbat în vârstã de 37 de ani, din comuna Banca, bãnuit de sãvârsirea infractiunilor de <<uciderea animalelor, cu intentie, fãrã drept>>si <<rãnirea cu intentie a animalelor>>, a precizat inspectorul de politie Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.

Politistii Biroului Protectia Animalelor Vaslui au documentat si probat activitatea infractionalã a unui bãrbat, bãnuit de comiterea infractiunilor de „uciderea animalelor, cu intentie, fãrã drept” si „rãnirea cu intentie a animalelor”, în data de 3 ianuarie 2023, în comuna Zorleni, judetul Vaslui. În urma cercetãrilor efectuate, politistii vasluieni au stabilit cã, la data de 3 ianuarie a.c., la ora 09.45, persoana cercetatã, un bãrbat în vârstã de 37 de ani, domiciliat în localitatea Sãlcioara, comuna Banca, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, înmatriculat în municipiul Bucuresti, ar fi urmãrit si acrosat mai multe ovine si o caprinã, ce ar fi pãtruns si pãsunat pe un teren agricol, aflat în extravilanul localitãtii Zorleni, detinut de cãtre o societate comercialã, la care persoana cercetatã detine calitatea de director. În urma impactului a rezultat decesul unei ovine si rãnirea a trei caprine si o ovinã.

Directorul ucigas de animale a fost retinut 24 de ore si dus în arestul IPJ Vaslui!

<<În data de 10 ianuarie 2023, ca urmare a administrãrii probatoriului, politistii vasluieni au luat fatã de bãrbatul cercetat mãsura retinerii, pe o perioadã de 24 de ore. Acesta urmeazã a fi prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad pentru dispunerea unei mãsuri preventive, Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de „uciderea animalelor, cu intentie, fãrã drept” si „rãnirea cu intentie a animalelor”>>, a mai precizat inspectorul de politie Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.

Reamintim cetãtenilor cã din data de 19 mai 2022 au intrat în vigoare noi prevederi legale, respectiv Legea 138 din 13 mai 2022 pentru modificarea si completarea Legii 205 din 2004 privind protectia animalelor, astfel au fost stabilite sanctiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime sau violentã asupra acestora. Ca urmare, directorul de la Sãlcioara se încadreazã la infractiunea de ucidere a animalelor, cu intentie, fãrã drept si schigiuirea animalelor, care se pedepseste cu închisoarea de la 2 la 7 ani!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

   • Pai și unde înțelege oaia unde e delimitarea daca nu are împrejmuire. Se pun pari și sârma sau de aia pt animale ușor electrica să nu le facă rău ci doar sa se retragă. Ca sa deții și să întreții proprietate privată tb să îți permiți!

  • Ăștia din goana după profit au arat toate dealurile câmpiile au secat lacuri iazuri sa își semene ei grâu sa îl vândă direct in port cu tirul de pe câmp. Unde sa își mai pască oile ?!?!

 1. Poliția animalelor de ce nu cercetează dacă crescătorii de animale au hrana pentru animale peste iarna?Daca era zăpada peste culturi?Cu ce le hrăneau? Asta nu înseamnă ca ei ciobanii cu buna știință își chinuie animalele prin lipsa hranei? Nu se autosesizează poliția animalelor?

 2. Li s a cam urcat la cap acestor fermierii banii din subvenții i au făcut sa fie nesimțiți. În primul rand terenurile sunt luate în arenda de la țăranii amarati pe care aceste jigodii numite fermieri le dau o arenda mizerabilă. Fermierii evazionisti încasează subvenții despăgubiri de secetă rambursări de tva subvenții la motorina etc etc iar la țărani le dau 300 kg la ha arenda . Arogante extravagante opulenta nesimțire lăcomia invidia răutate hoția egoismul dușmănie bârfă etc astea sunt calitățile fermierilor au jepanele de sute de mii de euro, de unde lovele ?!? Autoritățile statului nu își fac datoria . Agricultura este măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru. Dacă ar merge la stâni la ciobani care încaseze subvențiile sa vadă au măcar un contract cu forma legala cu caracter permanent?!! Ei iau subvenții și iau sclăvoi la negru prost plătiți pe post de zilieri. La fel și cei din cultura mare fac tot felul de inginerii doar sa încaseze subvențiile. Subvențiile trebuie acordate doar acelor care se asociază produc procesează și valorifică materia prima în produse românești finite au angajați cu caracter permanent cu forme legale nu la toți mafioții vânători de subvenții.

 3. Eu propun ca polițiștii de la IPJ Vaslui să cerceteze și uciderea insectelor care sunt tot animale. Să gonești cu mașina de pe terenul tău niște animale chiar dacă rezultă decesul vreunui animal nu constituie nicio infracțiune. Judecătorii îl vor pune în libertate fără discuție. Pentru cine mai are ceva IQ este evident că omul a vrut să gonească animalele de pe terenul lui, animale care au intrat in fața mașinii, așa cum de altfel animalele domestice sau nedomestice sar în față și când mergi pe drumul public cu același rezultat.

  • Si daca te gasesti pe tine in culturi si refuzi sa pleci trebuie sa te urmareasca cu masina? Si daca tu esti mai lent ecat vehiculul si te omoara ala sa fie absolvit e vina!

 4. Buna ziua , pacat de animale ca nu au nici o vina dar nu stiti ce inseamna sa te duci in fiecare zi pe camp si de fiecare data sa gasesti turme de oi in cultura , mergi la politie, faci plangere, si nu se intampla nimic , desi este legea pasunatului si nu au ce cauta in aceasta perioada in camp cu oile . Pe acei nenorociti care baga oile cu intentie si distrug culturile nu ii sanctioneaza nimeni .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.