spot_img
16.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Porti deschise cãtre frumos, la Scoala Gimnazialã de Artã „N.N.Tonitza” din Bârlad (FOTO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

ZIUA ARTEI… Scoala de Arte „N.N.Tonitza” din Bârlad a organizat pentru prima datã Ziua „Portilor Deschise”, oferindu-le bârlãdenilor ocazia sã intre în contact direct cu elevii si profesorii acestei institutii.

A doua zi de la aniversarea celor 60 de ani de la înfiintare si împlinirea a 136 de ani de la nasterea marelui pictor bârlãdean N.N.Tonitza, Scoala de Arte care-i poartã numele cu mândrie, a organiat „Ziua Portilor Deschise”. Astfel, între orele 10.00 si 12.00, elevii claselor II-IV au organizat pentru prichindeii de la Grãdinitele 5 si 20 „Ateliere de lucru”, unde cei mici au desenat si pictat, testându-si aptitudinile. Toate clasele au fost implicate, sub coordonarea profesorilor, pentru a oferi suport copiilor de grãdinitã în a-si depista înclinarea cãtre artã.

„Ziua Portilor Deschise la Scoala de Arte N.N.Tonitza din Bârlad este o oportunitate pentru copii de a se familiariza cu unul din domeniile artistice spre care au înclinatii, la muzicã, desen sau sculpturã. Suntem singura scoalã gimnazialã cu program integrat de artã din municipiul Bârlad, ba chiar din judetul Vaslui. Elevii nostri urmeazã cursuri de culturã generalã si de specialitate (muzicã si arte plastice). Menirea noastrã este sã dezvoltãm copiilor latura esteticã a elementelor talentate, prin însusirea limbajului artistic pe cãi cât mai accesibile si mai plãcute, care sã facã apel la latura afectivã si la sensibilitatea elevilor”, a precizat prof. Ramona Ioana Bors, noul director al Scolii de Artã „N.N.Tonitza” din Bârlad.

Dacã sãlile de concerte vor fi pline de fostii elevi ai acestei scoli, dacã expozitiile de artã plasticã vor fi pline cu lucrãri ale fostilor elevi ai acestei scoli, atunci înseamnã cã profesorii si-au fãcut treaba.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.