24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Porumboiu a confirmat. A vândut Ilvas-ul

Dupã Comcereal si Ulerom, Porumboiu se desparte si de fabrica de lapte

TRANZACTII…Informatie bombã în lumea afacerilor din Vaslui. Adrian Porumboiu îsi vinde încet, încet toate afacerile. O avocatã nu foarte cunoscutã din Vaslui, Aurica Nãstase, fost judecãtor la Husi, a cumpãrat de la omul de afaceri fabrica de lapte, ILVAS, „bijuteria” la care fostul arbitru international tinea ca la ochii din cap. Tranzactia vine exact la un an când Porumboiu a vândut Comcerealul si fabrica de ulei, una dintre cele mai bãnoase afaceri pe care o detinea. Nu se cunosc detaliile tranzactiei, însã Adrian Porumboiu recunoaste cã a vândut. Aurica Nãstase este si avocata care-l reprezintã în instante, în ultima perioadã pe omul de afaceri. Ilvas este o afacere de peste 16 milioane de euro, cu o cifrã de afaceri pe aproape 5 milioane de euro, care în 2015 a fãcut 112.000 euro profit.

Dupã ce anul trecut a vândut unor cetãteni rusi cea mai importantã firmã din grupul sãu de firme, Comcereal, Adrian Porumboiu înstrãineazã si fabrica de lapte de la Vaslui, SC ILVAS SA, care de o sãptãmâna are un alt actionar majoritar, Aurica Nãstase, o avocatã din Husi, care a fost si judecãtoare. „Da, e adevãrat, dar nu mai este o stire, fiindcã tranzactia s-a fãcut câteva zile în urmã”, a declarat, pentru Vremea Nouã, Adrian Porumboiu. SC Ilvas SA este posesorul mãrcilor de lactate VIO, un brand destul de cunoscut în Moldova, mai ales pe piata Vasluiului. Fabrica este alimentatã cu materie primã de la fermele de vaci pe care le detine Porumboiu, de la Târzii si Bãdeana. Este firma de suflet a omului de afaceri, fiindcã nu a vrut sã o vândã în ruptul capului investitorilor rusi. Dar iatã cã acum a decis sã-si vândã actiunile, unui apropiat, fiindcã Aurica Nãstase este avocatul care-l reprezintã în ultima perioadã pe omul de afaceri. Porumboiu nu a vrut sã spunã detalii despre tranzactie, nici pretul, si nici ce pachet a cumpãrat. Ziarul Finaciarul a scris zilele trecute cã este vorba totusi de pachetul majoritar de actiuni. Dupã aceastã tranzactie, practic omul de afaceri mai detine Mopan Suceava, fabrica de pâine din nordul Moldovei si hotelul Racova, iar în agriculturã mai lucreazã teren, dar nu la nivelul la care era în trecut Comcereal Vaslui.

Ilvas, o afacere de peste 16 milioane de euro

Conform datelor financiare, în 2015, Ilvas SA a ajuns la vânzãri totale de 22 de milioane de lei (aproximativ 4,8 milioane de euro – n.r.), în crestere cu 2% fatã de anul 2014. De asemenea, societatea a înregistrat un profit de 507.000 de lei (aproximativ 112.000 de euro – n.r.), rezultate obtinute cu ajutorul celor 164 de angajati. Atât cifra de afaceri, cât si profitul este unul mic comparativ cu cifrele cu care Adrian Porumboiu ne obisnuia în trecut, când grupul sãu de firme avea circa 4.000 de angajati si lucra peste 40.000 de hectare de teren. Datele tranzactiei nu sunt publice, însã este greu de crezut cã avocata Aurica Nãstase ar fi putut sã plãteascã o sumã rezonabilã, mãcar comparabilã cu cifra de afaceri pe anul 2015. În astfel de tranzactii, pretul de pornire a unei astfel de afaceri este cam de patru ori cifra de afaceri anualã, adicã în jur de 16 milioane de euro. Dacã ne gândim doar la terenul care-l detine fabrica în orasul Vaslui si la pretul cu care se vinde (peste 100euro/mp), o astfel de sumã nu pare uriasã. E greu de crezut cã un avocat, fost judecãtor, poate avea o astfel de sumã, însã se poate considera foarte norocoasã cã a pus mâna pe unul din brandurile mari ale judetului Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here