spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Posibil focar de antrax la doi paşi de Iaşi: cadavre de bovine arse şi trei bărbaţi internaţi la Infecţioase

- Advertisement -

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor din Iaşi a demarat o amplă anchetă peste weekend, după ce două persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din capitala Moldovei cu simptome care indicau infecţia generată de bacteria antrax, existând riscul deschiderii unui focar.

În mod concret, vineri, 7 iulie, două persoane au ajuns la unitatea medicală din Iaşi cu simptome care i-au făcut pe medici să se gândească direct la această infectare: unele leziuni cu punct negru la nivelul braţelor, plus o stare generală slăbită.

Cei doi bărbaţi care au ajuns la spital le-au povestit medicilor că au lucrat la gospodăria unui bărbat din localitatea Iepureni, comuna Movileni. L-au ajutat pe proprietar să scape în urmă cu două săptămâni de carcasele de bovine care au murit în condiţii necunoscute. Au fost şapte vaci care au fost parţial incendiate, parţial îngropate, fiindcă şi proprietarul îşi făcea griji să nu fie vorba despre vreo boală care circula între animale…https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/posibil-focar-de-antrax-la-doi-pasi-de-iasi-cadavre-de-bovine-arse-si-trei-barbati-internati-la-infectioase–357561.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.