4.4 C
Vaslui
30-nov.-2022

Postasi dedicati meseriei pânã la moarte!

- Advertisement -

TRAGIC În douã zile au dispãrut dintre noi doi oameni în toatã puterea, postasi de meserie, care desi sufereau de boli grave, au practicat meseria de care erau îndrãgostiti, pânã când o crudã boalã i-a rãpus. Postasul Constantin Cerchez, din comuna Duda-Epureni a murit brusc, acasã la el, miercuri, 19 martie, fiind suferind de o boalã cruntã: cirozã medicamentoasã. A mers la muncã pânã marti, 18 martie. Ieri dimineatã, pe 19 martie, a încetat din viatã, la spitalul bârlãdean si postãrita din comuna Alexandru Valhutã, Gina Florea, cea care fiind suferindã de mai multe boli, a sperat într-o minune si s-a internat la spitalul din Bârlad pentru a fi salvatã. Nu s-a întâmplat asa, medicii bârlãdeni administrându-i un antibiotic foarte puternic, în urma cãreia postãrita a suferit o reactie toxicã care i-a fost fatalã. Colegii de breaslã ai celor dispãruti spun cã ambii lor colegi erau dedicati meseriei, erau corecti si au muncit pânã în ultimele lor clipe de viatã. „Munca de postas nu poate sã o facã oricine si de aceea suntem alãturi d efamiliile lor si vom face totul pentru a ajuta pe cei care au rãmas în urma lor”, a precizat Geta Turbatu, lidera Sindicatului Postasilor din Vaslui. Într-un singur an, Posta Românã, Sucursala Vaslui a pierdut cinci postasi, care au murit în urma bolilor de care sufereau si care nu s-au pensionat pentru cã iubeau oamenii si munca lor.

Gina Florea, postãrita din comuna Alexandru Vlahutã, în vârstã de 47 de ani, a murit ieri dimineatã la Spitalul de Urgentã din Bârlad, unde era internatã de câteva zile, la ATI Reanimare. Ea a trecut prin chinuri groaznice dupã ce a fãcut o alergie toxicã pe jumãtate din suprafata corpului. Sotul ei ne-a declarat acum câteva zile cã femeia, desi bolnavã (cu insuficientã renalã cronicã), era destul de activã si îsi ducea la îndeplinire sarcinile de serviciu. Acum trei sãptãmâni a fost chematã la spital pentru tratament în urma unei infectii descoperite la analize. A venit pe picioarele ei si se simtea destul de bine. În urma unei injectii cu un antibiotic puternic, femeia a avut o reactie toxicã care i-a cauzat rãni, identice cu arsurile. Medicii bârlãdeni au încercat sã o transfere la un spital din tarã, care are sectie de arsi, dar nimeni nu a vrut sã-si asume riscul de a o interna, asa cã femeia a fost îngrijitã de medicii bârlãdeni. „Femeia a suferit în 2013 de un cancer la sân, având si un sindrom imuno deficitar (lupus eritematos). Din cauza acestui sindrom ea a dezvoltat în timp insuficientã renalã cronicã, având nevoie de dializã peritonealã care s-a complicat cu TBC abdominal, ea fiind dependentã de hemodializã. A fost internatã pentru febrã, hemoftizie si initierea tratamentului antituberculos. Pentru febrã s-a testat antibioticul Cefort, a mers bine cu el, iar febra persistând, medicii specialisti s-au gândit la un antibiotic mai puternic. În urma prizei cu acest antibiotic s-a declansat fenomenul alergic si a dezvoltat ritem bulos, adicã bule pe toatã pielea, care a necesitat îngrijiri în conditii perfecte de asespsie, ca la arsuri. S-a încercat transferul într-un spital superior care sã aibã îngrijiri multiple în conditii de izolare, dar toate spitalele solicitate au spus cã nu au conditii pentru a izola un pacient într-un singur loc”, a declarat acum câteva zile dr. Gabriela Danis, director medical în cadrul Spitalului Municipal de Urgentã „Elena Beldiman”. Pentru Gina Florea, cosmarul numit spitalul bârlãdean luat sfârsit ieri, ea decedând la sectia ATI Reanimare, urmând ca astãzi sã i se facã autopsia, pentru a se elucida cauzele exacte ale decesului si a se vedea dacã injectia cu antibioticul foarte tare, i-a fost cu adevãrat fatalã.

„Cea mai elegantã doamnã postas a dispãrut dintre noi”

Colegii postãritei Gina Florea erau ieri bulversati. „Ce sã spun, sunt mâhnitã si toti colegii sunt bulversati. Doamna Gina era postãritã de peste 20 de ani la Alexandru Vlahutã si îsi iubea foarte mult merseria. Era foarte mândrã de servicul ei si mereu se ruga la Dumnezeu sã nu-si piardã servicul. Cu diagnosticele ei medicale putea sã se pensioneze oricând, dar nu avrut sã audã de asa ceva. Iubea meseria, iubea oamenii si se simtea bine în mijlocul lor. Stãtea de vorbã cu ei, le stia necazurile si îi alina asa cum putea. As vrea ca toti postasii sã aibã caracterul ei, eleganta ei, bunul ei simt si dedicatia ei pentru meseria de postas. Cea mai frumoasã colegã a noastrã a pelcat la îngeri”, a spus Mihalea Stefan, sefa Oficiului Zonal de Postã Bârlad. Colegi ei vor ajuta familia asa cum vor putea si o vor conduce pe ultimul drum duminicã, 23 martie.

„Adio domnule Cerchez, vã multumim cã ati existat”

Cu douã zile în urmã, Posta Românã – Sucursala Vaslui, pierdea încã un postas, pe Costantin Cerchez, care la numai 54 de ani, fiind postas în comuna Duda – Epureni, a decedat fulgerãtor la domiciliul sãu. Constantin Cerchez, postas de peste 25 de ani în comuna sa natalã, era bolnav de câtiva ani de cirozã medicamentoasã. S-a îngrijit mereu de sãnãtatea sa, dar având un copil de crescut si întretinut si fiind unicul angajat din familia sa, a rezistat eroic pe baricadele meseriei. „Aflând cã se simte rãu, i-am spus sotiei sale sã îsi ia un concediu medical, dar acesta n-a vrut, pentru cã aveau o fatã si el era singurul salariat din casã. Marti, 18 martie s-a simtit rãu si sotia i-a spus sã rãmânã acasã cã se duce ea la expeditie, iar când a revenit acasã l-a gãsit decedat pe un scaun din camerã Este o mare pierdere, atât pentru familie cât si pentru noi. Ambii postasi decedati erau oameni care si-au fãcut datoria, atât doamna Gina Florea cât si domnul Constantin Cerchez. Oameni foarte corecti, dar bolile de care sufereau i-au rãpus. Nu s-au gãsit leacurile care sã-i ajute si totusi fiind atât de bolnavi, ei au muncit pânã în ultimele clipe. Munca de postas nu o poate face oricine”, a spus Geta Turbatu, lidera de sindicat a postasilor vasluieni. Ambele familii – Florea si Cerchez, au primit ajutoare de înmormântare de la Sindicatul Postei Române, de la Posta Românã iar colegii lor doneazã si ei cât pot, pentru ca sã ajute cele douã familii rãmase acum fãrã cei dragi: sotia si mama, sotul si tatãl. Sindicatul postasilor din Vaslui ia în calcul ca dupã ceremoniile funerare sã angajeze în locul celor doi dispãruti pe cei din familia lor (pe sotul doamnei Gina si pe sotia domnului Cerchez), în mãsura în care acestia si-o doresc. Dumnezeu sã-i odihneascã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.