spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

Poștașii din Vaslui se modernizează, pensia va veni mai rapid, pe biciclete electrice

- Advertisement -
MODERNIZARE… Poștașul modern va veni în curând cu plicul sau colete mici aduse cu bicicleta electrică. Deocamdată, cinci poștași din județul Vaslui au scăpat de pedalat, dar este posibil ca numărul lor să crească în viitorul apropiat.

DE LA ȘARETĂ, LA BICICLETĂ… Primele biciclete electrice pentru postașii vasluieni au ajuns în județ și au fost repartizate deja, patru dintre ele în mediul rural, iar a cincea în municipiul reședință de județ. Aceste achiziții fac parte dintr-un plan mai amplu de modernizare a instituției, demarat la începutul acestui an, de directorul Companiei Naționale de Poștă Română, Florin Valentin Ștefan.

Poștașul modern va veni în curând cu plicul sau colete mici aduse cu bicicleta electrică. Deocamdată, cinci poștași din județul Vaslui au scăpat de pedalat, dar este posibil ca numărul lor să crească în viitorul apropiat. Cele cinci biciclete au fost repartizate astfel: una în municipiul Vaslui, una la agenția Muntenii de Jos, una la agenția Ștefan cel Mare, una la Bogești și una la Voinești. Aceste biciclete sunt create special pentru poștași. Au o geantă portbagaj în spate și coș de metal în față, sunt confecționate din aluminiu, pentru o greutate redusă, iar bateria este atașată de portbagaj și poate fi încărcată la prizele obișnuite. “Bicicletele electrice Devron sunt confecționate din aluminiu pentru o greutate redusă și rezistență crescută, sunt dotate cu un motor de 250 W și au o autonomie de 60-80 km, viteza fiind limitată la 25 km/h. Totodată, sunt echipate cu furcă cu sistem de amortizare a șocurilor și un șezut comfort line care asigură o deplasare comodă a factorilor poștali” anunța compania în momentul semnării contractului de achiziții. Aceste biciclete vor înlocui treptat vechile mopede, pe care postașii le folosesc de mai bine de 10 ani și care sunt atât de uzate, încât nu mai este profitabil să fie reparate. Prezent, în luna octombrie, la Vaslui, directorul Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan, anunța ce conține planul de modernizare a instituției. “Încercăm să păstrăm acest trend al modernizării companiei inclusiv prin creșterea mobilității angajaților, fie că vorbim de biciclete electrice, atv-uri sau mașini. Neapărat trebuie să investim în mobilitate pentru a crește profitabilitatea, dar și pentru a ușura munca de zi cu zi a angajaților. Este mult mai ușor să duci geanta de poștaș atunci când ai o bicicletă sau o mașină la dispoziție, decât să o cari pe umăr tot timpul”, afirma șeful Poștei Române pentru ziarul Vremea Nouă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.