23.2 C
Vaslui
18-aug.-2022

Poștașii vasluieni au început distribuirea voucherelor sociale, iată câți beneficiari sunt în județul nostru

- Advertisement -
DISTRIBUIRE… Primul lot, de 10.690 de carduri electronice, a ajuns la beneficiarii din județ, poștașii lucrând inclusiv în weekend pentru distribuirea lor.

SPRIJIN FINANCIAR… Oficiul Județean de Poștă (OJP) Vaslui a început să distribuie cardurile pe care vor fi virați banii din ajutoarele acordate de Guvern. Primul lot, de 10.690 de carduri electronice, a ajuns la beneficiarii din județ, poștașii lucrând inclusiv în weekend pentru distribuirea lor. În unele județe, aceste carduri au fost deja alimentate și folosite în hipermarketuri, magazine și piețe, însă în loc să cumpere doar produse alimentare, baneficiarii au achiziționat băuturi răcoritoare și chipsuri. Autoritățile au luat în considerare și situațiile în care voucherele sociale nu sunt folosite așa cum ar trebui. Din acest considerent au fost adoptate și câteva sancțiuni pentru cei care nu respectă legea. Cantinele și firmele care oferă bani în schimbul voucherelor sociale, spre exemplu, vor primi o amendă cuprinsă între 7.650 lei și 10.200 lei. Magazinele care vând produse persoanelor ale căror vouchere nu le aparțin riscă, de asemenea, amenzi cuprinse între 10.200 și 17.650 lei.

Explozia de prețuri din ultima perioadă i-a determinat pe guvernanți să vină cu măsuri pentru cei care au venituri mici, astfel că până la sfârșitul anului aceștia vor beneficia de un nou ajutor financiar în valoare de 250 de lei. Sute de mii de români au primit deja cardurile pe care urmează să intre banii cu care pot cumpăra doar produse alimentare. În județul Vaslui, conform lui Irinel Marcu, directorul OJP Vaslui, până la această oră s-au primit 11.146 de vouchere sociale, dintre care 10.690 au fost distribuite deja. Poștașii lucrează la foc automat, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru ca aceste tichete să ajungă cât mai repede la beneficiari. Conform șefului Poștei Vaslui, în județul nostru ar urma să fie distribuite peste 69.000 de vouchere sociale.

Cine primește vouchere

De aceste vouchere sociale beneficiază următoarele categorii de persoane: pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei. De asemenea, voucherele se dau și familiilor cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Peste 2,5 milioane de beneficiari, la nivelul întregii țări

De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental “Sprijin pentru România”. Tichetele, oferite pe suport electronic (card), au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie. Această inițiativă este cea mai importantă de acest gen derulată până acum în România, din perspectiva numărului de beneficiari. Mai exact, peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei. Mecanismul de distribuire prevede trei etape: 1) emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuire și distribuirea prin intermediul CN Poșta Română și 3) încărcarea valorică a cardurilor. Dacă vă numărați printre persoanele eligibile, așa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajații Poștei Române, fără să fie nevoie să demarați dumneavoastră vreo procedură în acest sens. În cazul în care îndepliniți criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranșa I nu veți intra în posesia cardului, adresați-vă celui mai apropiat oficiu poștal, de unde veți primi îndrumări. Cardurile vor fi însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre  operatorii economici parteneri și un număr de telefon pentru cazurile în care întâmpinați probleme.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. AGenda 2030 – una din etape este saracirea populatiei ramase dupa genocidul prin injectare si supunerea lor prin venitul minim garantat – platit de stat dar conditionat – poti cumpara doar „bunuri esentiale” , cine hotaraste ce este esential ?? – si numai din anumite magazine , intr-o perioada maxima de timp , ca sa nu poti economisi nimic din acei bani , adica MONEDA DIGITALA !

    Refuzati orce vine de la guvernul finantei mondiale care va omoara si saraceste in fiecare zi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.