24.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

Poștașii vasluieni, pe podium la Marșul Factorilor Poștali – faza națională! (FOTO)

- Advertisement -
PERFORMANȚĂ… ”Vicecampioană la faza națională, Daniela Dumitrescu va reprezenta Poșta Română la Balcaniadă.

CONCURS… Devenit deja tradiție printre poștași, Marșul Factorilor Poștali a avut, anul acesta, o însemnătate aparte. Anul acesta, Poșta Română împlinește 160 de ani de existență. Prezenți la București, la faza națională, poștașii vasluieni au reprezentat, cu brio, județul. Astfel, pe lângă performanța veteranului de la Vutcani, pe podium a urcat de data aceasta și Daniela Dumitrescu, din poziția de vicecampioană.

Competiția profesional – sportivă „Marșul Factorilor Poștali” este o tradiție a Poștei Române încă din anul 1977. Anul acesta, când Poșta Română împlinește 160 de ani, Marșul Factorilor Poștali a ajuns la cea de-a 42- a ediție. Cu ocazia aniversarii, prim ministrul României a transmis un mesaj poștașilor. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului Străzi Deschise – București, promenadă urbană, organizat de Primăria Municipiului București. Finala națională a Marșului Factorilor Poștali a avut loc pe Calea Victoriei, pe traseul: Palatul Poștelor (Muzeul Național de Istorie a României) Calea Victoriei – intersecția cu B-dul Regina Elisabeta – întoarcere pe Calea Victoriei până în Piața Națiunile Unite – punct final de sosire la Palatul Poștelor (Muzeul Național de Istorie a României), Calea Victoriei. Câștigătorii Marșului Factorilor Poștali care au reprezentat județul Vaslui, Adam Viorel din cadrul ghișeului rural Vutcani și Dumitrescu Daniela, au avut un parcurs bun. Daniela este vicecampionă și s-a clasat pe locul al II-lea. Este pentru prima data când Oficiul Județean de Poștă Vaslui are, la proba feminină, un loc pe podium. Premiile oferite anul acesta au fost consistente. Toti concurenții la marș au fost premiați. Campioana poștașilor vasluieni, pentru locul al II-lea, a fost premiată cu un televizor diagonala 154,  cu o valoare de peste 3.500 lei și un voucher de 1.500 lei. Vasluiul s-a întors acasă cu două premii, un premiu sportiv și unul profesional. “de când m-am angajat la Poșta Română, mi-am dorit să așez Vasluiul pe podium la proba de marș feminin. Am muncit și m-am antrenat mult și pe ploaie și pe soare, pe stadionul municipal din orașul nostru. De data aceasta, eforturile mi-au fost răsplătite și am reușit să ajung pe podiumul fazei naționale, la proba de marș feminin, 3.000 de m. Acest lucru mă obligă la mai mult antrenament deoarece voi reprezenta județul Vaslui și țara, la Balcandiadă”, a declarat vicecampioana Daniela Dumitrescu. De asemenea, un mesaj către poștașii din județul Vaslui a fost transmis și de către directorul Oficiului Vaslui, Irinel Marcu: “Sunt bucuros! Campionii noștri, ai poștașilor vasluieni, ne-au reprezentat cu cinste la faza națională. Daniela, vicecampioană, iar Viorel – veteranul competiției, impresionează an de an. Pe lângă reușita profesională, directorul general al Companiei a acordat colectivului Oficiului Județean de Poștă Vaslui o diplomă prin care arată aprecierea față de noi, poștașii vasluieni. Suntem campioni la indicatorii de performanță în ceea ce privește calitatea, clienții noștri sunt mulțumiți. Felicit încă o dată performanța sportivă a Danielei și a veteranului Viorel. Multumesc colegilor care se implică astfel ca echipa vasluiană să aibă rezultate profesionale foarte bune”, a declarat acesta.

Mesajul directorului general al Poștei Române

ÎNCURAJAȚI… În cadrul competiției desfășurate la București, au participat 84 de factori poștali, cîștigători ai fazelor județene, 42 de femei și tot atîția bărbați. Concurenții și-au demonstrat competențele sportive pe un circuit de 3 km, femeile, respectiv 5 km, bărbații, traseu cuprins între Splaiul Independenței și B-dul Regina Elisabeta. La finalul competiției, directorul general al Poștei Române a transmis un mesaj participanților, dar și tuturor poștașilor din țară. “Faza finală a Marșului Factorilor Poștali din acest an are loc, după decenii bune, la București, ca un omagiu adus împlinirii a 160 de ani de la înființarea companiei. Și, ce loc puteam găsi mai sugestiv pentru istoria și tradiția unei companii de importanța, tradiția și popularitatea Poștei Române decât Calea Victoriei și fostul Palat al Poștelor. Mă bucur că, după un an în care importanța protejării sănătății noastre a prevalat în fața organizării competițiilor sportive, anul acesta participăm, împreună, la un eveniment drag și așteptat de comunitatea poștașilor români, dar și de mulți dintre partenerii și clienții noștri. Marșul factorilor poștali, dincolo de complexitatea și dificultățile pe care le ridică, este momentul în care cei mai iuți colegi ai noștri se întrec în rezistență și perseverență, este încă un moment în care ne bucurăm să fim împreună, ne bucurăm de revederea unor prieteni dragi, de realizările noastre. Îi felicit pe toți participanții la acest Marș, care au trecut prin fazele județene, aducând, astăzi, aici, pe cei mai rapizi poștași. Aș vrea să adaug, cu această ocazie, că ne propunem ca Poșta Română să-și atingă potențialul imens pe care îl are, prin adoptarea unor modele confirmate, la nivel mondial, și adaptarea lor la realitățile și nevoile românești. În acest sens, am demarat discuții cu misiunile diplomatice ale Elveției, Germaniei, Statelor Unite ale Americii și Estoniei, relații pe care le dezvoltăm. Astfel, o companie de dimensiunea și cu vechimea Poștei Române se va alinia la standarde internaționale de servicii poștale”, a declarat Valentin Ștefan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.