spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
25-sept.-2023

Pot dormi linistiti: au scãpat de cosmar!

- Advertisement -

Judecãtoria a emis interdictie în cazul tatãlui care si-a alungat familia de acasã!

VESTE BUNÃ Magistratii huseni au pus punct ieri cazului Victoriei si a celor doi copii ai ei, alungati pe drumuri de cãtre concubinul alcoolic, în primele zile ale acestui an: au emis o ordonantã presedintialã, pe baza cãreia cei trei pot sta linistiti de acum încolo, în casa lor, întrucât individul a primit, oficial, interdictia de a se mai apropia de cãsuta ridicatã pentru mamã si copii, din mila unor oameni cu suflet.

“Îi multumesc mult doamnei judecãtoare, care nu a mai dat alt termen. Si-a dat seama cât de greu ne este sã stãm cu fricã, pentru cã el (concubinul, n.r) vine si ne bate. Eu ca eu, dar copiii erau speriati tot timpul. Când auzeau zgomote, le era fricã sã nu fie el pe la usã. Si Politia mi-a spus cã, dacã avem act de la Judecãtorie, cum e aceastã ordonantã, el nu se mai poate apropia de noi.”, a spus Victoria, mama Adinei, în vârstã de 6 ani, si a lui George, de 8 ani. “Acum Politia are un argument legal si temeinic, prin care sã îi intezicã acelui concubin sã se mai apropie de ele. Dar trebuie spus cã aceasta este o mãsurã vremelnicã. Teoretic, prin intermediul acestei proceduri nu pot fi luate mãsuri definitive care sã rezolve în fond litigiul dintre pãrti. Partea nemultumitã de mãsura luatã prin ordonantã are posibilitatea de a se adresa instantei, pe calea dreptului comun. De regulã, mãsurile dispuse pe calea ordonantei presedintiale sunt limitate în timp, pânã la solutionarea pe fond a cauzei, dar existã posibilitatea ca acestea sã rãmânã definitive si irevocabile, dacã pãrtile nu mai urmeazã calea dreptului comun. În cazul de fatã însã, stim cu totii cã la mijloc este vorba despre o cãsutã construitã pe terenul Primãriei (300 mp), din banii unor oameni sensibili, care au vãzut povestea în ziar. Clar cã, într-o spetã separatã, Victoria poate demonstra fãrã probleme, cã acest concubin al ei, nu are nici un drept acolo.”, au fost de pãrere avocatii care s-au interesat de acest caz.

Povestea lor!

De reamintit cã povestea acestei familii a apãrut în atentia opiniei publice în luna septembrie, când mama si cei doi micuti locuiau într-o asa zisã… casã fãrã acoperis. Într-o improvizatie fãcutã anume parcã pentru a simboliza perfect sãrãcia, în sensul profund al cuvântului, cei trei îsi duceau traiul, bãtuti de vântul si ploile toamnei. Povestea lor i-a impresionat pe cititorii care au pus mânã de la mânã si le-au ridicat o casutã decentã. Ba le-au si mobilat-o cu cele necesare. Din pãcate, vestile bune despre Victoria si copiii ei s-au oprit aici, pentru cã, de sãrbãtori, au fost izgoniti din imobil de cãtre tatãl natural al copiilor. Alcoolic si agresiv, acesta i-a bãtut, i-a alungat, iar apoi a luat si a vândut pe câtiva lei, o mare parte din bunurile din casã. A fost necesarã interventia Politiei, a primarului Ioan Ciupilan si, în cele din urmã, a Judecãtoriei, pentru ca situatia sã fie îndreptatã, iar individul sã fie evacuat din locuintã. Acum Victoria si cei doi copiii pot sta linistiti in casuta lor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.