Povestea continuã: Adrian a schimbat viata fratilor amãrâti de la Lipovãt, cu care si-a petrecut ziua de nastere

GENEROZITATE… Vasluianul care a renuntat la petrecerea de ziua sa, ca sã ajute cinci frati necãjiti, continuã sã sprijine familia acestora. Acesta i-a vizitat zilele trecute acasã, în Lipovãt, a vãzut în ce conditii locuiesc, a stat de vorbã cu ei si i-a îndemnat sã nu se lase doborâti de probleme, pentru cã toate îsi vor gãsi rezolvare. Adrian îi îndeamnã pe vasluieni sã i se alãture si sã ajute aceastã familie cu ce pot, haine, fie ele si purtate, obiecte de mobilier sau electrocasnice. “Nu vreau ca mirajul zilei în care i-am scos pe copii în oras, la pizza si le-am oferit anumite cadouri sã disparã. Simt cã pot sã-i ajut cu mai mult si, evident, s-ar putea sã am nevoie si de ajutorul câtorva dintre voi, empatici cu necazul acestor oameni”, a transmis Adrian prin intermediul unui live pe pagina sa de Facebook.

Pentru cei care nu cunosc întreaga poveste, Adrian este vasluianul care a renuntat la obisnuita petrecere cu prieteni si lãutari de ziua sa de nastere, pentru a da o adevãratã lectie de omenie. În locul petrecerii grandioase, a ales sã ajute cinci frati nevoiasi din Lipovãt, pe care nici mãcar nu îi cunostea dinainte. I-a dus la pizza, la frizerie, la cumpãrãturi si la film, iar apoi le-a dat bani sã meargã acasã cu taxiul, pentru cã erau încãrcati cu alimente si multe alte lucruri. Cei cinci frati sunt din Lipovãt. Florin e cel mai mare dintre ei, are 16 ani si este elev în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, pentru cã îsi doreste sã devinã fotbalist. Profesorii îl laudã pentru ambitia lui, însã baiatul nu poate face sport de performatã din cauza situatiei financiare precare. Cu eforturi greu de imaginat, Florin se tine de scoalã. Mai are patru frati în vârstã de 15, 10, 8 ani si douã luni. Mama se ocupã de casã si de copii, iar tatãl e singurul care mai munceste cu ziua pentru a le asigura strictul necesar.

Adrian: “Nu m-am asteptat ca gestul meu sã aibã un asa impact”

Dupã aparitia în presã a gestului sãu, Adrian a fost lãudat si criticat deopotrivã: “vã multumesc tuturor celor care mã încurajati si apreciati ceea ce am fãcut. Vã mãrturisesc cã nu m-am asteptat ca gestul meu sã aibã un asa impact. O parte dintre voi poate credeti cã am fãcut toate aceste lucruri ca sã mã laud, puteti sã credeti asta, dar mãcar de-am face fiecare dintre noi asta mereu. Asa cum atunci când vã duceti la restaurant si vã pozati cu prietenii, la fel sã faceti si voi când face un astfel de gest, sã vã pozati cu familia pe care o ajutati. Sã nu uitãm cã suntem pentru o perioadã scurtã de timp aici, pe Pãmânt, si trebuie sã-i ajutãm si pe cei aflati în nevoie sã se bucure de o viatã decentã. Poate nu neapãrat aceastã familie de care vã vorbesc, poate altã familie nevoiasã, nu conteazã, important este sã ajutãm”, a mai transmis Adrian. De asemenea, acesta a precizat si de ce ar mai avea nevoie familia din Lipovãt: izolatie la casã, usã la intrare, masinã de spãlat, aspirator, frigider dublu, televizor, mobilã, paturi, haine, alimente si de un program ca acesti copii sã aibã activitãti extrascolare.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ