spot_img
17 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Povestea dramatică a tinerilor studenți morți în Costinești, plecați să muncească pentru a strânge un bănuț (VIDEO)

- Advertisement -
TRAGIC… Colegii celor doi au văzut tragedia și au povestit că nu a fost vorba despre teribilism, ci totul a plecat de la faptul că lui Aurel i s-a făcut rău în apă, iar Lucian a sărit să îl salveze, dar marea frurioasă i-a învins pe amândoi.

DUREROS… O comunitate întreagă a înmărmurit, când s-a aflat cine sunt cei doi tineri înecați în apele din zona stațiunii Costinești! Aurel Pintea și Lucian Arion, ambii studenți, foști absolvenți ai Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” sunt tinerii care și-au pierdut viața în valurile furioase ale Mării Negre. Nu au avut nicio șansă de a fi salvați, deși un coleg a văzut cum Aurel Pintea a intrat în apă și i s-ar fi făcut rău, iar prietenul său, Lucian Arion, a sărit imediat să îl salveze. Curenții însă au fost mai puternici decât ei și i-au tras în larg. Acasă, la Huși, vestea tragediei a provocat o durere inexprimabilă. Doi tineri exemplari, serioși, muncitori, pentru care nu conta faptul că își sacrificau vacanțele, ca să adune un ban, ci o făceau cu bucuria de a realiza ceva bun pentru ei sau pentru familiile lor, întrucât, cel puțin Aurel Pintea din Crețești, muncea pentru familia sa numeroasă, unde era singurul sprijin. De altfel, alături de el la terasă, în timpul sezonului muncea și mama sa, care este acum îngenunchiată de durere. Aurel, olimpic în liceu și acum student în Iași, voia să strângă bani pentru a-și ajuta frații mai mici, dar și părinții care aveau nevoie să ia lemne de foc în gospodărie, întrucât venitul lor era doar ajutorul social de la Primărie. De aceea muncea zi de zi, dar o făcea cu drag, spun colegii săi, cu zâmbetul pe buze, fără a arăta că îi este greu. Lucian Arion, în schimb, de asemenea student și un băiat pentru care toți cunoscuții au doar cuvinte de laudă, trebuie să rămână în conștiința toturor ca cel care s-a jertfit ca să salveze un prieten. L-a văzut pe Aurel luat de valuri și nu a ezitat o clipă să meargă să îl ajute, însă voința și sacrficiul său nu au fost de ajuns în fața curenților uriași ai mării. „Viața e nedreaptă! Lucian, tu ești un erou! Ai vrut să salvezi un om, un prieten! Câți am sări să salvăm cu prețul vieții noastre?! Tu nu puteai face altfel, om minunat ce încă ești și vei fi pentru totdeauna”, a fost mesajul dureros al unuia dintre prietenii săi.

„Am fost cutremurat, credeți-mă, atunci când am aflat că băiatul acesta, Aurel Pintea, este unul dintre cei doi tineri înecați în mare. Nu îmi găsesc cuvintele, a fost un șoc mare. Familia Pintea este foarte modestă, e la ajutor social. El era singurul sprijin din familie. Are frați mulți, nici nu știu câți, că nu aș vrea să greșesc, dar știu că sunt mai mici și sunt la școală unii. Profesorii de la școală mi-au spus ce copil silitor și bun era Aurel. Chiar își luase permisul auto de curând, am înțeles. Știu că era în anul III la Facultate, la Iași. Un băiat bun! E greu de spus alte cuvinte… Foarte dureros totul. Vom ajuta familia să aducă trupul neînsuflețit acasă, părinții nu ar avea cu ce”, a spus, aseară, vizibil afectat de cele întâmplate, Cerulențiu Lăstun, primarul comunei Crețești. Aceste detalii despre familia lui Aurel și drespre frățiorii săi, pentru care el era toată nădejdea, apasă și mai mult peste rana grea produsă de toată tragedia. „Sunt devastată. Îi știu, mi-au fost elevi. Copii minunați! Aurel era un luptător, la fel și Lucian. Doi tineri care munceau, doi băieți de viitor, pe care te puteai baza. Aveau pasiuni frumoase, iubeau sportul, unul dintre ei știu că urma sau voia să urmeze cursuri de parașutism. Munca îi înnobila, le-am și spus-o. Nu pot spune mai mult, pentru că sunt într-un șoc, din care trebuie să îmi revin. Mi se rupe sufletul de familiile lor. Cel puțin în cazul lui Aurel, lucrurile sunt dramatice, era stâlpul unei familii care vedea în el singura speranță. Să știți că toți frații lui mai mici sunt buni la școală. Așa i-a luminat Dumnezeu să fie inteligenți, să le placă școala”, a spus una dintre profesoarele din liceu ale celor doi tineri.

Colegii celor doi au văzut tragedia și au povestit că nu a fost vorba despre teribilism, ci totul a plecat de la faptul că lui Aurel i s-a făcut rău în apă

În timp ce pentru cei empatici, care au simțit cu propriile suflete dimensiune unei tragedii care a răpus două vieți, alții s-au găsit să critice. Într-adevăr, steagul roșu de pericol era arborat, însă, din relatările colegilor celor doi băieți, situația nu a pornit de la vreun teribilism, ci de la ceva mult mai grav. „Aurel a intrat primul în apă și i s-a făcut rău. S-a văzut că i s-a făcut rău, iar Lucian a sărit imediat după el, îndată ce a văzut că nu e în regulă. Dar în valurile acelea, amândoi au fost trași. Asta a fost tot”, a spus unul dintre colegii lor. Alt coleg povestește același lucru, că nu a fost vorba despre teribilism. „S-au schimbat și au venit la apă. Mai era un coleg de-al nostru cu ei. Am încercat să îi salvăm. Am intrat în apă după ei, doar că el (Aurel, n.r.) a intrat până la brâu în apă și i s-a făcut rău. Celălalt (Lucian, n.r.) a intrat după el. Nici după o oră, după ce au dispărut, nu veniseră să îi salveze… Cam pe la ora 20.00 s-a întâmplat toul”, a povestit un alt coleg.

„Lucian e un erou și va rămâne așa pentru totdeauna”

Trupul neînsuflețit al lui Aurel a fost găsit primul, fiind observat între stabilopozi, în capul digului de la Obelisc. A fost un efort scoaterea sa de acolo, semn că puterea curenților care i-a tras în larg pe cei doi a fost una uriașă. Până spre seară, Lucian nu a fost găsit, dar căutările continuă, ceea ce înseamnă că chinul celor dragi se prelungește, dar și ultimul licăr de speranță al familiei sale rămâne aprins. „Bineînțeles că speranța rămâne până la ultima clipă, dar e greu de crezut în minuni acum. Lucian e un erou și va rămâne așa! Colegii au văzut cum a sărit să îl salveze pe Aurel. Nu l-ar fi lăsat conștiința să îl vadă murind și să nu facă totul pentru a încerca să îl tragă la mal. Din păcate, nu s-a putut. Am înțeles că atunci, peste noapte, o rudă foarte apropiată a unuia dintre ei, mama unuia dintre ei, sper să nu greșesc, a fost la Poliție acolo, cerând cu disperare să se insiste cu căutările. Vă dați seama ce poate fi în sufletul apropiaților, în asemenea situații? Ferească Dumnezeu pe oricine de asemenea drame, peste care îți trebuie o putere uriașă să poți trece”, au mai spus colegii celor doi tineri.

Teribliștii nu sunt impresionați nici măcar de tragedii: se ceartă cu salvamarii, care vor să îi scoată din valuri!

Salvamarii, la rândul lor, care, pe fondul tragediei cu cei doi tineri din județul Vaslui înecați, au încercat să convingă oamenii să respecte avertizările privind pericolul din apele furioase ale mării, spun că nici măcar așa unii turiști nu vor să înțeleagă. „Unii se duc în apă, efectiv, unde sunt valuri. Nu ai ce le face, nu ascultă. Se ceartă cu noi. Un turist mi-a spus că de ce l-am scos eu pe el de două ori din apă, că cine sunt eu să îi fac lui restricții. Dar eu mă luptam pentru viața lui, dar el tot pe noi ne certa”, a spus șeful salvamarilor de pe plaja din Costinești.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

    • maivasilicafara frica. cartea aia a ta a fos scrisa acu vreo 2000 de ani. de atunci a fost imbunatatita in fel si chip. nu iti dai viata pt altcineva donanadu-i inima ta ci… cu scuzele de rigoare, mori degeaba incercand sa scoti din apa pe un altul care nu e in stare sa respecte reguli simple.
      de aia platesti taxe, ca statul/ primaria sa iti asigure si servicii de salvare, printre altele. salvamarii aia sunt instruiti cum sa salveze, au echipament la care tu nu ai acces, abilitati pe care tu nu le ai. de aia, in toate tarile alea dupa care salivam si in care ne ducem sa traim venind inapoi in mizeria plina de bombardieri care nu respecta nici o regula, cel care e instruit sa salveze, incearca sa salveze o viata atat timp cat nu isi pune viata in pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.