spot_imgspot_img
21.7 C
Vaslui
08-iun.-2023

Povestea perversă din cazul „Onilă”: dosarul plimbăreț, lupul cel rău și Scufița Roșie!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
OPINIE… Unul dintre avocații din oficiu în cazul Onilă spune că fostul episcop „nu recunoaște nimic, nu admite nimic și își susține nevinovăția. El spune că tot ceea ce s-a petrecut e un abuz, că, în opinia sa, avea șanse mari să urce și mai sus, pe scara ierarhică a BOR, iar unii s-au decis să îl înlăture”.

CONTROVERSE… Cornel Onilă vrea să dovedească faptul că e nevinovat în tot scandalul sexual care a oripilat România și numai niște forțe oculte au pus la bătaie un plan diavolesc, prin care el să fie înlăturat din fruntea Episcopiei! Unul dintre avocații din oficiu, care a avut pentru o scurtă perioadă tangență cu cauza și care a avut informații de la prima mână, povestește că a fost uimit să vadă cum Onilă nici nu acceptă altă idee decât aceea că e complet nevinovat. Pentru asta și-a pus la bătaie toți banii pe care i-a agonisit câtă vreme a hărțuit Episcopia Hușilor, mai ales că are gratuit cazare, masă și are privilegii la mănăstirea Văratec. „Fostul episcop Onilă nu recunoaște nimic, nu admite nimic și își susține nevinovăția. El spune că tot ceea ce s-a petrecut e un abuz, iar când a fost întrebat despre motivul pentru care cineva i-ar fi inventat un asemenea scenariu, acesta a explicat că, în opinia sa, avea șanse mari să se urce și mai sus, pe scara ierarhică a BOR, iar unii s-au decis să îl înlăture. Noroc de faptul că are, într-adevăr, un avocat foarte bun, care știe să pună problema în avantajul lui, fără a fi ridicol. Până la urmă, paradoxul este că nu el trebuie să găsească probe pentru nevinovăție, ci victimele sale trebuie să probeze faptul că el i-a abuzat. Așa e Legea, pentru cine nu știe. Dosarul acesta este unul plimbăreț între instanțe. E și aici un interes”, a spus avocatul.

După ce Curtea de Apel de la Galați, prin instanța de drepturi și libertăți, a făcut o surpriză, dispunând restituirea dosarului „Onilă” la procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, pe motiv că, mai pe înțeles fie spus, procurorii care au făcut rechizitoriul au fost incompetenți și actul e doldora de neregularități, unii au crezut că decizia l-a fericit pe Onilă și Jitaru. La câteva zile însă, de la momentul în care procurorii au contestat decizia, iată că Onilă face surpriza și formulează și el contestație față de aceeași hotărâre. Avocații au o explicație. „E foarte important să știi conținutul motivării, căci apoi e ușor de înțeles. În linii mari, e clar că Onilă își dorește ca procesul să ajungă mai repede în instanță, căci are speranța ca aceasta să îl scoată, așa cum vrea, nevinovat. Faptul că instanța de drepturi și libertăți a dispus restituirea dosarului la Parchetul din Iași înseamnă reluarea unei perioade mai scurte sau mai lungi de noi cercetări, de noi audieri, de alte căutări de probe, etc. Cred că Onilă nu mai vrea acest lucru. Dacă rechizitoriul era făcut prost, așa cum a zis instanța, ar fi fost extraordinar de bine pentru inculpați. Acolo, avocații buni ar fi demontant probă după probă și se încheia bâlciul, fostul episcop era considerat nevinovat, fie și pentru că fapta nu a putut fi dovedită. Cred că de asta l-a nemulțumit și pe el faptul că dosarul ar putea face cale întoarsă la Parchet. Rămâne de văzut ce rezultat vor avea contestațiile formulate”, a spus avocatul.

Un avocat din dosar: „în destule cazuri am rămas și eu uimit, când am văzut că la finalul procesului dreptatea a fost dată lupului, nu Scufiței Roșii”

Între timp, fostul episcop Onilă viețuiește la Mănăstirea Văratec, o mănăstire de maici, ca să nu fie niciun fel de interpretări. E îngrijit, e protejat, are toate condițiile necesare și, de asemenea, are și banii necesari ca să lupte ca un leu pe la ușile tribunalelor. Unii sunt convinși că, din tot procesul acesta, Cornel Onilă va ieși victorios, iar cei care vor pierde, vor fi, din nou, foștii seminariști. Ei nu au decât filmulețele dovedite de experți ca fiind autentice, însă, din câte spune instanța, procurorii nu își dau silința să facă un rechizitoriu serios, iar avocații pe care îi primesc conform legii, sunt niște apărători din oficiu, care, de cele mai multe ori, văd câteva file din dosar, cu un ceas, două înainte de vreun înfățișare în fața judecătorului. „Eu, da, am curaj să fac rămășag pentru faptul că domnul Onilă nu va păți absolut nimic și procesul acesta va fi, efectiv, o pierdere de vreme. Legea este de partea celor care își pot cumpăra dreptatea, chiar și dacă asta înseamnă să ai avocați excelenți, să ai bani de drumuri, să te poți lupta. Vin acești foști seminariști, vai de capul lor, să se lupte cu cine? Eu avansez această opinie a mea, potrivit căreia Onilă va fi găsit nevinovat. Ca avocat, am văzut multe situații cu impact social puternic și cu o ploaie de opinii ba pro, ba contra. Pot să vă spun că în destule cazuri am rămas și eu uimit, când am văzut că la finalul procesului dreptatea a fost dată lupului, nu Scufiței Roșii”, spune avocatul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

19 COMENTARII

 1. Vasile, sunt un pensionar cu 1000 și ceva , te rog frumos sa răspunzi pe o scriere civilizată la ceea ce am scris.Ne-am saturat de coruptia si mafia din biserici. Sa-ti fie rusine ca le tii partea lui onila si lui Ignatie, taticul hotomanilor!

  • Ciprian (Vasilica), nu esti pensionar. Esti progreseu semi-tinerel. Un pensionar nu gandeste ca tine. Sau poate gandi asa daca a fost un minunat comunist. Alege tu ceea ce vrei sa fii: progreseu sau comunist. Sau un popa deghizat.

   Deci, am scris foarte civilizat. Tu esti cel intolerant, care ataci o tagma intreaga. Asa era si pe vremea lui Ceausescu. Te informez ca sunt si preoti minunati si frumosi la suflet.

   • Vasile, se pare esti un popa care nu vede banetul care practică unii popi.Corect sunt preoti cu foarte bun i simt si evlavie. Dar ce facem cu acei corupti, vânzători de iluzii, ati vazut vreun popa sa dea rest înapoi. De unde. Am spus si repet unde se duc acei bani multi de pe înmormântări, pomenea, molifta etc.Chiar ai inima de piatră și sufletul de oțel. Trăiește și tu dintr-o pensie mizeră sa Vezi cum este. Rusine sa-ti fie preot Vasile sau Dorel de Vaslui. Cred ca esti un lingau de doi lei care aperi hotia si traiti voi bine. Ce a favut Ignatie; pimbari pe banii statului si vorbărie multă.

   • Dacă cauți comuniști privește mai aproape, la biserica Vasilica:))
    Acolo e modul clasic de funcționare a comunismului cu tot tacâmul de înșelătorii si jumulit bani de la toți fără a da nici o socoteala.

 2. (parinte) vasilica, Ignatie nu ia bani, cum nu a luat nici de la tine, care scrii minciuni pe aici. El da bani, nu ia de la preoti. Si asta o stiu preotii, care nu umbla după posturi caldute, ca unii (putini) din cei vechi carora le placeau functiile..

 3. Când va dispărea mafia din sistemul religios. Preoti lipsiți de bunul simț, bani bani, bani. De ce se iau atâtea taxe, moare omul, bani fără număr, de ce nu se dau chitanțe ca o parte sa intre si in bugetul statului. De ce nu vorbeste taticul Ignatie despre hotiile pe care le fac unii preoti, despre sutele de mii de euro pe care le are onila le are în conturi bancare. Rusine PS Ignatie.

  • Ciprian , Ignatie nu vorbeste pentru ca nu are nicio legatura cu fostul. Nu ii stie nici conturile, nici ce bani are. A spus-o public ca nu il intereseaza. Ignatie ajuta saracii, face slujbe, este aproape de oameni. Nu are vreme de conturile cuiva. Sa se ocupe justitia de asta.

   • Nu el a preluat sefia si administrarea institutiilor bisericesti locale Vasilica ?
    Ca administrator nu trebuie sa stie si sa ne informeze ? Da citesti bine, sa ne informeze ei cu banii noștri funcționează si e obligatoriu sa ne informeze.

 4. Ce justitie impotenta avem ???? Cu ifose, cu privilegii, cu pensii speciale , care protejeaza infractori pe interese !!! Ce rusine pentru justitia romana !!

 5. JUDECATORI ,PROCURORI ,POLITISTI ….corupţi ,pervrerşi ,ticăloşi ,laşi ,fricoşi ,prost pregatiţi….. aceşti ipochimeni distrug această ţară sunt un pericol pt siguranţa natională. Ei împreună cu borfaşii din politică sunt vinovaţi pt lipsa spitalelor a scolilor a infrastrucurii rutiere numai combinaţii cu hoţii au în minte salarii de mii de euro & pensii speciale .Acest dezaxat scărbos de POPĂ sigur o să scape la noi justiţia este pentu cel care fură o păine de foame .

  • Si BOR de ce nu-l da afara?
   Când i-a interesat pe ei ce spune justiția ? e afacerea lor, personalul lor.
   N-au fost omologate camerele cu filmări ? 😛

   • Ala e și interesul
    Daca BOR recunoaște vreun viol după „macho man” intra ei ca instituție în boxa acuzaților.
    Asa ca cel mai probabil o sa fie, nu s-a întâmplat nimic

    • In mod normal ca instituție prejudiciata BOR trebuia sa-l dea in judecata pe individ
     Ar fi ieșit cu fata curata, a făcut prostii, a încălcat normele, a adus prejudicii de imagine instituției, n-au știut, etc, dar dacă l-au luat pe nu s-a întâmplat nimic în brate nu mai fac ei asa ceva, clar ca vor sa mușamalizeze
     Dari au pierdut trenul sa mai iasă cu fata curata, doar sa spună ca nu s-a întâmplat nimic mai pot sa iasă albiți, in cârdășie cu justiția
     Ei zic ca nu justiția confirma și ii albește si la revedere

 6. Sunt total de acord : PARINTELE CORNELIU este nevinovat .
  Nu este treaba bisericii sa analizeze viata personala si ar trebuie sa faca un rezumat la faptele bune pe care Parintele Corneliu le-a facut.( zeci de biserici construite / familii ajutate )

  Sa nu uite Episcopia ca inca se mai intampla tot felul de fapte „ciudate” la Husi ( Preasfinţitul / Preamaritul / Preafericitul Ignatie sa fie atent la moldoveanul Vladimir Beregoi ca are un dosar destul de greu aici in Moldova )

  Oare de ce a fost adus acest Beregoi langa Preamaritul Ignatie ?

  • Băi ești nebun!!?? Onilă nevinovat??? Ai lipsit de pe planetă??? Ți-aș dori sa ți se întâmple și ție dar după nume mă tem că nu îți displace. Nu vă e rușine,mă, sunt distruse viețile copiilor alora și acum mai trebuie să asculte în tribunal din nou și din nou oribilitatile lui Onilă. Rușine!!!!!

  • Corect !… Oare de ce ? …
   Cât despre nevinovația episcopului – viața personală trebuia sa fie in casa personală ! Nu in instituție , nu cu elevi … O mare mizerie …

 7. Daca BOR ii tine palma normal ca nu s-a întâmplat nimic
  Duca-se in p masii toții împreună cu voi, ne luați de prosti, de atâția ani se știa și ei tot așteaptă cică statul sa decidă, in curtea lor.
  Nu pot săracii sa-si întrebe nici macar colegii si angajații dar cand e vorba de cerut bani sau altceva sunt primii, cei mai viteji si cinstiți din lume, cu gura cea mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.