spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Povestea românului în scaun cu rotile care inspiră persoanele cu dizabilități

- Advertisement -

George Ivanof a devenit un exemplu de curaj, perseverență și succes după ce a suferit un accident grav. A învățat din nou să mănânce, să se îmbrace și să conducă mașina, iar acum școlește și alți români imobilizați în scaunul cu rotile cum să aibă o viață cât mai apropiată de cea normală.

George Ivanof (42 de ani) a fost diagnosticat cu tetraplegie ca urmare a unei leziuni medulare traumatice pe care a suferit-o în 1999, când a plonjat  în apele râului Siret, în vecinătatea comunei gălățene Șendreni, pe când avea doar 19 ani.

„Locuiam chiar pe malul Siretului și am sărit de foarte multe ori în apă. În acea zi, mai mulți colegi m-au invitat la scăldat, și am sărit cum am făcut-o de atâtea ori. Pot spune că a fost o neatenție, pentru că în zona în care am sărit apa era foarte mică, m-am lovit cu capul de nisip și am suferit o fractură gravă la nivel cervical”, rememorează George accidentul care l-a adus în scaunul cu rotile.

Practic, și-a fracturat coloana vertebrală, iar măduva spinării a fost serios afectată. Chiar și așa, avea șanse bune de recuperare, dar prietenii care l-au însoțit în acea zi la scăldat l-au scos din apă și l-au așezat în diferite poziții, în încercarea de a-l face să-și revină, fără să știe că îi fac mai mult rău.

Ulterior, George a aflat de la medici că tot ce trebuiau să facă este să îl lase nemișcat pe mal și să anunțe ambulanța. A avut nevoie apoi de șapte ani de recuperare intensivă pentru a-și reveni parțial după cele întâmplate…https://adevarul.ro/stiri-locale/galati/povestea-romanului-in-scaun-cu-rotile-care-inspira-2200949.html?utm_campaign=homepage&utm_source=adevarul.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.