spot_img
17 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

Povestea unei campioane care a fost nevoitã sã se înscrie în alt judet pentru sustinere

- Advertisement -

„Nu mai activez la CSS Bârlad. De anul trecut sunt la Clubul Universitar Resita. Am avut dublã cu ei si am preferat sã primesc sustinere din partea lor în totalitate pentru cã la Bârlad nu prea primeam”, Sorana Tutu

CAMPIOANA NECUNOSCUTÃ SI NESUSTINUTÃ

ANONIMÃ… Sorana Tutu este din Perieni, judetul Vaslui. Este campioanã nationalã la mars 35 de kilometri si chiar detinãtoarea recordului national la categoria ei de vârstã. Si-a început activitatea sportivã la CSS Bârlad, dar pentru cã a nu a primit sustinere de aici a fost nevoitã sã se înscrie la CSU Resita pentru a-si putea continua cariera sportivã. Ignorând faptul cã ne aflãm în campanie electoralã, mergeti pe site-ul Primãriei Bârlad ca sã vedeti pe ce actiuni penibile pseudo-sportive sunt cheltuite miliarde de lei în loc sã sustinem o adevãratã campioanã!

Imaginati-vã o adolescentã modestã de la tarã, înconjuratã de pisoi într-o curte plinã de flori si verdeatã, emotionatã pentru cã vorbeste cu niste ziaristi care vor sã facã un material despre cariera ei. Este, totusi, campioanã nationalã si chiar detinãtoarea recordului, ceea ce înseamnã cã nicio fatã din România nu a atins performanta ei la acea probã sportivã. Cum a început povestea unei campioane…

Fostã fotbalistã, atacant golgheter

„Am început cu fotbalul de la 11 ani. Eram atacant si am fost chiar si golgheter. Am primit si o cupã de la scoalã. Dar a venit domnul Lucian Bolgar de la CSS Bârlad pentru o preselectie la noi la scoalã. Am dat foarte multe probe, de rezistentã, vitezã si pot sã zic cã m-am fãcut fãrã sã vreau remarcatã pentru cã la proba de vitezã aveam la scoalã un gard mare de fier si am intrat cu capul în acel gard si domnul antrenor a fost surprins când i-am spus cã nu am nimic si nu m-am plâns. Si am început, usor, usor cu alergãrile. Venea domnul Bolgar aici. Eram aproximativ 40 de copii din Perieni. Din acestia am mai rãmas trei sau patru si am fãcut antrenamente la Bârlad de douã ori pe sãptãmânã si asa am intrat în lumea sportului de performantã…”

Cine este Sorana Tutu

PREZENTARE Sunt Sorana Țuțu, am 21 de ani, fac sport de performanțã de 9 ani, sunt la categoria de Tineret U23 si fac proba de marș 10, 20 și 35 km. La momentul actual sunt înscrisã la Clubul CSU Reșița și sunt antrenatã de Domnul Bolgar Lucian. Prima datã am fost înscrisã la Clubul Sportiv CSS Bârlad. Încep cu cele mai bune performanțe ca timp ale mele:

În proba de 10 km marș – 50 min și 26 sec ( În Grecia, unde am luat și locul 1 martie 2022)

În proba de 20 km marș – 1h 43 de min și 53 sec ( La Timișoara, unde m-am clasat pe locul 2 în data de 5 martie 2023)

În proba de 35 km marș, unde dețin și recordul național la categoria tineret U23 – 3h 22 de min si 53 sec ( În Slovacia, în data de 25 martie 2023, unde am obținut și locul 1 la categoria de Tineret și locul 2 la categoria de Senioare ).

Sunt multiplã campioanã naționalã și vicecampioanã în probele de 10 și 20 km marș în ultimii 3 ani.

Am medalie de bronz la Campionatul Balcanic în data de 3 aprilie 2022.

Am participat la nenumãrate competiții internaționale cum ar fi:

Campionatul Mondial de Marș, Muscat – Oman, unde am ieșit pe locul 32, cu timpul de 56 min și 26 sec în proba de 10km marș în data de 4 martie 2022.

Campionatul Mondial pentru Juniori, Cali – Columbia, unde am ieșit pe locul 31 cu timpul de 52 min și 8 sec în data de 5 august 2022 în proba de 10 km marș.

Campionatul Mondial de Marș pe Echipe, Podebrady, 21 mai 2023.

Campionatul European U23, Espoo, Finlanda, unde am ieșit pe locul 19, cu timpul de 1h 47 min în proba de 20 km marș.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Trist, trist, trist! Nu mai avem nicio scăpare! Suntem la limita de jos a demnității umane! Ne fugarim premianții și colcaim în dobitocenie crasa! Nu am nicio treaba cu politica și, deși cred ca toți sunt o apa și-un pământ, îmi repugna filmulețul de prezentare tsd Bârlad, în care sunt „furate” niște realizări în orașul asta făcute în perioada dinaintea aderării lui Boroș la psd( adică pe vremea lui Boroș pnl-ist, și nu psd! Adică….. noi trebuie sa punem botu’. .. și-l vom pune… ca suntem prosti, creduli, inculți, lipsiți de educație și iar prosti!!! Cât de meschin și perfid sa fii ca partid incat să-ți arogi merite asupra cărora nu ți-ai adus aportul ÎN NICIUN MOD!!?? Iar eu trebuie sa am încredere acum sa votez pe 9 iunie cu psd sau pnl ?!?!?
    Doamneee, da- mi mintea cea de pe urma!!! O sa pun stampila de vot cu ochii închiși, la noroc, DUPĂ CE ACOPĂR CU MANA psd și pnl, ca să fiu sigura cu nu fac nicio eroare!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.