POZA ZILEI: Frecătorii de marmură, scoși să înfrumusețeze fântânile arteziene din centrul Vasluiului

NEINSPIRAȚI… În municipiul Vaslui, muritorii de rând muncesc mult și fără rost. Se muncește pe brânzi, cu sudoarea frunții, doar pentru că unele minți “luminate” din conducerea orașului nu au fost în stare să anticipeze un lucru simplu și anume acela că, de obicei, apa conține calcar. Totul a început în urmă cu câțiva ani, când mai marii din primărie s-au gândit să modernizeze Piața Civică, printre altele îmbrăcând cele patru fântâni arteziene în marmură neagră. Cum calcarul nu face niciodată casă bună cu marmura neagră, de aproape doi ani de zile, la Vaslui a fost inventată o nouă meserie, cea de frecător de piatră fină. În fiecare zi,o echipă de muncitori lustruiește marmura din centru, încercând să-i redea culoarea inițială. Efortul acestor băieți este de apreciat, însă, în egală măsură, e la fel de inutil pentru că imediat ce fântânile vor fi repornite, marmura va fi din nou acoperită de calcar. O muncă sisifică, pe care cei responsabili cu modernizarea Pieții Civice o puteau evita dacă aveau inspirația să aleagă o altă culoare a marmurei.
10 COMENTARII

  1. Puteau s-o facă dintr-un material ceramic compozit, chiar și de culoare neagra, pe care nu adera calcarul. Orice vânzător de piscine va poate recomanda o grămada de astfel de materiale. Si sunt și mult mai ieftine decât marmura, și mult mai rezistente la acțiunea apei.
    Cat despre faptul ca nu exista pompa de recirculare a apei, asta este o CRIMA!! Pe planeta e criza de apa potabila, iar măreții voștri edili risipesc zeci de tone de apa pe zi?! Incredibil!!

  2. Unde mai pui ca apa este irosita, nu e un sistem de recirculare, e doar apa aruncata ca statul e puternic, are apa din conductele lu raposatu da n-are bani de o pompa.

LĂSAȚI UN MESAJ