spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Pradă bogată a polițiștilor: 17 permise auto reținute și bonus, un bețiv cu o alcoolemie de infarct!

- Advertisement -

RAZIE… În perioada 11 – 12 august, în intervalele orare 07:00 – 09:00 și 17:00 – 19:00, polițiștii din structurile de poliție rutieră și de ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu polițiști din cadrul Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Vaslui au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice din județul Vaslui, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

În cadrul acţiunilor derulate, în data de 12 august, în intervalul orar 17:00 – 19:00, pe drumul comunal DC 10, în localitatea Pribești, județul Vaslui, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, din localitatea Pribești, comuna Codăiești, județul Vaslui. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 1.15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

„Cu ocazia derulării acțiunilor, s-a constatat și săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. În cadrul activităților derulate, la care au participat 35 de polițiști, au fost verificate aproximativ 260 de vehicule și 275 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 222 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 62.500 de lei. De asemenea, au fost reținute 17 de permise de conducere. Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (7), neacordare de prioritate – vehicule (1), conducerea sub influența alcoolului (5) și alte abateri (4).”, a menționat Manoilă Mihaela, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.