1.7 C
Vaslui
28-ian.-2023

Prăpăd într-o comună din Iași, după ce un grup de cetățeni din Codăești (Vaslui) s-au împotrivit lansării unei rachete antigrindină (VIDEO)

- Advertisement -

GHINION… Grindina a făcut prăpăd ieri, 13 mai, într-o comună din județul Iași (Dobrovăț), după ce lansarea de rachete antigrindină a fost îngeunată de un grup de fermieri. Nouă localnici din jurul țarcului unde este amplasat lansatorul de rachere anti-grindină, au mers cu mașini și căruțe în fața punctului de lansare din comuna Codăești (județul Vaslui) pentru a împiedica operațiunea. 

“Știu incidentul, erau câțiva femieri care locuiesc în zona unde este amplasat lansatorul și susțineau că nu va mai ploua suficient din cauza rachetelor, iar lor li se usucă pământul. S-au cam înfierbântat ei, aruncând cu vorbe mai nelalocul lor, dar până la urmă s-a aplanat conflictul, repet, care era doar verbal. S-a tras cu racheta anti-grindină, mai târziu, dar s-a tras”, a precizat Anișoara Lupu, primarul comunei Codăești.

Ploaia a venit, dar grindina a “bătut” făcând prăpăd, la Dobrovăț în județul Iași

Până la sosirea echipajului de poliție, a început ploaia, iar localnicii au plecat. Numai că natura s-a dezlănțuit, așa cum era prognoza meteo. A plouat la Codăești, însă fără grindină, dar la 40 de km, în comuna Dobrovăț, grindina a făcut ravagii! “Nu ar fi prima oară când fermierii protestează împotriva rachetelor anti-grindină, deși acestea le-ar putea salva culturile de la prăpăd. În ciuda opoziției lor, vineri, când jumătate de țară a fost sub cod galben de ploi și vijelii, au fost lansate 159 de rachete, spune www.digi24.ro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Cand am citit stirea am avut impresia ca locuitorii din Codaesti au protestat. In fapt …exact locuitorii din localitatea ieseana afectata au venit la Codaesti sa protesteze. Imaginea proasta pe care judetul Vaslui o are se datoreaza exclusiv VRN, de unde presa centrala preia stirile locale.

  2. Nu mai sunt legi, asta e… Romanul nu știe ce i aia sa fie pedepsit.. Dar acu 2 ani sau când a venit apa de ce s au dat toți sinistrați în Pribesti? Chiar și aia care nu aveau decât ceva de vacanță? Atunci cum a fost?

  3. Ce sa faci cu unii retardati de la tara. Habar nu au de tehnologie, au ramas la nivel de sageti si arcuri. O tara plina de inculti, semianalfabeti.
    Asa cand educatia e la pamant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.