1.4 C
Vaslui
04-dec.-2022

Precum în cer, aşa şi pe Pământ… O firmă a popilor refuză să plătească taxele la stat

- Advertisement -

Se pare că, uneori, reprezentanţii lui Dumnezeu pe Pământ chiar îşi iau rolul în serios. Considerându-se trimişii Lui printre muritorii de rând care achită taxe şi impozite, se simt lezaţi în a face şi ei acelaşi lucru precum semenii lor: să plătească taxele.

În urma controlului făcut la Primăria Curtea de Argeş, Curtea de Conturi a impus recuperarea unei datorii pe care SC FILOTHEOS o avea faţă de administraţia publică locală.

Suma de 386.960 lei reprezintă taxe neplătite pentru anii 2010 şi 2011, iar termenul limită pentru acoperirea datoriei, pe care reprezentanţii firmei refuză să o recunoască, era 31 martie.

Se pare că banul, ochiul… ucigă-l toaca… e bun pentru ei atunci când le intră în buzunar. Când vine vremea să contribuie la bugetul statului prin taxe, lucrurile se schimbă. De ce ar da oamenii de afaceri în sutană bani care să meargă la pensionari, bolnavi, investiţii, copii sau cine ştie pe unde i-ar direcţiona guvernul? Oare IPS Daniel este la curent cu practicile subalternilor săi ? Ştim că Arhiepiscopia de unde a venit dânsul este cea mai bogată si cu cifra de afaceri cea mai mare. Nu mai amintim aici. Ar fi mult prea mult de scris. Dar taxele sunt taxe.

Într-un film celebru se spunea că nimic nu e mai sigur decât moartea şi taxele. Cu moartea, armata de sutane face bani, dar când vine vorba de taxe, totul devine relativ… Dar nu numai. Firmele lor vând alcool, lemn, au spălătorii de haine etc. Parcă mai ieri se băteau pe un mort, care să-i cânte, care să-l îngroape…

“Pentru că în urma discuţiilor purtate nu s-a ajuns la stingerea debitului, am decis să facem paşii legali pentru recuperarea banilor. Datoria este înscrisă în dosarul fiscal şi primul pas legal, pe care l-am făcut, a fost somaţia. Cel de-al doilea va fi titlul executor, în termen de 15 zile, dacă nu mă înşel. În cazul în care situaţia nu se va schimba, deci nu se va plăti, vom ajunge în instanţă”, a declarat primarul localităţii, care a semnat somaţia pentru firma care aparţine Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Sfătuiesc primarul şi Curtea de Conturi să dea acatiste pentru primirea banilor, pentru că în Justiţie este posibil să mai treacă ani buni până să recupereze suma datorată. Bani care ar fi putut ajuta pe ici, colo, enoriaşii.

Hai, Doamne ajută!

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.