spot_img
22.5 C
Vaslui
30-mai-2023

Prefectul Marcel Lăudatu are emoții pentru scaun, dar așteaptă semnale de la centru!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
DECIZIE… Prefectul județului Vaslui spune despre o eventuală demisie că “ceea ce se va întâmpla, rămâne de văzut!”

REACȚIE… Prefectul județului Vaslui, Marcel Lăudatu, nu își dă, momentan, demisia. Contactat telefonic de reporterii Vremea Nouă, acesta a spus că așteaptă “semnalele de la centru și, în funcție de acestea, vom face ce e de făcut”. “Până la momentul X, care o fi și cum o fi, noi trebuie să ne facem datoria. Ceea ce se va întâmpla, rămâne de văzut, dar în acest moment sunt numit prefect și trebuie să îmi exercit atribuțiile și îndatoririle de prefect. Este o decizie unilaterală (n.r. demisia miniștrilor USR PLUS din Guvern). În momentul în care se crede, în cadrul coaliției, că lucrurile nu funcționează cum ar trebui, voi lua în calcul și o demisie. Așteptăm semnalele de la centru și în funcție de acestea, vom face ce e de făcut”, a declarat prefectul județului Vaslui.

Reacția prefectului vine în contextul în care, luni seara, miniștrii USR PLUS și-au dat demisia din Guvern, iar Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu, a spus vor fi demiși toți secretarii de stat și prefecții USR PLUS.  “Mâine (n.r. marți, 7 septembrie) vor fi demiși toți cei veniți politic pe structura USR PLUS. Am cel puțin 12 mesaje de secretari de stat și prefecți USR care sunt revoltați de decizia partidului, dar nu poți să fii și la putere și în opoziție”, a declarat Roman. Ieri, în schimb, premierul Florin Cîțu a declarat că încă nu a luat act de demisiile miniștrilor USR PLUS. „Dați-mi voie să analizez situația și, când o să am un răspuns, o să vin. În momentul ăsta încă analizez situația politică în care ne aflăm”, a declarat acesta. Întrebat dacă ia în calcul demiterea secretarilor de stat numiți din partea USR PLUS, Florin Cîțu a răspuns că nu a luat încă o decizie, dar când o va lua, va anunța public. De asemenea, acesta a spus că guvernarea continuă, iar PNL este „un partid responsabil” care a dat deja un vot pentru susținerea prim-ministrului. „Am spus ce am vorbit cu domnul președinte, eu i-am spus: guvernarea continuă. (…) PNL este un partid responsabil, un partid care a dat, deja, un vot pentru susținerea premierului. Noi vrem să guvernăm, românii au votat să guvernăm”, a declarat Florin Cîțu.

PSD: „Iohannis poate pune capăt imediat crizei politice prin solicitarea demisiei premierului Cîțu”

PSD consideră că soluția cea mai rapidă de încetare a crizei politice și guvernamentale este ca „președintele Klaus Iohannis să își exercite rolul constituțional de mediator și să solicite demisia urgentă a prim-ministrului Florin Cîțu”. „O astfel de intervenție din partea președintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România”, avertizează PSD. „Este inacceptabil ca economia României să fie paralizată, iar cetățenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpățînează să se agațe de funcția de șef al Guvernului. Președintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eșecul „Guvernului Său”, întrucât a girat personal numirea lui Cîțu în funcția de premier și a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL și UDMR, într-o Coaliție a Pierzătorilor în alegeri. Toate aceste partide sunt vinovate în egală măsură de catastrofa economică și socială pe care o vedem în prezent în România. Prin urmare, președintele Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia premierului Cîțu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp”, a transmis PSD într-un comunicat de presă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Sărăcuți nici la stiri nu se uita, de asta nu auzea de calamități, toată țara știe că alianța se retrage prin demisie in bloc, probabil semnele care le așteaptă se referă la bani sau spaga.

  2. Ca la indigo cu, colegul său de alianță, Mândru care nu lasă ciolanul din gura până nu a sărit toată presa in cap, dar acum Lăudatul se laudă că își dă demisia în bloc…prosteala..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.