spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

Prefectul, noaptea nu doarme

- Advertisement -

• telefonul de serviciu al prefectului Dumitru Ilie Haralambie Mitea a apartinut unei companii de taxi • asa se face că în miez de noapte, nu de putine ori a fost solicitat să trimită masini prin diverse zone, pentru clienti • emotii mari a avut prefectul si cu buletinele de vot • initial, a vrut să tină buletinele de vot într-un seif imens, rămas în sediul în care a functionat BRD • „După ce-am gîndit asta m-am speriat asa de tare că uităm cifrul, încît m-am temut si să mai intru în clădire“, a spus Ilie Mitea •

Viata de prefect nu înseamnă prea multă liniste. Iar pentru sibianul Dumitru Ilie Haralambie Mitea, venit la Neamt pentru a detine sefia Prefecturii, linistea noctură este mai des tulburată decît a colegilor din tară. Totul i se trage de la numărul de telefon pe care l-a primit cînd a fost instalat în functie si care înainte de a fi mobilul de serviciu a fost detinut de un dispecerat al unei companii de taxi. Asa stînd lucrurile, nu de putine ori s-a trezit în miez de noapte sunat de diverse persoane, dornice de a fi transportate de ici – colo, cu taxiul. Desi nu e lucru plăcut, prefectul Haralambie Mitea se amuză ca un ardelean calm ce este, de ceea ce i se întîmplă. Si, din cîte a povestit, desi nu are puterea de a directiona masini în diverse zone, nu le spune celor cu care se întretine la telefon că se ocupă cu altceva si că nu le poate solutiona doleanta. „Telefonul meu a apartinut unei companii de taxi si noaptea, pe la două, trei, patru mă sună unii să îmi ceară să le trimit un taxi în nu stiu ce zonă. Se întîmplă asta în special în noptile de week-end, cînd lumea mai umblă prin diverse locuri. Eu, cum aud telefonul, răspund imediat, că Doamne fereste, s-o fi întîmplat ceva prin judet! Si cînd colo… careva îmi cere un taxi! Îl ascult si închid, parcă ce pot să-i fac?! Că de trimis masini unde vrea solicitantul, nu pot“, a declarat prefectul amuzîndu-se de cele ce i se întîmplă în timpul unor nopti. De cînd a venit la conducerea Prefecturii Neamt, Ilie Haralambie Mitea nu si-a închis niciodată mobilul si dacă nu a apucat să răspundă la un apel, sună el cît de repede poate. La instalare a anuntat că fiind constient de importanta functiei pe care o detine, nu neglijează în nici un moment legătura cu oamenii din jur si nici nu riscă să se întîmple ceva si el să nu afle în timp util.

Am ratat să blocăm referendumul!

Judetul Neamt a ratat sansa de a rămîne în memoria natională cu o întîmplare care s-ar fi concretizat prin pierderea buletinelor de vot necesare la referendumul de duminică, 29 iulie. Situatia s-ar fi produs „nevinovat“, din dorinta de a se proceda cît mai corect si fără de risc. Conform legislatiei în vigoare, buletinele de vot se tipăresc la comanda Prefecturii si după imprimarea lor se impune pază strictă, astfel încît să nu dispară vreunul sau să se întîmple să fie sustrase pentru fraudarea procesului electoral. Pentru referendumul de duminică, Biroul Electoral Judetean – centrul din care se supraveghează evenimentul si unde se centralizează toate datele si sesizările din judet – este în clădirea în care si-a desfăsurat activitatea BRD, pe strada Lt. Drăghescu, vizavi de imobilul companiei Apa Serv. Institutia bancară a detinut seiful aferent în care păstra banii. Cum BEJ-ul a „mostenit“ spatiul cu tot cu cutia metalică, initial, prefectul Ilie Haralambie Mitea s-a gîndit să fie depozitate buletinele de vot în interiorul seifului. Doar că la putin timp după această idee a intrat în panică, speriindu-se că ar putea uita cifrul seifului si n-ar mai fi putut fi scoase cele peste 520.000 de buletine de vot necesare alegătorilor, duminică. „Pentru că acolo unde este sediul BEJ a fost sediu de bancă si a rămas un seif în interior, m-am gîndit să punem buletinele de vot în el. Asa puteam sta linistiti, că nu se temea nimeni că ar mai fi putut fi furate, iar paza era mai lejeră. Doar că după acest gînd al meu am realizat că am putea uita cifrul si nu am mai fi putut scoate buletinele de vot. M-a luat cu transpiratie cînd am realizat ce s-ar fi putut întîmpla… Nici cu dinamită n-am fi salvat buletinele! Deja îmi imaginam cum ar fi auzit toată lumea despre noi si despre ce am fost în stare să facem! Îmi vine să rîd, dar după ce-am gîndit asta m-am speriat asa de tare că uităm cifrul, încît m-am temut si să mai intru în clădire. Parcă mă temeam să nu se declanseze ceva dacă păseam în interior!“, a spus, amuzîndu-se, prefectul Haralambie Mitea.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.