8.9 C
Vaslui
21-mart.-2023

Prefectura Vaslui scapă de ligheanele din sala de ședințe

- Advertisement -
REPARAȚII… Cel mai afectat de precipitațiile abundente a fost chiar biroul prefectului, unde apa a curs direct pe masa de lucru a reprezentantului Guvernului în teritoriu.

ÎN SFÂRȘIT… După aproape șapte ani de așteptare, spațiile unde își desfășoară activitatea Instituția Prefectului Județului Vaslui intră într-un amplu proces de reabilitare. Consiliul Județean Vaslui, administratorul clădirii, a alocat fondurile necesare, iar firma de construcții a montat deja schelele în fața balconului de la care, în urmă cu trei decenii și jumătate, Ceaușescu le vorbea miilor de vasluieni adunați în Piața Civică. În primă fază va fi reparată fațada clădirii, care arată jalnic după ce tencuiala a căzut, apoi lucrările vor cuprinde și sala de ședințe precum și celelalte birouri, unde apa acumulată în urma ploilor curgea direct pe masa de lucru a reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Despre necesitatea acestor lucrări, actualul subprefect al județului Vaslui, Mircea Gologan, atrăgea atenția încă din 2016, în urma unei ploi mai puternice. “Am atenționat administratorul clădirii (n.r. Consiliul Județean) ca atunci când vremea va permite, să intervină și să facă reparațiile necesare. Reprezentanții Consiliului Județean ne-au dat asigurări că vor interveni pentru a preveni astfel de incidente neplăcute”, declara, în urmă cu șapte ani, Mircea Gologan. Cel mai afectat de precipitațiile abundente a fost chiar biroul prefectului, unde apa acumulată pe balconul de la etaj a pătruns pe tubulatura instalației electrice și apoi a curs direct pe masa de lucru a reprezentantului Guvernului în teritoriu. A fost afectată și sala de ședințe a Prefecturii Vaslui, unde apa s-a infiltrat prin tavan de pe terasa încăperii. Devenise aproape o obișnuiță ca în timpul ploilor, angajații Prefecturii Vaslui să înșire ligheane peste tot în instituție pentru a preveni inundațiile.

Promisiuni amânate

Promisiunile primite de conducerea Prefecturii Vaslui în 2016 nu s-au concretizat, iar clădirea s-a deteriorat și mai mult. În 2019, în timp ce treceau prin centrul orașului, mai mulți vasluieni au văzut cum bucăți mari de beton s-au desprins din fațada clădirii Palatului Administrativ. Poliția și Jandarmeria au intervenit și au blocat accesul spre zona supusă pericolului de prăbușire. Tencuiala a cedat și în zona din spatele Palatului Administrativ, iar conducerea Consiliului Județean a fost obligată să pună panouri de informare, pentru a avertiza trecătorii despre pericolele la care se expun când trec prin zona respectivă.

2022, anul în care s-au alocat fondurile necesare

Abia anul trecut, Consiliul Județean Vaslui a inițiat procedura de achiziție a lucrărilor de reabilitare a fațadei Palatului Administrativ. Licitația a fost câștigată de societatea SCIR din municipiul Vaslui, care și-a intrat imediat în pâine și a modernizat, atât cât i-a permis infrastructura clădirii, corpul în care își desfășoară activitatea Consiliul Județean. Contractul prevedea, printre altele, executarea de finisaje noi prin repararea și/sau tencuirea fațadelor învechite, realizarea lucrărilor imperios necesare aducerii în stare de funcționalitate deplină a corpurilor de clădire, precum și lucrări de înlocuire glafuri la ferestre și reabilitarea instalațiilor de scurgere a apei pluviale. După ce a pus la punct birourile Consiliului Județean, firma de construcții și-a mutat activitatea la corpul de clădire aparținând Prefecturii Vaslui. Ieri au fost montate schelele și au fost aduse tuburile cu coș pentru evacuarea molozului. Toată această agitație nu i-a deranjat deloc pe angajații Prefecturii, ba din contră. Aceștia speră ca după finalizarea lucrărilor de reabilitare a corpului de clădire să scape de gălețile și ligheanele cu care strângeau apa după fiecare ploaie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Primarul ales ar trebui sa fie apolitic ca sa nu mai fie atatea disensiuni in randul alegatorilor. Si directorii de la institutiile publice ar trebui sa fie apolitici. Cand au loc alegerile se imparte conducerea institutiilor publice functie de procentele iesite la alegeri.

 2. Rușine vremea noua ca nu lăsați sa comentam la supărarea lu Ionel…..Ionel se cracaneaza când a auzit ca vasile nu mai candidează? Dar dacă mai candidează?? Ionel are firma de construcție și nu a putut face afaceri?? Eu m-am izolat singur casa. Cei cu atâtea poze cu blocuri care nu au izolație? Sa și le izoleze proprietarii.

 3. Vremea noua nu dă voie la comentarii la articolul cu revolta lui săndel la adresa primarului. Dacă sandicapatu crede că iese primar, se înșeală, din primărie nu-l votează nimeni nici familia lor. În fața lui Vali Caragață n-are nicio șansă, n-are prestanță, eleganță.

  • Nu prea as zice.
   Nearticulat: lighean la plural este ligheane (forma la plural nearticulată)
   Articulat: pluralul pentru ligheanul este ligheanele (forma la plural articulată)

 4. Prefectura Vaslui a reușit să scape de ligheanele din sala de ședințe, dar mai multe clădiri administrate de persoane fizice sau juridice din Vaslui se confruntă cu aceeași problemă, însă nu au reușit să găsească o soluție. Cu toate acestea, există posibilitatea ca aceste clădiri să beneficieze de fonduri guvernamentale pentru renovarea și reabilitarea lor.

  Este important să se ia în considerare că Vasluiul se află într-o zonă seismică și există riscul unui cutremur major. În aceste circumstanțe, este vital ca toate clădirile să fie în siguranță și să fie pregătite să facă față unui cutremur puternic. Este regretabil că blocurile construite în perioada comunistă par să fie mai rezistente la cutremur decât cele noi, care par să fie mult mai vulnerabile.

  Ar trebui luate măsuri urgente pentru a identifica și reabilita toate clădirile vulnerabile din Vaslui și pentru a le face mai sigure pentru locuitori. În acest fel, se poate minimiza riscul de pierderi de vieți și de proprietate în cazul unui cutremur major.

  În concluzie, este important ca toți proprietarii de clădiri să ia în considerare riscurile seismice și să ia măsurile necesare pentru a le proteja. Este vital ca autoritățile locale și guvernamentale să sprijine acest proces și să acorde sprijin financiar pentru a face față acestor probleme.

 5. E clar ca Paval si tot psd-ul nu mai au ce cauta la conducerea orasului. In sfarsit cineva le expune incompetenta. Rusine primarului, oamenii s-au bucurat cand a iesit pentru prima data primar, dar s-a dovedit la fel de incompetent si de spagar la fel ca predecesorul sau Cristea. Peste tot in Romania s-a renovat ceva, se construieste ceva nou, el ne scoate ochii cu spatiile verzi. Chiar un oras atat de mic sa nu fii in stare sa-l aranjezi intr-un mandat mai ales ca ai politicul de partea ta? Toti din jurul lui sunt supusii lui, si toti si-au aratat incompetenta, absolut toti. Deci nu au scuze. Se comenta la un articol anterior de presupuse spagi si comisioane pe care Paval le-ar fi incasat pentru a inchide ochii. Pai sa se faca sesizare la DNA, chiar lasam un buboi sa ne imbolnaveasca de tot?

  Cu psd-ul la conducere, orasul a devenit un mic lagar in care nu mai ai voie sa comentezi ca te executa cainii lui Buzatu! Acest santaj trebuie sa se termine, si nu doar prin a nu-i mai vota, trebuie sa si plateasca pentru toate infractiunile pe care le-au comis. O caracatita care a acaparat totul, nemailasand nicio optiune in afara de a pleca sau a te descurca cum poti, asta insemnand sa joci cu ei.

  • Ionel Sandu Primar sau Prefect ca sa poata vinde materiale de constructii si sa repare Prefectura si toate blocurile din Vaslui, poate asa are si el vanzare mai mare ca Redcon 1. Nu degeaba l-a dat in gat pe fostul partener de afaceri. Asta se crede vreun Becali de Vaslui daca a dat si el o bursa de 500 lei si cateva pachete cu prajituri. El nu vede ca nu are prestanta unui om care sa conduca mai mult de o mana de oameni pe care ii poate manipula ? Daca le da bani la reporteri si ei fac articole sa denigreze pe altii nu inseamna ca este un mare lider. Au mai iesit in tara primari in locul celor de la PSD si acum ii regreta lumea. Asta-i un fel de Nicusor Dan de Vaslui.

   • Marine, se vede ca esti din Vaslui. Si nu iti zic asta in mod negativ, ci fac referire la faptul ca nu ai avut prea multe optiuni in viata. E ca pe vremuri, cand aveai doar tvr1 si tvr2. La fel si cu acestia, nu evoluezi deloc. Mereu aceleasi programe, mereu aceleasi probleme.

    Singurul lucru care pusese o lumina buna peste Vaslui a fost echipa de fotbal de acum multi ani cand Porumboiu o conducea. Parca atunci era mai bine, nu? Chiar daca el se ocupa doar de fotbal, se simtea mana unui intreprinzator care aducea plus valoare in oras. Asa incapatanat si necredibil cum devenise in ultima vreme, era totusi sursa care facea lumina in pestera. Toata lumea era fericita de pe urma lui. A iesit el din peisaj, s-a stins lumina. S-a lasat intunericul peste Vaslui, la adapostul caruia alde Buzatu, Paval si aliatii lor au inceput sa-si arate suprematia. Asta sunt ei, forte ale intunericului! Ne trebuie pe cineva ca Adrian Porumboiu care voia sa se vorbeasca despre Vaslui de bine, nu doar de crime si marsavii.

    Cand ai comunisti la conducere, doar asta primesti, pentru ca lor le pasa doar de status quo, nu vor ca lumea sa evolueze. Daca vasluienii dau de bine, asta inseamna ca vor vrea si mai bine, ceea ce este normal, lucru pe care pesedistii nu il pot oferi pentru ca nu au stinta necesara. De asta ei ii alunga si calomniaza pe toti cei care vor oferi altceva, pentru ca stiu ca acestia din urma sunt periculosi pentru ei. Cand au fost vasluienii bogati de i-am saracit noi sau Sa vina Diaspora ca noi ne pisam pe ea, sunt doar doua din multele “monstre” de inteligenta ale acestora. Eu nu-ti spun sa votezi cu Sandu, ci iti spun sa nu mai votezi psd-ul, pentru ca astfel vei sta in intuneric atat tu cat si urmasii tai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.