spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
24-mai-2024

Premierã cu un actor nou la teatrul din Bârlad! O comedie neagrã, de un umor savuros!

- Advertisement -
NU PIERDETI… Comedia surprinde aventurile unui grup de români într-o Europã civilizatã! Tânãrul actor, Alexandru Maxim, va debuta în fortã!

NOUTÃTI TEATRALE…. Piesa se numeste „Tot ce se dã” si a fost scrisã de Ioan Peter, actor si dramaturg arãdean. Regia, muzica si light designul este asigurat de Cristian Gheorghe, cel care a mai pus în scenã, la teatrul din Bârlad, alte trei spectacole: „Stelele pe cerul diminetii”, de Aleksander Galin, „Paparazzi”, de Matei Visniec si „Valsul câinelui”, de Al. Mardani si Al. Tarasul. „Tot ce se dã”  este o comedie neagrã de un umor savuros, în care sunt surprinse aventurile unui grup de români într-o Europã civilizatã, care, în cele din urmã, se dovedeste a fi una românizatã. Cu aceastã premierã, Teatrul „V.I. Popa” din Bârlad face cunoscut debutul unui tânãr actor, Alexandru Maxim. Premiera are loc sâmbãtã, 24 iunie, la ora 18.30.

Actorul care îsi face debutul la Bârlad, la Teatrul V.I. Popa, se prezintã pentru publicul bârlãdean! Cine este noul actor care ne va încânta la teatru cu jocul sãu? „Mã numesc Maxim Alexandru-George, m-am nãscut în data de 23 Aprilie 2001 si sunt absolvent al Facultãtii de Teatru din cadrul Universitãtii Nationale de Arte „George Enescu” din Iasi. De mic, am cochetat cu actoria, chiar din clasele primare, când jucam în mici scenete bazate pe piesele lui I. L. Caragiale. Pe vremea aceea, credeam cã un text trebuie doar învãtat si spus în fata oamenilor si, ca prin magie, esti actor. Înaintând în vârstã, mi-am dat seama cã este mai mult decât atât si am decis sã aprofundez arta jocului scenic la Colegiul National de Artã „Octav Bãncilã” din Iasi si, ulterior, în cadrul Facultãtii de Teatru. Perioada aceasta a fost una de formare profesionalã, dar si umanã. Am învãtat sã-mi înteleg emotiile si sã le pot transmite mai departe prin filtrul personajului jucat. Mi-am descoperit si redescoperit personalitatea. Sunt un om vesel, haios, serios, cu spirit de lucru, care se bucurã de fiecare moment pe scenã si care îsi doreste sã vadã toti spectatorii cu zâmbetul pe buze. Iubirea fatã de teatru a venit la pachet cu o amantã, filmul. Mã simt foarte atras fatã de actoria de film si îmi doresc sã cochetez cu ea. Este un micut vis realizabil, descoperit în facultate. Mi s-a pãrut fascinant modul de joc, atentia la fiecare detaliu al miscãrii, fiecare gest pe care trebuie sã îl aibã actorul. Mã aflu într-o perioadã a întrebãrilor existentiale si a descoperirilor despre sine. Simt cã am foarte multe de dãruit, dar sunt abia la început de drum si consider cã Teatrul „Victor Ion Popa” mã va ajuta sã-mi continui drumul spre visele mele”.

Piesa ce se va juca în premierã meritã vãzutã!

„Tot ce se dã” este titlul unei comedii de un umor (negru) savuros, în care sunt surprinse aventurile unui grup de români în Europa. E o cãlãtorie initiaticã, absurdã, al cãrei motor este visul îmbogãtirii rapide. Replicile de început amintesc, mai mult sau mai putin vag, dar cu intentie clarã, de „Asteptându-l pe Godot” (Beckett). Tot ce se dã? Adicã ce? Bunuri? Destin? Sau, poate, ambele? În orice caz, între aceste douã „coordonate” gliseazã textul lui Ioan Peter, iar spatiul dintre acestea este „umplut” cu umor, dar si cu profunzimi ce te îndeamnã sã reflectezi. Pe scurt: trei aventurieri români anonimi (Unul, Altul, Celãlalt) alcãtuiesc un grup „migrator”, iar Sebastian e numele unui permanent opozant (vames, controlor de bilete, camionagiu, pilot de avion, marinar…). De fapt, Sebastian este un zid, o barierã, de care cei trei se vor ciocni, pe care o vor sãri, pe care o vor ocoli, la care vor reveni… Cum? Înfrânti, învingãtori, înfrânti, învingãtori… asa, ca-n viatã… Interesant este cã nu te poti gândi la cei trei separat, ci ca la un întreg (stupid si nefericit), un fel de „zmeu” cu trei capete care se contrazic sau cad de acord. Putem afirma cã textul este o (auto)satirã a ceva tipic românesc: afarã-i mai bine! (Doar cã „afarã” e plin de români!). Din distributie fac parte Lucian Arhire, Bogdan Manolache, Vlad Goranda si Alexandru Maxim (debut). Regia, muzica si light design-ul este asigurat de Cristian Gheorghe, iar scenografia de Sandu Maftei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.