Premieră în politica vasluiană: Daniel Olteanu, ales președinte al partidului ALDE

REZULTAT FINAL…Pentru prima dată în istoria postdecembristă, județul Vaslui are un politician care va conduce un partid la nivel național. Este vorba despre fostul deputat Daniel Olteanu, care în această după-amiază a fost ales președintele partidului ALDE. Acesta a fost votat cu majoritate de voturi de către delegații prezenți online la Congresul partidului. Și-au exprimat votul 999 de delegați, iar moțiunea propusă de Daniel Olteanu a primit 818 voturi.

“Să promovăm un patriotism modern, cultivat de românii care cred în valorile morale și spirituale românești”

În cadrul discursului susținut în fața delegaților, Daniel Olteanu a declarat că ALDE este în fața unui nou început, iar “noul proiect ALDE înseamnă asumarea liberalismului și a valorilor europene”. Daniel Olteanu a spus că prioritatea ALDE trebuie să fie aceea de a reprezenta vocea puternică și credibilă a românilor dezamăgiți de actuala majoritate parlamentară. Președintele ales al ALDE a spus că își dorește ca ALDE să promoveze “patriotismul modern, cultivat de românii care cred în valorile morale și spirituale românești”. “Noul proiect ALDE trebuie să reunească toate vocile românilor care cer competență și coerență în actul guvernării. (…) Avem azi în Parlament o putere legitimată de 33% dintre români. Cine îi apără pe restul de 67%? Cine le apără lor drepturile? (…) ALDE va trebui să contribuie la așezarea lucrurilor pe un făgaș normal”, a declarat Daniel Olteanu. Acesta a mai spus că își dorește ca, în urma congresului ALDE, să se decidă „ce rol ne asumăm în a fi acea voce puternică, lucidă și coerentă pentru cei pe care actualul Parlament nu îi reprezintă”.

Obiectivele pe care Olteanu și le-a fixat pentru următorii ani

În cadrul discursului susținut în fața delegaților ALDE la Congres, Daniel Olteanu și-a asumat 3 obiective majore:

1) din 2024 ALDE să aibă reprezentanți în Parlamentul European, deoarece românii trebuie să se facă auziți, văzuți și înțeleși la Bruxelles;

2) triplarea numărului de aleși locali; Daniel Olteanu a spus că își dorește ca ALDE să vină cu proiecte mature, responsabile, cu lideri serioși, de încredere, alături de care România să crească;

3) reprezentarea ALDE în Parlamentul României.

„Sunt 3 obiective de la care nu dau inapoi. Cred că suntem cu toții de acord că, începând de azi, putem să creștem”, a spus Daniel Olteanu.

 
11 COMENTARII

 1. Mult succes dle Daniel Olteanu.
  Ma rog la Dumnezeu sa va dea mukta sanatate si putere de munca!
  Sunt convins ca o sa fiti multumit atunci cand acest popor obidit si napastuit o sa traiasca mai bine!
  Ma rog la Dumnezeu sa va dea putrere si sa nu ascultati “idiotii” carevdoresx sa va demoralizeze!
  In postul Sfintelor sarbatori de Paste ma rog la Dumnezeu sa va asumati sarcina lui Isus Christos si sa luptați pt binele poporului roman!🙏🙏🙏🙏

  • Asa e, ai dreptate ca doar la Scoala 3 si la Scoala 6 unde votateaza etnia rromilor a avut cele mai multe voturi Boros! Chelaru stie de ce!!!!!

 2. Sa muriti voi ca nu puteti dormi de grija locului de munca al lui Olteanu! Mai bine va ingrijorati pentru locurile voastre de munca care dispar la foc automat sub bagheta vrajitoare Raluca Sta-n Ciocan!!!!!

   • Pentru tine nu e nicio problema ca vei sta cu mana intinsa la capra podului (Donne-moi, s’il vous plait monsieur!) tu ai o problema cu sistinatorii lui Olteanu! Da’ cu plavanii de la guvernare n-ai nicio problema dupa ce ai primit placuta suedeza, si tu si votantii/sustinatorii lor???

 3. Dar mai exista acest partid ? In 3 ani dispare ! Din ce traieste Olteanu ? Din banii de la partid sau are ceva afaceri asa cum fac toti care nu mai sunt parlamentari ! Inainte de a fi parlamentari nu stiu sa faca nimic si apoi……..numai bogatie !

  • la stat unde crezi ? 😛
   Toate partidele care au obținut la alegeri un scor de cel puțin 1% primesc lunar o sumă din fonduri publice. Suma crește dacă partidul a obținut cel puțin un loc în Parlament, crește și mai mult dacă partidul a obținut cel puțin 5 locuri în Parlament.

   Si institutele afiliate partidelor politice sunt finanțate din fonduri publice. Suma alocată fiecărui institut este egală cu 5 salarii anuale brute de profesor universitar, plus 7 salarii anuale brute de funcționar public.
   Credeti ca degeaba se înființează șmecheriile astea ca ciupercile

LĂSAȚI UN MESAJ