spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Premieră în România: oraşul Roman a renunţat la serviciile firmei de apă. Cauzele deciziei

- Advertisement -

Oraşul Roman a renunţat la serviciile firmei de apă, ceea ce este o premieră în România. Cauzele deciziei luate de consilierii locali ţin de neîndeplinirea obligaţiilor în furnizarea utilităţii, hotărârea fiind luată în ultima şedinţă a legislativului local.

La discuţiile din cadrul întrunirii de acum trei zile, viceprimarul Radu Samson a prezentat consilierilor o statistică realizată pe baza anunţurilor de întrerupere totală a furnizării sau cu presiune scăzută a apei în Roman, considerându-se că ApaServ Neamţ nu a respectat prevederile contractuale.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 13 voturi „pentru“, exprimate de aleşii de la PNL, USR şi IPM (Împreună Pentru Moldova), iar cinci consilieri ai PSD şi unul de la PPUSL s-au abţinut. S-a mai votat şi ieşirea oraşului din ADI Aqua Neamţ (o asociaţie a localităţilor care sunt deservite de ApaServ).

„La ieşirea din ADI Aqua Neamţ va trebui ca primăria să returneze operatorului doar contribuţia pe care acesta a avut-o la investiţii, respectiv 10%. Calitatea serviciilor operatorului scade de la o zi la alta, din cauza unui management defectuos al companiei“, a declarat viceprimarul Radu Samson…https://adevarul.ro/stiri-locale/piatra-neamt/premiera-in-romania-orasul-roman-a-renuntat-la-2229807.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.