spot_imgspot_img
3.5 C
Vaslui
21-feb.-2024

Premieră la Huși: o tabără de vară pentru elevii care iubesc Matematica și vor să exceleze în domeniu!

- Advertisement -
INIȚIATIVĂ… Profesorul Adrian Talașman și profesoara Manuela Iacob, de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, au organizat o tabără de pregătire la matematică, în „orașul dintre vii”.

LĂUDABIL… Hușenii care iubesc Matematica reușesc, iată, un lucru minunat și anume organizarea unei tabere de vară pentru pregătirea copiilor care pot face performanță la această disciplină, considerată de mulți drept piatra de încercare din anii de școală. Sunt însă și elevi care nu doar că o preferă, dar pot obține rezultate de top la Matematică. Pentru aceștia, doi dascăli de excepție din învățământul local, profesorul Adrian Talașman și profesoara Manuela Iacob, ambii cadre didace ale Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși, au organizat o tabără de pregătire în „orașul dintre vii”.

„În perioada 19 – 26 august, pe meleaguri vasluiene, la Huși, se va desfășura prima activitate din cadrul proiectului “Performanță în matematica vasluiană”, și anume , „Tabăra de vară pentru pregătirea elevilor capabili de performanță în matematică”. Echipa de cadre didactice este alcătuită din profesori de la școlile din județ (Talașman Adrian, Iacob Manuela, Balan Doru, Opaiț Maximilian, Solomon Niculai, Ailioaei Victor, Flueraș Gheorghe, Micu Elena, Brașoveanu Valeriu, Nemțanu Marius, Obreja Mirela, Tamaș Daniela, Țiplea Sorin, Rotaru Maricel, Cărăușu Cătălin) și profesori de renume ca doamna profesor Adina Ciomaga de la Universitatea Sorbona, precum și Artur Bălăucă și Marius Perianu din cadrul Societății de Științe Matematice. Această echipă dorește să mai contribuie cu o cărămidă prețioasă în dezvoltarea abilităților logico-matematice ale celor 40 de elevi de gimnaziu și liceu pasionați de acest domeniu fascinant, selectați pentru tabără. Activitățile propuse în timpul taberei sunt inovative, îmbinându-se aspectele teoretice ale matematicii cu dezvoltarea personală, competițiile matematice și activitățile sportive”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Vaslui.

„Un elev fericit este acela care știe să jongleze atât cu rigoarea matematică, dar și cu inspirația specifică domeniului ludicului uman”

„Organizatorii propun și altfel de activități pe lângă cele de pregătire specifică la matematică, pentru că se dorește ca zilele petrecute în tabără să se transforme în amintiri minunate pentru cei care dovedesc în această perioadă potențialul de olimpici naționali și internaționali. În același timp, un elev fericit este acela care știe să jongleze atât cu rigoarea matematică, dar și cu inspirația specifică domeniului ludicului uman. În acest sens, se menționează faptul că în prima parte a zilei, gazda activităților va fi Colegiul Național “Cuza Vodă”, urmând ca după-amiezile să fie petrecute la Cantoanele Silvice Șișcani-Hoceni și Tătărăni, unde se vor descoperi frumusețile matematice din natură și unde va avea loc și competiția “Matematica în iarbă”. Tabăra este gratuită pentru elevi și pentru cadrele didactice prezente, toate costurile financiare fiind acoperite de Societatea Radical Grup Vaslui. Organizatorii principali ai acestui proiect menit să dea un suflu nou activității matematice din județul Vaslui sunt președintele SSMR Vaslui, prof. Talașman Adrian, și directorul Colegiului Național “Cuza Vodă”, prof. Iacob Manuela, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui”, au transmis reprezentanții ISJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.