spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
13-apr.-2024

Premieră la Vatican. Papa Francisc numește pentru prima dată în istoria Sfântului Scaun o femeie în funcția de secretar de departament al Curiei Romane

- Advertisement -

Papa Francisc a numit-o pe călugăriţa italiană Alessandra Smerilli în funcţia de secretar interimar al Departamentului pentru promovarea dezvoltării umane integrale şi în cea de delegat în Comisia Vaticanului pentru COVID-19, a anunţat vineri biroul de presă a Vaticanului.

Este pentru prima dată când o femeie este numită secretar al unui departament al Curiei Romane, potrivit portalului Vatican News.
Aceasta preia funcţiile de la monseniorul Bruno Marie Duffe şi de la părintele Augusto Zampini, care au revenit în diocezele lor. Smerilli a fost subsecretar a departamentului din martie 2021.

”Sunt recunoscătoare Sfântului Părinte pentru misiunea dificilă pe care mi-a încredinţat-o şi mă rog la Dumnezeu să mă ajute să cinstesc această sarcină în spiritul ascultării faţă de Biserică, cu umilinţa, pasiunea, creativitatea şi abilitatea de a asculta necesare”, a declarat Smerilli, potrivit Vatican News.  …https://www.gandul.ro/actualitate/premiera-la-vatican-papa-francisc-numeste-pentru-prima-data-in-istoria-sfantului-scaun-o-femeie-in-functia-de-secretar-de-departament-al-curiei-romane-19679573
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.