3.2 C
Vaslui
26-nov.-2022

Premieră medicală. După 20 de ani în întuneric, un bărbat vede din nou cu ajutorul ochiului bionic

- Advertisement -

După ce a stat în întuneric mai bine de 20 de ani, în urmă cu trei săptămâni Chris James a văzut o lumină pulsând cu ochiul stâng. A fost momentul în care doctorii activat cipul digital de 3 milimetri, asemanator cu cele folosite la camerele video de la telefoanele mobile, implantat în spatele ochiului.

Momentan bărbatul nu distinge decât forme înceţoşate, însă medicii au speranţa că în timp creierul său va „învăţa” din nou să vadă şi atunci bărbatul chiar va reuşi să recunoască feţele celor din jur.

Potrivit The Independent, lumina care cade pe cei 1500 de pixeli ai implantului digital e convertită în semnale electrice, acestea sunt preluate de nervi şi transmise în porţiunea creierului responsabilă cu vederea.

Tratamentul ar putea ajuta mii de oameni care suferă de aşa numita retinitis pigmentosa, care cauzează deteriorarea celulelor fotoreceptoare din spatele ochiului.

Dacă va fi un succes, implantul ar putea ajuta 25.000 de familii britanice, scrie The Independent, care precizează, totuşi, că acest tratament nu este aplicabil la boli ce afectează nervul optic, cum ar fi glaucomul.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.