Premieră: un stat vrea să legalizeze Bitcoin ca mijloc legal de plată

Preşedintele unui stat a anunţat că va legaliza Bitcoin ca mijloc de plată în ţară, criptomoneda urmând să circule alături de moneda oficială, scrie BBC. Nayib Bukele, preşedintele micului stat El Salvador din America Centrală, spune că va legaliza Bitcoin ca mijloc de plată în ţară, statul devenind astfel primul din lume care legalizează Bitcoin şi ar circula alături de moneda oficială, dolarul american, potrivit BBC.

Nayib Bukele spune că Bitcoin va facilita trimiterea acasă a banilor câştigaţi de cei peste două milioane de salvadorieni care lucrează în străinătate. „Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de muncă şi va contribui la creşterea incluziunii financiare”, a declarat Bukele la o conferinţă în Florida, adăugând că ar putea stimula şi investiţiile în ţară.   El a spus că va trimite proiectul de lege Congresului săptămâna viitoare. Dacă acesta va trece, o bună parte din cei 70% din salvadorieni care nu au conturi bancare şi-ar deschide unul, a spus preşedintele.

Economia El Salvador se bazează în mare măsură pe banii trimişi acasă din străinătate, care reprezintă aproximativ 20% din produsul intern brut (PIB) al ţării. Cele două milioane de salvadoreni care trăiesc în afara ţării trimit anual acasă circa 4 miliarde de dolari.   Bitcoin a cunoscut fluctuaţii mari de valoare de-a lungul anilor, în special luna trecută când a scăzut cu 36%.   Bitcoin a scăzut de la aproape 20.000 de dolari în decembrie 2017, un vârf la acea vreme, la sub 3.500 de dolari la începutul anului 2019.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/economie/stiri-economice/premiera-stat-vrea-legalizeze-bitcoin-mijloc-legal-plata-1_60bc7f3a5163ec4271cfdbdd/index.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ