spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Premierul a venit la Iasi ca sa ceara mobilizare politica pentru Aeroport

- Advertisement -

„E un proiect de care tot ieseanul are nevoie”, a spus prim-ministrul Ungureanu vineri seara, la o intilnire cu oficialitatile locale. Acesta va participa astazi la premierea elevilor ieseni olimpici la istorie, el insusi fiind un laureat al acestei competitii.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a venit vineri special la Iasi pentru a solicita autoritatilor iesene sa deblocheze situatia Aeroportului. Prezent ieri la Iasi, premierul i-a asigurat pe ieseni ca are „toata disponibilitatea necesara” in ceea ce priveste proiectul modernizarii aerogarii iesene, dar ca, mai intii, este nevoie de un consens politic la nivel local. „In privinta Aeroportului exista o responsabilitate majora la nivelul autoritatilor locale. Speram ca aceasta responsabilitate sa nu fie divizata de interese politice sau electorale de moment. Guvernul nu are interes electoral in ceea ce priveste 10 iunie (data alegerilor locale – n.r.). Eu, cu atit mai putin. Ceea ce ma intereseaza este ca un proiect de genul Aeroportului din Iasi, care este de importanta strategica in opinia noastra, sa poata fi deblocat cit mai curind. Deja a zacut foarte mult timp pe mesele decidentilor din Iasi, e un proiect de care tot ieseanul are nevoie. Acest lucru se intelege si la Bucuresti, dar, evident, comunitatea locala trebuie sa se ajute pe sine, iar apoi Centrul sa vina sa indrepte lucrurile acolo unde este nevoie si sa le accelereze. Speram, si aceasta este si nadejdea mea, ca proiectul sa fie deblocat cit mai curind”, a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

Proiectul Aeroportului s-a blocat la votul consilierilor, care a avut loc saptamina trecuta. Presedintele CJ, Constantin Simirad, sustinea varianta unei piste de 2.400 de metri, care s-ar putea face repede cu sprijin din partea Guvernului, sprijin promis de premier. USL a respins insa propunerea, pe motiv ca o astfel de pista este prea scurta si ca ar bloca viitoarea pista de 3.000 de metri, pe care sustin ca o vor construi imediat ce vor veni la putere.

Premierul, fost premiant la olimpiada nationala de istorie

Premierul, care s-a intilnit cu prefectul Dragomir Tomaseschi si presedintele Consiliului Judetean, Constantin Simirad, a discutat si despre problemele cu care se confrunta primariile din judet. „Am stat de vorba despre proiectele Iasului, despre nevoia de a imbunatati situatia comunitatilor locale. Exista o preocupare deosebita a Executivului pentru felul in care primariile din toate judetele Romaniei izbutesc sa iasa din iarna. E motivul pentru care am facut in asa fel incit arieratele, datoriile acumulate, facturile neplatite la apa, gaz sau electricitate sa poata fi acoperite din buget. Totodata, ne gindim sa reusim sa-i ajutam pe acei primari care au proiecte europene, in materie de cofinantare”, a mai declarat Mihai Razvan Ungureanu. Acesta a adaugat ca va „lua in calcul” si situatia de la Institutul Regional de Oncologie, institutie care ar mai avea nevoie de peste doua sute de angajati.

Mihai Razvan Ungureanu va fi prezent astazi la festivitatea de premiere a olimpicilor la istorie. Manifestarea se va desfasura, incepind cu ora 10.30, in Aula Magna a Universitatii „Al.I. Cuza”. Olimpicii ieseni vor fi recompensati cu mentiuni si premii speciale. „Premierul va participa la acest eveniment pe care noi il dorim sa fie al copiilor, cei mai buni din tara la istorie. Nu l-am invitat pe Mihai Razvan Ungureanu in calitate de premier, ci in calitate de fost olimpic la istorie, de absolvent al Universitatii «Al.I. Cuza» si de profesor universitar de istorie. Vrem sa aducem in fata copiilor, cu scopul de a-i motiva, un model”, a precizat sefa Inspectoratului Scolar Judetean, Liliana Romaniuc. Ungureanu a fost premiant al Olimpiadei Nationale de Istorie din anul 1985, ultima organizata la Iasi. Tot in perioada liceului, urmat la „C. Negruzzi”, actualul premier a fost sef al organizatiei Uniunii Tineretului Comunist (UTC), la nivelul institutiei. In anul 1988, a devenit student al Facultatii de Istorie-Filosofie din cadrul UAIC, pe care a absolvit-o in 1992. Imediat dupa absolvire, a fost, pentru citeva luni, profesor de istorie la Liceul „M. Eminescu”. A devenit profesor in mediul academic in 2007, predind Istoria Moderna a Romaniei la facultatea de profil a Universitatii Bucuresti.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.