23.1 C
Vaslui
06-iul.-2022

Premierul Republicii Moldova: „Vom urmări integrarea în UE, dar nu vom urmări apartenența la NATO”

Prim-ministrul de la Chișinău, Natalia Gavrilita, a declarat că Republica Moldova este o țară neutră și neutralitatea ei este consacrată în Constituție, fapt pentru care se așteaptă ca toată lumea să acționeze în conformitate cu acest principiu”. Într-un interviu pentru Euronews, șefa guvernului de peste Prut a transmis că țara noastră își dorește să adere la Uniunea Europeană, nu și să facă parte din NATO”.

Premierul Republicii Moldova, întrebată de acțiunile autorităților de la Chișinău în cazul în care trupele ruse nu se vor opri la granițele Republicii Moldova, a susținut că că acum nu sunt pericole că războiul din Ucraina să afecteze securitatea țării. Natalia Gavrilita a menționat că, în acest moment, Republica Moldova este concentrată pe gestionarea fluxului mare de refugiați.

„Acesta este un scenariu ipotetic. În prezent suntem foarte concentrați pe gestionarea fluxurilor mari de refugiați. Avem peste 250 de mii de oameni care au trecut granița din Ucraina. Suntem la capacitatea noastra actuală și avem nevoie de mult ajutor și asistență internațională pentru a face față acestei crize umanitare masive. Așa ca ne concentrăm cu privire la provocarile cu care ne confruntăm acum, mai degrabă decât să discutăm un scenariu ipotetic”, a spus premierul Republicii Moldovei…https://www.digi24.ro/stiri/externe/premierul-republicii-moldova-vom-urmari-integrarea-in-ue-dar-nu-vom-urmari-apartenenta-la-nato-1865585

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here