spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
28-mai-2024

Premii de aproape 8.900 euro pentru elevii si profesorii care creeazã materiale educationale si se înscriu în Concursul Digitaliada

- Advertisement -

CONCURS… Au început înscrierile pentru cea de-a 6-a editie a concursului online Digitaliada, în care profesorii si elevii au ocazia de a crea resurse educationale în format digital. Implicarea lor va fi rãsplãtitã cu sansa de a cîstiga premii ce constã în echipamente electronice si IT în valoare de aproximativ 8.900 de euro. Concursul se adreseazã profesorilor si elevilor în vârstã de peste 14 ani din România, precum si tuturor celor care îsi doresc sã creeze resurse educationale deschise în format digital pentru elevii din clasele I-VIII. 

Prin aceastã initiativã, Fundatia Orange îsi doreste sã încurajeze elevii si profesorii sã contribuie la îmbunãtãtirea procesului de învãtare, prin dezvoltarea de materiale autentice pentru o educatie digitalã mai accesibilã. Înscrierile se desfãsoarã în perioada 15 noiembrie 2021 – 21 ianuarie 2022, pe www.digitaliada.ro. Participantii trebuie sã îsi creeze un cont de utilizator în cazul în care nu au, sã completeze formularul dedicat si sã încarce pe platformã materialul/materialele dezvoltate.

„Existã în continuare o nevoie acutã de acces la resurse originale, bine structurate si interactive”

Resursele înscrise în concurs vor fi evaluate de o comisie de experti în educatie si continut digital, iar cîstigãtorii vor fi anuntati pânã în data de 31 martie 2022. „Anul trecut, cele peste 200 de materiale digitale educationale înscrise în concursul Digitaliada ne-au arãtat cã profesorii si elevii sunt dornici sã creeze si sã-si dezvolte constant abilitãtile digitale. Existã în continuare o nevoie acutã de acces la resurse originale, bine structurate si interactive, cu atât mai utile în contextul în care scoala online rãmâne o provocare. De aceea, ne dorim ca în aceastã editie a concursului sã gãsim cei mai buni creatori de materiale educationale, pe care atât elevii, cât si profesorii sã le utilizeze în procesul de predare si învãtare la clasã, dar si în scoala online”, a declarat Ana Elefterescu, manager de program, Fundatia Orange. Ca de fiecare datã, concursul include patru categorii: Aplicatii, Continut video, Proiectare didacticã si Alte materiale educationale. Si pentru cã aceste materiale vor fi folosite la clasã, o comisie formatã din elevi va acorda si un Premiu de Popularitate. Concursul Digitaliada include si anul acesta o categorie distinctã dedicatã elevilor cu vârste între 14 si 17 ani.

Ce fel de proiecte pot fi înscrise în concursul Digitaliada?

Proiectul care a obtinut locul I la categoria Aplicatii pentru învãtãmântul primar în editia precedentã a concursului este platforma Învatã Românã, dezvoltatã de Vlad Udrescu. Student la University College din Londra, departamentul Computer Science, Vlad le-a pregãtit elevilor clasele l-lV un loc în care îsi pot exersa si îmbunãtãti cunostintele de limba si literatura românã într-un mod mult mai plãcut si mai interactiv. „Mi-am dorit sã particip la concursul Digitaliada din douã motive foarte importante pentru mine. În primul rând, am creat aceastã aplicatie pentru cã este foarte important sã cunoastem lucrurile esentiale care tin de gramatica limbii noastre, iar elevii din clasele I-IV sunt cei care pot fi învãtati de mici cum sã comunice corect gramatical. Al doilea este faptul cã îmi propun sã fac lumea un loc putin mai bun si încerc sã mã implic cât mai mult în comunitate, prin proiectele pe care le dezvolt. Pentru mine, Concursul Digitaliada reprezintã competitia dedicatã celor care vor sã facã diferenta, iar premiul a fost binevenit si m-a ajutat în cariera mea de software engineer si în proiectele personale”, a declarat Vlad Udrescu, cîstigãtor la Categoria Aplicatii pentru învãtãmântul primar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.