Preot bârlãdean, ajutor de nãdejde al lui Mos Crãciun! (FOTO)

DARURI DIN SUFLET…Pe lângã Caravana “Dar de Crãciun”, prin care Episcopia Husilor aduce împreunã cu Mos Crãciun daruri la peste 3500 de copii din judet, un preot tânãr si cu multã dãruire pentru a ajuta copiii sãrmani, de la o parohie din municipiul Bârlad, Silviu Moroianu, a sãrit si el sã ajute! L-a “rugat” fierbinte pe Mos Crãciun sã treacã prin parohia sa, una dintre cele mai sãrace din orasul rulmentilor si sã ofere, prin intermediul sãu, daruri la peste 30 de copii si bãtrâni. “Am împãrtit un numãr de 30 pachete cu alimente: zahar, ulei, fãinã, cozonac, dulciuri, cãrti si îmbrãcãminte copiilor si bãtrânilor din zona IRB-ului si la Cãsutele Sociale din Cartierul Munteni.”, a spus pãrintele Moroianu.

Preotul Silviu Moroianu nu se aflã la prima sa actiune umanitarã, pentru copiii si sãracii din cartierul unde se aflã bisericuta unde slujeste. Acesta a fost transferat dintr-o parohie din mediul rural, la parohia din Bârlad, de câteva luni. Enoriasii de la oras aveau sã aibã o mare surprizã si încã una plãcutã. Preotul Silviu Moroianu a început sã cutreiere parohia, micutã ce este drept, cãutând sã vadã cum trãiesc enoriasii sãi, în special cei mici. Asa a ajuns ca sã le ofere, pe 31 octombrie, la 20 de copii de la 3 la 18 ani, ghete de iarnã, pentru a merge la scoalã în sigurantã. Preotul Moroianu este uimit de câtã sãrãcie este în parohia sa si îi îndeamnã pe oamenii cu suflet mare si bun, care au posibilitãti materiale suficiente, sã se alãture eforturilor sale de a ajuta cât mai multi copii sãrmani din parohia sa.

Parohia cea mai micã si cea mai sãracã din Bârlad

Preotul Silviu Moroianu, din Bârlad, este paroh al Bisericii „Înãltarea Domnului”, situatã undeva pe strada Vasile Pârvan, în spatele Morii Unirii sau, pentru cei care vin din strada Republicii, în spatele marketului „Berlin”. Pãrintele Moroianu a primit aceastã parohie din varã, dupã ce preotul anterior a fost pensionat pe caz de boalã. Parohia are acum doar o capelã micutã, construitã în anii 2007-2008, când un fost candidat pentru functia de primar s-a bãtut cu „pumnul în piept” cã va ridica acolo o mândrã bisericã, a pierdut alegerile cu succes si, ca urmare, supãrat cã lumea nu l-a votat si nu s-a „înscãunat” primarul Bârladului, brusc a încetat si „filantropia” sa. Capela, care era deja începutã, a fost finalizatã cu ajutorul enoriasilor, precum si a unor inimosi agenti economici din Bârlad sau din tarã, care au ajutat sã se ridice mãcar aceastã micã bisericutã, urmând ca Biserica cea mare, cu hramul „Înãltarea Domnului” sã fie ridicatã în timp. Timp pe care fostul paroh nu l-a mai gãsit, ce este drept, parohia fiind una dintre cele mai sãrace. Are peste 150 de gospodãrii, majoritatea prin zona IRB la fostele cãmine de nefamilisti, actualmente locuite de familii extrem de nevoiase si cu multi copii.

Mos Crãciun a sãrit în ajutor!

Ieri, Mos Crãciun a sãrit în ajutorul preotului Moroianu. “Unei bãtrâne fãrã niciun sprijin, singurã, care trãieste din mila vecinilor i-am dus mâncare, pilotã, produse de igienã. O fetitã de 9 ani, ce provine dintr-o familie cu probleme financiare deosebite, ambii pãrinti fiind surdo-muti, a primit încãltãri noi, geacã, pantaloni si îmbrãcãminte, toate noi. Campaniei noastre din aceste zile s-au alãturat persoane din parohie, dar si persoane care au auzit sau au citit din articolul din luna octombrie, din ziarul Vremea Nouã si vã multumim! De aceste daruri au beneficiat un numãr de 30 copii din parohia noastrã, zona IRB,dar si din zona Munteni, zona numitã <<La cãsute>>. Pe bãtrânã am gãsit-o singurã, fãrã niciun ajutor sau sprijin, în urma vizitei pastorale prilejuitã de Nasterea Domnului. Sunt foarte multi oameni si copii necãjiti, lipsiti de sperantã, copii care nu au primit de mult mãcar o bomboanã si care s-au bucurat enorm. M-a întrebat un copil dacã chiar toatã punga cu bunãtãti este a lui. Este foarte trist si mã bucur cã am putut ajuta, alãturi de Mos Crãciun, sã aduc un licãr de bucurie pe chipul copiilor si al bãtrânilor sãrmani”, a spus preotul Silviu Moroianu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ