spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Preotul anti-Chevron, sactionat de Episcopie!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

AMENINTAT Preotul Iulian Ghimus din Parohia Gara Banca, care organizeazã împreunã cu Primãria Banca un mars si un miting pe 1 septembrie, va fi anchetat de Episcopia Husilor dupã ce a împânzit comuna cu afise prin care invitã populatia, în numele Bisericii, la un mars si un miting de protest împotriva gazelor de sist.

Pr. Iulian Ghimus.jpg PRESIUNI Asupra preotului care organizeazã mitingul contra explorãrii si exploatãrii gazelor de sist prin fracturare hidraulicã au început deja presiunile si amenintãrile!

Episcopia Husilor a anuntat declansarea unei anchete în cazul preotului paroh din localitatea Gara Banca, dupã ce acesta s-a impicat în organizarea unui miting de protest împotriva gazelor de sist în comuna unde slujeste. În antetul afiselor prin care populatia este invitatã la un miting si un mars de protest pe data de 1 septembrie, apare numele Parohiei Gara Banca, acolo unde slujeste preotul Iulian Ghimus. De altfel, si cererea de autorizare a manifestatiei înaintatã cãtre primãriei a fost fãcutã tot de cãtre preotul Ghimus, în numele Parohiei Gara Banca. „Nu am stiut de aceastã actiune, însã vom analiza situatia sã vedem despre ce este vorba. Asa dupã cum am mai precizat si cu alte ocazii, orice preot poate participa la actiunile pro sau contra exploatãrii gazelor de sist, însã doar ca persoane fizice si dupã cum le dicteazã propria constiintã, însã fãrã a implica în niciun fel Biserica Ortodoxã Românã si fãrã a uza de calitatea oficialã din cadrul Bisericii. Episcopia Husilor nu a organizat si nici nu va organiza vreo actiune în acest sens, iar cei implicati în aceste activitãti nu au voie sã foloseascã în mod iresponsabil Biserica in aceste dezbateri”, a declarat purtãtorul de cuvânt al Episcopiei Husilor, Marin Tudoricã. Reprezentantii Episcopiei Husilor au refuzat sã ne precizeze ce sanctiuni riscã preotul paroh din localitatea Gara Banca pentru nerespectarea ordinele superiorilor sãi. Preotul Iulian Ghimusa refuzat sã comenteze despre ancheta declansatã de Episcopie, precizând doar cã ceea ce organizeazã el, referitor la marsul si mitingul de protest, o face în nume personal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.