8 C
Vaslui
08-dec.-2022

Preotul din Iana a încins grãtarele cu hãlci de carne în cimitir, printre cruci! (foto)

- Advertisement -

Ospãt popesc printre morminte

BLASFEMIE…Preotul Mãrcutã a tãmâiat mortii cu fum de mici si cârnati, spre indignarea colegilor de breaslã care spun cã „cimitirul este pentru pomenirea mortilor nicidecum pentru fãcut grãtare”

LIPSÃ DE RESPECT… Preotul paroh Marius Mãrcutã, dintr-o parohie din comuna Iana, a dat dovadã de o totalã lipsã de respect fatã de valorile crestine, punând a treia zi Paste, dupã slujbã, de un grãtar chiar în spatele bisericii, în Cimitirul satului! Dupã ce a încãlcat regulile Bisericii, preotul din Iana a mai si postat pe pagina sa de socializare, o fotografie ce îl înfãtiseazã cu un enorias si douã credicioase tinerele, cum învârte la friptanele de pe grãtare, iar în spate se vãd mormintele din cimitir. Acest lucru a înfuriat enoriasii, care ne-au semnalat faptele de „evlavie” ale preotului Marius Mãrcutã. Interesant este ce va zice mai marele Episcopiei Husilor, Înalt Prea Sfintia Sa Corneliu, despre faptul cã preotul Mãrcutã n-a mai avut rãbdare sã meargã acasã sã-si facã grãtarele si a preferat … Cimitirul!

„Voi munci pânã la ultima mea picãturã de sânge ca tu sã ai dreptul sa nu fii de acord cu mine”, sunã motto-ul paginii de socializare a preotului Marius Mãrcutã, paroh în comuna Iana. Foarte interesant motto, mai ales cã el apartine lui Petre Tutea, dar dacã si crede în el. Preotul Marius Mãrcutã însã, nu prea „a muncit” pentru ca enoriasii sãi sã nu fie de acord cu el, din moment ce a treia zi de Paste, a pus-o de un grãtar fix în cimitirul satului. Credinciosii din parohie ne-au trimis câteva poze cu isprava preotului. Nu stim cum predicã preotul despre post si rugãciune, însã dacã ar fi la fel de strasnic precum s-a dovedit la grãtare, atunci comuna ar fi un model de credintã! Pânã atunci însã, pãrintele Mãrcutã si-a dovedit priceperea la învârtit hãlcile de carne pe un grãtar, amenajat cu dibãcie chiar în dosul bisericii, la doi pasi de mormintele rãposatilor din comuna Iana. Nerãbdãtor sã înfulece friptura delicioasã, preotul n-a mai avut rãbdare sã ajungã acasã si s-a pus pe pârpolit carne lângã crucile din cimitirul satului. Si cum era a treia zi de Paste, nimeni nu avea sã se supere pe poftele preotului, decât câtiva enoriasi rãutãciosi, care, supãrati probabil cã fata bisericeascã nu le-a dat mãcar o bucãticã de grãtar, au trimis pozele la ziar.

„Nu existã asa ceva, cimitirul este pentru pomenirea mortilor!”

Ceea ce a fãcut pretul Marius Mãrcutã nu este tocmai frumos, pentru cã, toatã lumea stie cã Cimitirul si Biserica sunt sfinte pentru credinciosi. Dar, pentru a nu ne însela, am întrebat câtiva preoti, de la alte parohii, din Bârlad, Vaslui, Iasi, de la câteva mânãstiri, ca sã ne lãmurim dacã o fatã bisericeascã poate sã facã grãtare în cimitir. „Nici pe departe, nu este voie! Cum sã fie voie? Dacã un preot a fãcut asa ceva, îsi asumã rãspunderea, pentru cã cimitirul este pentru pomenirea mortilor nicidecum pentru fãcut grãtare! Nu este normal, categoric”, ne-au spus fetele bisericesti cu care am discutat, nefiind niciunul de acord cu pãrintele Mãrcutã. Dupã cum se vede, nici enoriasii nu au fost de acord, asa cã pãrintele Mãrcutã ar trebui sã le explice la viitoarea predicã, de ce a fãcut asa ceva. Enoriasii care ne-au sesizat ne-au spus cã pãrintele a fãcut curat în bisericã cu câtiva copii si drept multumire cã l-au ajutat, le-a fãcut „cinste” cu un grãtar. Fãcut la „botul calului” în dosul Bisericii si … în cimitir. Nu prea tine explicatia! Exemplul dat copiilor în acest caz este unul prost: cãlcarea în picioare a canoanelor bisericesti de însusi preotul pus sã le predice….

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.