spot_imgspot_img
8.1 C
Vaslui
23-feb.-2024

Preotul Gimi, acuzat în trecut de afaceri necurate, este noul director al Seminarului din Huși

- Advertisement -
SCHIMBARE… Preotul Petru Gimi Oprea o va înlocui, începând cu data de 1 septembrie, pe profesoara Liliana Țacu la conducerea unității de învățământ.

SURPRIZĂ… Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Ioan Gură de Aur” din Huși are un nou director. Preotul Petru Gimi Oprea o va înlocui, începând cu data de 1 septembrie, pe profesoara Liliana Țacu la conducerea unității de învățământ. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, iar numirea este temporară întrucât postul este scos la concurs. Preotul Gimi a fost secretar al Protoieriei Huși, însă și-a pierdut funcția după ce a fost implicat în mai multe scandaluri financiare. Acesta s-a aflat în conflict cu credincioșii din Gușitei, care îl suspectau că a folosit în interesul său banii primiți de la Guvern pentru reconstrucția bisericii. “A venit într-o rablă de Dacie și a plecat de la noi cu trei-patru mașini. Consilierii părintelui s-au supărat și nu au mai lucrat. Cerea câte 1 milion, 1 milion jumate (n.r. 150 lei noi), chiar mai mult, de la credincioși, nu știm unde s-au dus banii. Umbla și într-o mașină bengoasă (n.r. BMW-ul cumpărat în mare secret), nici măcar clopotnița nu a mai făcut-o. Am ajuns de ne rugăm la BMW, de banii care se dăduseră pentru biserică”, povestea în 2011 Iulian, unul dintre enoriașii din Gușiței pentru ziarul Vremea Nouă. Contactat la acea vreme de reporteri, preotul Gimi nu a dorit să discute pe seama neînțelegerilor cu credincioșii din Gușiței.

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui a numit, zilele trecute, 31 de directori. Printre aceștia se numără Costel Săcăleanu – director adjunct la Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși, Iulin Spînișteanu – director adjunct la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Huși, Cătălina Dacu – director la Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” Huși, Oana Roxana Benchea și Florina Mihaela Dodi – director, respectiv director adjunct la Școala Gimnazială “Anastasie Panu” Huși, Ionuț Chiochiu – director adjunct la Liceul cu Program Sportiv, Daniela Laic -director la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Gabriela Ferlovici – director la Școala Gimnazială “Manolache Costache Epureanu” Bârlad, Mihai Alexandru Istrate, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Negrești. De asemenea, au mai fost numiți directori de școli în comunele Averești, Băcani, Berezeni, Boțești, Codăești, Dodești, Fălciu, Hoceni, Lipovăț, Roșiești,Vetrișoaia, Voinești, Vutcani și Bogdana.

11 funcții de director au rămas vacante. Vor fi ocupate prin propunerea unui cadru didactic titular al unității de învățământ respective

Au mai rămas însă 11 funcții vacante, dintre care trei de director adjunct – la Colegiul “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, la Școala “Anastasie Fătu” Berezeni și la Școala “Constantin Asiminei” sat Epureni, comuna Duda-Epureni. Cele opt funcții de director sunt în cadrul școlilor gimnaziale din Băcani, Găgești, Ibănești, Voinești, Stănilești, precum și Vaslui – Școala Gimnazială “Elena Cuza” și Grădinița cu Program Prelungit nr. 8. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, în cazul acestora selecția va fi făcută de consiliul profesoral al fiecărei unități de învățământ în cadrul unei ședințe extraordinare la care va lua parte și inspectorul școlar de sector.

“Întrucât după prima selecție nu s-au ocupat toate funcțiile vacante, ISJ Vaslui organizează o a doua selecție. Funcțiile vacante rămase neocupate după cea de-a doua selecție vor fi ocupate prin propunerea unui cadru didactic titular al unității de învățământ respective, în urma votului secret exprimat de către membrii Consiliului profesoral în cadrul unei ședințe extraordinare la care va participa inspectorul școlar de sector. Unitatea de învățământ pentru care nu s-a ocupat funcția vacantă în cea de-a doua selecție va fi notificată de către ISJ Vaslui să desfășoare ședința Consiliului profesoral în care să propună ISJ Vaslui cadrul didactic care să ocupe funcția până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2022-2023”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. Doua javre penale se promovează. Unul pe nume ignatie și alt măscărici, pe nume oprea gimi.
  Nulitatilor, PENALILOR.
  Voi sunteți buni pe post de preoti la tara, unde a înțărcat mutu iapa.
  V_ati uitat în oglinda? Ignatie ce_ti face partenerul cadinoiu???? Nu_ti este rușine Ilie ignatie???
  Javre cu barba lunga! Ilie, partenerul de rezerva Andreicut ce lecții îți mai da? Cum ti_o da?
  Scarbaaaaaaaaa
  Ilie zis ignatie.. tiganul jegos… În ma-ta de scarba

  • De ce nu-ți dai numele? De ce te ascunzi în spatele anonimatului? Parcă văd că ești un găuzar mitocan.
   Nu-l cunosc personal pe Preasfințitul. Nici nu mi-aș permite sa-l vorbesc așa. Este printre singurii oameni care ne promovează acest județ, judecat strâmb de toată țara. Mie mi-e rușine atunci când merg cu mașina în concediu, ca are nr de Vaslui. Si acest om care ne promovează , tot în el aruncați cu piatra.?

  • Anonim visator de mizerii pe care tu le traiesti si le arunci asupra altora,

   Esti montat de fostul ca sa murdaresti inutil un om, despre care si tu stii ca e omul lui Dumnezeu. Minti si calomniezi, ascultand ce iti spune constiinta aia ta perversa. Te stradui degeaba. Nu reusesti nimic. Minciuna se simte. Nici nu merita atentie toate scarboseniile pe care le debitezi doar ca sa murdaresti. Ignatie e un om bun, curat si al credintei. Tu poti sa spui ce vrei. Nici tu nu crezi ce spui. De asta sunt sigur. Sa fii sanatos cu mizeriile tale ieftine.

    • Anonimule indracit,

     Ignatie nu are nevoie sa fie aparat de nimeni. E un om integru si cinstit. Dar dracul din tine nu suporta binele. Dracul din tine e gelos . Deci, nu are nevoie sa fie aparat de nimeni, nici macar de Gubernete.

     Eu sunt un crestin care il cunosc pe acest om, pe Ignatie. Deci, nu are nevoie sa fie aparat de nimeni. Banuinesc ca nici macar nu citeste minciunile si calomniile tale de pe aici. Tu se pare ca stii stafful si vrei sa dai impresia ca esti din interior, dar se vedea ca nu esti . Esti cel mult un popa indracit, care nu iti iubesti deloc episcopul si il denigrezi.

 2. Două jigodii – una o promoveaza pe cealalta- ilie îl promoveaza pe oprea petru – nu va e ma rusine deloc?
  Ilie si-a adus toate neamurile, toți umflatii , toate rapandulele de la Alba! Râde de cei multi care , pentru o funcție sunt in stare de orice!
  Nu ti-i rusine ma oprea pentru ce-i făcut? Lumea n.a uitat! Ilie….ti-ai adus neamurile si rachetii ispitiți, javre din Basarabia!
  Javre uzurpatoare! Huuoooooooooo
  Nulitatilor, parliti ordinari, javră imputite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.