Preotul ”jucãus” Ursac chemat la DNA alãturi de mitropolit, ca martor!

Scandalul pornografic ia amploare !

AUDIERI…Zilele trecute, procurorii DNA au chemat la audieri trei fete bisericesti surprizã, printre care Mitropolitul Moldovei si Bucovinei Teofan, fatã de care episcopul Corneliu s-ar fi confesat si i-ar fi povestit cã este victima unui santaj al preotului Sebastian Jitaru. Fatã de înaltul prelat, PS Corneliu nu a povestit nimic si de ceilalti doi preoti acuzati acum de santaj. De asemenea, episcopul l-ar fi anuntat cã ar fi niste filmulete ”trucate” ce ar putea fi aduse în fata Sfântului Sinod. La DNA a fost citat si preotul Ursac de la Deleni, despre care se spune cã ar fi protagonistul filmãrilor. Surse judiciare spun cã acesta a fost întrebat despre existenta filmului compromitãtor în care ar apãrea alãturi de PS Corneliu. Acesta ar fi negat existenta filmului si ar fi declarat cã nu stie nimic de materialul folosit în povestea santajului. În tot acest scandal care a luat amploare, Patriarhia Românã s-a multumit sã anunte cã “autoritãtile bisericesti nu pot decât sã astepte derularea procesului de cercetare si aflarea adevãrului”.

Se pare cã procurorii anticoruptie tin mortis sã desluseascã si povestea fimului compromitãtor în care PS Corneliu ar apãrea în ipostaze compromitãtoare alãturi de un fost elev al lui de seminar, ajuns, între timp, preot într-o comunã din judetul Vaslui. Gurile rele vorbesc despre faptul cã preotul Ursac de la Deleni ar fi protagonistul acelui film, alãturi de PS Corneliu. Nimeni nu stie exact dacã acesta este adevãrul, dar cert este faptul cã Ursac a fost chemat la DNA sã dea explicatii tocmai despre acest lucru. Surse din anchetã povestesc cã preotul nu ar fi recunoscut cã ar fi fost el protagonistul filmului si ar fi declarat cã nu stie de existenta lui. De asemenea, un înalt prelat a fost chemat la “discutii” cu procurorii. Este vorba de Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Acesta ar fi povestit anchetatorilor cã PS Corneliu ar fi venit la el si i-ar fi povestit cã este victima unui santaj cu un film trucat (dupã cum sustinea episcopul – n.r.) si preotul Sebastian Jitaru ar fi cel care-l santajeazã. Despre ceilalti doi preoti cercetati acum de santaj, PS Corneliu nu ar fi spus nimic. Cea de-a treia fatã bisericeascã chematã la DNA este protopopul Bârladului, Vasile Lãiu. Despre acesta, gurile rele spun cã a fost chemat tocmai pentru cã el ar fi cel care foloseste camera de filmat care a înregistrat filmul compromitãtor.

Patriarhia Românã asteaptã decizia anchetatorilor

Printr-un comunicat emis de cãtre Partiarhie, conducerea Bisericii Române anuntã faptul cã, deocamdatã, autoritãtile bisericesti asteaptã derularea procesului de cercetare. “Referitor la cazul de santaj exercitat de trei preoti asupra Epsicopului de Husi, trebuie precizat cã Patriarhia Românã exprimã urmãtoarea pozitie: Pânã în acest moment, cercetarea celor trei persoane reclamate este în curs si nu existã încã o concluzie oferitã de autoritãtile care instrumenteazã cazul. Întrucât natura faptei de santaj nu este una bisericeascã si juridico-penalã, iar Patriarhia Românã si Mitropolia Moldovei nu au primit nici o sesizare împotriva epsicopului Husilor, care este persoana reclamantã, autoritãtile bisericesti nu pot decât sã astepte derularea procesului de cercetare si de aflare a adevãrului. Conform legiuitorului, prezumtia de nevinovãtie este inviolabilã pânã la finalizarea anchetei si pronuntarea unei sentinte”, se aratã în comunicatul Patriarhiei.

Acuzatiile aduse celor trei preoti vasluieni

ACTIUNE ÎN FORTÃ…În doar trei zile, procurorii DNA au reusit retinerea a trei preoti, acuzati de santaj împotriva Episcopului Episcopiei Husi. Corneliu Onilã s-a plâns procurorilor cã Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopale a Husilor, împreunã cu preotul Gheorghe Damian si Rãzvan Bumbu, au încercat sã-l santajeze pentru a obtine 50.000 de euro si o functie de episcop vicar. Joi dimineatã, procurorii DNA, însotiti de jandarmi, au descins la locuintele preotilor Bumbu si Damian si au cerut sã le fie puse la dispozitie telefoane, memory-stik-uri si tehnicã de înregistrare a acestora. Totul ar fi pornit de la un film compromitãtor în care episcopul ar fi fost surprins în ipostaze compromitãtoare. Acest film ar fi circulat între mai multi preoti si ar fi fost folosit pentru santaj. Filmul ar fi trebuit sã aparã în fata Sfântului Sinod al BOR. Dacã acest lucru se întâmpla, atunci, episcopul Husilor si-ar fi pierdut functia si în locul lui ar fi putut ajunge preotul Sebastian Jitaru, în conditiile în care santajul nu ar fi ajuns pe masa procurorilor. Planul acestora a fost dejucat însã de procurori si, în loc de functie, Jitaru s-a ales cu dosar penal pentru santaj. De cealaltã parte, surse din anchetã vorbesc despre faptul cã preotii ar fi cerut sã le fie înapoiate anumite sume de bani pe care episcopul le-ar fi datorat celor doi, bani plãtiti episcopului pentru a primi, în schimb, parohie. Preotii acuzati de santaj ar fi cerut ca banii sã fie virati în conturile bisericii pentru a putea fi folositi la unele reparatii. Pe 30 mai, consilierii Episcopiei Husilor au fost abordati de Jitaru. Acesta a precizat cã detine un material compromitãtor cu Episcopul Husilor. Le-a spus acestora cã, în situatia în care înaltul ierarh nu intervine pentru a-l recomanda pe Jitaru pentru functia de episcop vicar, va face publicã înregistrarea si o va folosi în cadrul Sinodului Mitropolitan din 15 iunie, pentru a-l denigra pe înaltul ierarh. Tot în referatul de arestare se precizeazã cã “în perioada 12-14.06.2017, Damian Gheorghe si Bumbu Rãzvan au amenintat persoana vãtãmatã, pe Onilã Cornel, cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare compromitãtoare în scopul de a dobândi, în mod injust, suma de 50.000 de euro. În cursul urmãririi penale au fost administrate urmãtoarele probe: procese verbale de redare a convorbirilor interceptate în mediul ambiental, a convorbirilor telefonice, de perchezitie, declaratie persoanã vãtãmatã si martori.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ