spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
23-feb.-2024

Preșcolarii din Vutcani, dezamăgiți în prima zi de școală, pentru că “Doamna” lor nu a venit!

- Advertisement -
sursa foto: ziaruldevaslui.ro

NEPREVĂZUT… Situație inedită la Vutcani, prima zi a noului An Școlar nu a fost prea grozavă pentru micuții de la grădiniță. Emoționați, copiii au venit cu flori la grădiniță, însoțiți de părinți, dar au avut parte de o surpriză neplăcută. Doamna educatoare nu și-a făcut apariția. În timp ce alți copii s-au strâns bucuroși în jurul “doamnei”, preșcolarii au așteptat zadarnic apariția educatoarei lor. Cea care trebuia să-i întâmpine pe micuți a anunțat pe ultima sută de metri că nu va putea fi prezentă la deschiderea noului an școlar, inspectoratul școlar fiind nevoit, astfel, să găsească rapid o soluție. În locul educatoarei s-a prezentat o colegă, însă pentru că aceasta nu a stat cu copiii tot programul, părinții au crezut că micuții lor vor fi lăsați “pe afară”, adică nu vor beneficia, în perioada următoare, de o educatoare dedicată. “La deschiderea noului an de învățământ, surprize la gradinița de copii din comuna Vutcani. S-au prezentat micuții împreună cu părinții, însă surpriza a fost foarte mare: nu exista educatoarea, pentru că se află în concediu pentru creșterea copilului. Ce spun autoritățile locale? Nimic”, ne-a transmis un consătean.

Contactat telefonic, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui a clarificat situația: “doamna educatoare a anunțat vineri (n.r. 2 septembrie) că intră în concediu medical, sâmbătă, când a avut loc ședința cu directorii, s-a dat spre vacantare postul, iar astăzi (n.r. ieri 5 septembrie) a fost o suplinire colegială. În perioada următoare, adică săptămâna aceasta, nu știu dacă și săptămâna viitoare, se va proceda la plata cu ora. Repet, va fi o suplinire colegială sau o persoană angajată în cadrul școlii îi va ține locul și va fi plătită la oră până va fi ocupat postul, pentru că el este vacantat. Astăzi a fost suplinită doamna educatoare de către o colegă, nu a putut să asigure în totalitate programul, dar mă miră să aud că sunt persoane care nu au înțeles ceea ce s-a întâmplat ieri, pentru că domnul director a explicat situația, a vorbit cu părinții, le-a explicat că a apărut o situație de ultim moment și a părut că au înțeles”, a explicat inspectorul general al ISJ, prof. Cristiana Botan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Concediu medical apare cand esti bolnav, adica, sambata, duminica, luni….
    Esti in spital, suferi de o boala, nu asteapta organismul uman incheierea anului scolar, sau parintii dicteaza cand suntem bolnavi?

  2. Cita educatie are „doamna educatoare” sa anunte cu citeva zile inainte de inceperea gradinitei ca intra in concediu medical ?
    Asta e sistemul nostru de invatamint, oare acolo in contractul de munca nu scrie nimic de asemenea cazuri ?
    E bine ca vreti drepturi, aveti sindicate, una doua iesiti in strada, rusine sa va fie ….(marea majoritate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.