23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

Preșcolarii și elevii din familii defavorizate vor primi ajutorul de 500 de lei, începând de marți

- Advertisement -

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că a virat în total suma de 48.9 milioane de lei pentru cei 97.888 de preșcolari și elevi din familii defavorizate care vor beneficia de un sprijin financiar de 500 lei.

Începând de marți, sprijinul financiar în valoare de 500 de lei va fi disponibil pe cardurile realizate special pentru acest program, relatează Agerpres.

Pentru copiii din medii defavorizate, accesul la educaţie este esenţial pentru a se putea încadra, ca adulţi, pe piaţa muncii, însă de cele mai multe ori condiţiile materiale în care trăiesc îi expun riscului de abandon şcolar. Ajutorul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat preşcolarilor şi elevilor vulnerabili şi în acest an şcolar reprezintă, pentru mulţi dintre ei, şansa de a merge în continuare la şcoală.

Mă bucur că am reuşit să facem astăzi plăţile pentru aproape 100.000 de elevi, care vor putea utiliza sprijinul în cursul acestei săptămâni. În anul şcolar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate„, a precizat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş…https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/prescolarii-si-elevii-din-familii-defavorizate-vor-2206391.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.