2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

Presedinte ales (foto)

- Advertisement -

Dan Marian câstiga alegerile Organizatiei Judetene a PDL Vaslui

CONFIRMARE Dupã mai bine de un an de interimat, Dan Marian este ales presedinte prin votul membrilor de partid

ALEGERI Deputatul Dan Marian va conduce destinele Organizatiei Judetene a PDL Vaslui, dupã ce alegerile de ieri l-au confirmat în functia de presedinte, acesta obtinând majoritatea voturilor delegatilor din judet. Marea suprizã a venit la alegerile celor doi prim-vicepresedinti. Corneliu Mihalachi a pierdut în fata Mãrioarei Idriceanu si a lui Viorel Cãrare.

605 de delegati democrat-liberali din toate colturile judetului au umplut pânã la refuz Casa de Culturã a Sindicatelor Vaslui, acolo unde ieri, pe parcursul a cinci ore, s-au desfãsurat lucrãrile Consiliului de Coordonare Judetean Vaslui, al cãrui obiectiv principal a fost organizarea unor noi alegeri pentru desemnarea conducerii organizatiei. La eveniment a participat artileria grea a partidului: Roberta Anastase – presedinta Camerei Deputatilor, Mircea Toader – liderul grupului parlamentar al PDL, ministrii Ioan Botis si Valerian Vreme, Gheorghe Flutur – vicepresedintele partidului, Gheorghe Stefan – membru al Biroului Permanent National, senatorul Vasile Pintilie si deputatul Dragos Iftime. Toti invitatii au adresat mesaje de încurajare Organizatiei PDL Vaslui, scotând în evidentã rolul important pe care aceasta l-a avut în zona Moldovei în câstigarea alegerilor de cãtre partid. Noua conducere a organizatiei judetene îsi propune sã ia fata altor organizatii PDL din Moldova, bazându-se pe o traditie puternicã a partidului în judet si pe o echipã bine unitã. Deputatul Dan Marian a fost singurul candidat la sefia organizatiei judetene, acesta fiind votat cu 583 de voturi pentru si numai 22 împotrivã.

Toader: “Faptul cã primarii altor partide vin la noi este un lucru bun!”

În discursul sustinut în fata delegatilor, deputatul Mircea Toader a apreciat favorabil faptul cã primari din alte partide se reorienteazã cãtre PDL. “Este bine cã primarii altor partide se reorienteazã cãtre PDL. Organizatia PDL Vaslui are un rol important alãturi de celelalte organizatii din Moldova – sã transforme culoarea rosie în portocaliu. Se spune cã zona Ardealului are organizatii PDL foarte puternice. Semnalul în Moldova a fost dat de cei din Neamt si Suceava, la care sunt sigur cã se va alinia Vasluiul!” a spus Toader. Ministrul Valerian Vreme a accentuat rolul important pe care noua conducere de la Vaslui îl are în coordonarea alegerilor din 2012 si câstigarea acestora, în timp ce Gheorghe Flutur a vorbit de asemenea despre importanta coagulãrii fortelor de dreapta în jurul partidului. “Le spun primarilor care încã mai cred în dreapta româneascã sã vinã acasã! Acasã însemnã PDL! Avem o directie extrem de bine trasatã. Am ales sã gestionãm criza în detrimentul sondajelor. PDL îsi va urma programul de reforme prin care vom moderniza statul. Mai avem încã 7 organizatii PDL în tarã care trebuie sã-si aleagã conducerile si, dupã aceasta, în mai, urmeazã alegerile la nivel national. Organizatia de la Vaslui trebuie sã dea dovadã de o abordare responsabilã si, cât mai repede, sã-si desemneze candidatii pentru Consiliul Judetean si primarii municipiilor”, a spus Gheorghe Flutur. Uniunea Social – Liberalã a fost criticatã dur de cãtre Roberta Anastase: “Sã ne amintim cum a luat fiintã aceasta. Cu totii stim cã apãruserã sondaje care puneau pe primul loc PSD, pe doi PNL si pe trei PDL. Imediat dupã aceste sondaje a apãrut Uniunea. Te întrebi care e totusi logica ca locul întâi sã se uneascã cu locul doi pentru a-l bate pe trei. Rãspunsul l-am aflat mai târziu. La sondajele respective, rãspunseserã numai 24% din populatia tãrii, restul de 76% fiind nehotãrâti. Este normal ca restul de 76% sã astepte sã vadã rezultatele guvernãrii noastre. Peste tot în lume se iau mãsuri drastice, dar numai la noi opozitia este lasã”.

Dan Marian: “Obiectivul cel mai important este modernizarea judetului Vaslui!”

Cu un discurs bazat pe traditia de dreapta din judet, dar si pe obiective concrete pentru viitor, Dan Marian a punctat eficient directiile politice ale Organizatiei Judetene a PDL Vaslui. “Ca om politic, am luptat timp de 14 ani pentru constructia unei drepte politice puternice în judet, pentru promovarea valorilor de dreapta în societate. Statul nu trebuie sã stimuleze investitiile care sã creeze locuri de muncã. Sunt un sustinãtor al liberei initiative si a mediului de afaceri concurential. La 23 iunie 2009, am intrat în PDL. Am stiut atunci cã, prin gestul meu, voi da un semnal de alarmã la încercarea de compromitere a dreptei românesti prin alipirea PNL de PSD. Astãzi avem o certitudine în acest sens, liberalii devenind o anexã a PSD. Avem misiunea de a reconstrui dreapta politicã în jurul PDL si a lui Traian Bãsescu. Noua conducere a Organizatiei Judetene a PDL Vaslui are trei obiective principale: pãstrarea unitãtii PDL în judet, câstigarea alegerilor în 2012 si, cel mai important lucru, modernizarea judetului Vaslui”, a spus Dan Marian. Acesta a dat si “reteta” succesului viitor: “Haideti sã devenim un judet portocaliu, sã depãsim Neamtul si Suceava pentru cã noi avem un trecut. Sã nu uitãm cã Traian Bãsescu s-a lansat în politica mare ca deputat de Vaslui!”

Noua conducere a PDL Vaslui

Dan Marian a devenit presedinte cu 583 de voturi pentru. Prim-vicepresedinti au fost alesi deputatul Viorel Cãrare si Mãrioara Idriceanu, iar Corneliu Plesu, secretar general al organizatiei. Iatã cei 11 vicepresedinti: Dragos Iftimie, Pintilie Vasile, Ovidiu Pascal, Iancu Arcalianu, Dumitru Bãltatu, Corneliu Mihalache, Dumitru Popa, Valeriu Popa, Constantin Stefãnescu, Gabriela Timofte si Ioan Zaharia. Secretari generali adjuncti sunt Silviu Calancia si Ionut Ghetãu, urmati de 6 secretari executivi – Gigi Brãnici, Dãnut Cretu, Damian Tinca, Constantin Morariu, Octav Postu, Vasile Vânãtoru, iar trezorier, Cãtãlin Dogaru. Gheorghe Cârjã a devenit presedinte al Comisiei Judetene de Statut, Eticã si Litigii, iar Constantin Hriscu, cel al Comisiei Judetene de Revizie si Control.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

36 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.