23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

Presedinte cu acte in regula!

UNS Ieri premierul Boc a semnat decizia de instalare în functia de presedinte interimar al organizatiei PD-L Vaslui a „pedelistului“ Dan Marian!

Un fax „impertinent“ a provocat, ieri, rumoare la sediul Organizatiei PD-L Vaslui. O simplã hârtie cu un continut extrem de succint i-a bãgat în ceatã pe portocaliii vasluieni. Dan Marian este presedintele interimar al Organizatiei PD-L Vaslui, propozitie confirmatã de semnãtura lui Emil Boc. Ceea ce pânã acum a lipsit cu desãvârsire si mare disperare. Ciudat e faptul cã hotãrârea poartã data de 23 noiembrie 2009 iar, hârtia a ajuns la Vaslui abia, ieri adicã la douã luni dupã eveniment. Asta în conditiile în care statutul partidului spune cã orice hotãrâre de la centru trebuie comunicatã în teritoriu la cel mult 48 de ore de la data la care a fost luatã. Misterul ne-a fos elucidat de Ion Antonie, seful Cancelariei BPN al PD-L. „Pe 23 noiembrie au fost stabiliti doi presedinti de organizatie, dar doar pe o hotãrâre domnul presedinte Boc si-a pus semnãtura. Astãzi, a fost semnatã si a doua decizie“, a declarat scurt acesta. La prima vedere, amânarea semnãturii lui Boc este un simplu accident. La o a doua vedere, tinând cont de tensiunile din cadrul Organizatiei PD-L Vaslui, amânarea a avut motive bine întemeiate pentru cã, între timp, s-au fãcut jocurile. Jocuri, câstigate, la final, de Dan Marian, în dauna lui Dragos Iftime.

Dan Marian: „Rãmâne cum am stabilit!“

„Din punctul meu de vedere nu s-a schimbat nimic. Lucrurile au rãmas asa cum le-am stabilit în iunie 2009 (n.r. datã la care Dan Marian pãrãseste PNL pentru a se înrola în rândul democrat-liberalilor), când am decis fuziunea PD-L – PNL la nivelul judetului, decizie care a dus la sprijinul acordat lui Traian Bãsescu de cei 22 de primari dalmatieni cât si de cei cinci consilieri judeteni ca si multi altii pe care putini i-au vãzut dar care au fost foarte eficienti. Îmi doresc foarte mult ca PD-L sã fie o organizatie unitã si din ce în ce mai puternicã, astfel încât la alegerile locale din 2012 sã câstigãm presedintia Consi­liului Judetean Vaslui, eliminând astfel dictatura incompetentei instauratã de PSD“, a declarat Dan Marian.

Urmeazã alegerile

În ciuda sigurantei lui Dan Marian, care se vede presedinte pânã în 2012, mai existã o piedicã: alegerile. Dan Marian are acum doar titulatura de presedinte interimar. Pentru a deveni presedinte „plin“ ar trebui sã fie ales în urma unui congres judetean, care, conform declaratiilor de la centru, va fi organizat în primul semestru din acest an. La Vaslui, aceste alegeri ar constitui o premierã. Cel putin din 2002, organizatia judeteanã este condusã de presedinti interimari. Primul a fost Cristian Rãdulescu care a preluat functia de la eternul si fascinantul Costicã Stefãnescu, urmat de Viorel Cãrare, Cornel Mihalache si Dragos Iftime. Cert e faptul cã, cu cât alegerile vor fi mai întârziate, cu atât vor creste sansele lui Dan Marian de a deveni presedinte consfintit „democratic“.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here