spot_img
27.3 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate: Presiunea asupra instituţiilor de combatere a corupţiei va creşte în campania electorală

- Advertisement -

Presiunea asupra tuturor instituţiilor statului implicate în combaterea corupţiei va creşte în campania electorală, a declarat, luni, la Digi 24, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, precizând că persoanele verificate de ANI fac parte din toate partidele politice.

Noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Intergritate, Horia Georgescu, a spus că vor fi luate măsuri de conştientizare în ceea ce priveşte declararea averii pentru candidaţi. „Va exista un sistem prin care le vom publica pe site. Presiunile politice le-am văzut şi în trecut, denigrarea activităţii Agenţiei de lipsă de rezultate. Eu cred că până la urmă vom reuşi să fim pe o balanţă pozitivă”, a declarat Georgescu. El a precizat că în România nu există un istoric de cazuri serios gestionat de instituţiile statului care să abordeze această zonă, dar s-a identificat ca zonă de risc cea a administraţiilor locale. A rezultat că acest fenomen este unul de masă şi banii publici sunt drenaţi către buzunarele consilierilor. Facem investigaţii în continuare. Este foarte important să abordăm zonele cu grad mare de risc, că sunt conflicte de interese, incompatibilităţi. Sperăm ca prin investigările noastre să creştem gradul de responsabilizare. Din păcate, deciziile vin ori prea târziu, la terminarea mandatului, ori nu sunt aplicate. Anularea contractelor, ca produs al conflictelor de interese, este foarte dificilă în instanţe”, a mai arătat noul şef al ANI. Horia Georgescu a precizat că există un fenomen şi în privinţa conflictelor de interese vizavi de fondurile europene. El a anunţat că vor fi făcute verificări pentru toate persoanele care au legatură cu acest domeniu, pentru a vedea dacă în procesul de decizie au avut interese personale. „Am demarat o acţiune în acest sens. În a doua jumătate a anului vom putea avea rezultate concludente în această materie”, a mai declarat şeful ANI. Plenul Senatului a validat, în şedinţa de luni, numirea lui Horia Georgescu în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate şi a lui Bogdan Stan în postul de vicepreşedinte al instituţiei. Cei doi au îndeplinit şi procedura de depunere a jurământului în faţa plenului Senatului. Ulterior, a avut loc o intervenţie a senatorului PNL Cristian Ţopescu, care a afirmat că „vechea conducere a ANI a avut ca obiectiv atacarea oamenilor de valoare din Parlament”, el menţionându-i pe senatorii Mircea Cinteză şi Mircea Diaconu şi pe deputatul Brânduşa Novac. „Urez noii conduceri a ANI să nu mai atace oamenii de valoare din Parlament şi din România”, a spus Ţopescu.

www.mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.