spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

Președintele CJ Vaslui nu se joacă: își face propriul club sportiv

- Advertisement -
SECȚII… Noua structură polisportivă va avea secții de fotbal, handbal, baschet, volei, rugby, atletism, ciclism, automobilism sportiv, motociclism, modelism, karting, gimnastică, tenis de masă, tenis, șah, arte marțiale, lupte și kempo.

GÂNDURI SERIOASE… Un club sportiv va fi înființat în Vaslui, în subordinea și cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean. Această nouă structură polisportivă va avea secții de fotbal, handbal, baschet, volei, rugby, atletism, ciclism, automobilism sportiv, motociclism, modelism, karting, gimnastică, tenis de masă, tenis, șah, arte marțiale, lupte și kempo. Înființarea acestui club sportiv este prevăzută într-un proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor județeni luni, 31 iulie, în cadrul ședinței lunare a forului administrativ județean.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului de hotărâre, “implicarea Consiliului Județean Vaslui în susținerea și dezvoltarea sportului de performanță va fi de natură organizatorică, patrimonială și financiară, prin stabilirea structurii și a regulamentului de organizare și funcționare pentru o nouă structură sportivă. Scopul principal al înființării acestui club sportiv este evidențierea și crearea unui spirit comunitar prin apartenența la un club. Prin înființarea unui club sportiv județean cu statut și identitate proprie, se încearcă crearea unui sens și a unei coeziuni în cadrul comunității sportive a județului, dar și în rândul cetățenilor județului iubitori de sport. Clubul Sportiv Județean Vaslui, ca instituție publică de interes județean în subordinea Consiliului Județean Vaslui, cu personalitate juridică, va fi finanțat din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul local al județului Vaslui, precum și din alte surse, conform prevederilor legale în vigoare, însă categoriile de cheltuieli specifice și, după caz, cuantumurile acestora, ce se pot efectua pentru realizarea activității sportive, participanții la acțiunile sportive, precum și alte aspecte financiare ale activității sportive vor fi stabilite prin normele financiare pentru activitatea sportivă a clubului, aprobate prin hotărâre de Consiliul Județean Vaslui”, se arată în referatul de aprobare. Tot din documentele urcate pe site-ul Consiliului Județean Vaslui aflăm că, pentru început, Clubul Sportiv Județean va avea patru funcții contractuale, una de conducere și trei de execuție, pentru care impactul bugetar va fi de 23.501 lei în fiecare lună. Este vorba despre un director, numit prin hotărâre de CJ, care va avea în subordine un Compartiment Juridic și de Resurse Umane, un Compartiment Financiar-Contabilitate și Achiziții Publice și un Compartiment Administrativ, Tehnic și Coordonare activitate sportivă.  Asta imediat după înființare pentru că odată cu trecerea timpului, “în cadrul clubului sportiv, pe lângă secțiile sportive, se pot constitui colective tehnice, având în componență antrenori, alți specialiști și tehnicieni, respectiv instructori, organizatori, metodiști, medici, psihologi, sociologi, informaticieni și alții asemenea, care pot contribui la obținerea performanțelor deosebite la acțiunile sportive naționale/internaționale, precum și la dezvoltarea concepțiilor de pregătire și participare la competiții a sportivilor”.

Emblema simbolizează “energia, mișcarea perpetuă și armonia ce o imprimă sportul asupra dezvoltării oamenilor”

În referatul de aprobare la proiectul privind înființarea Clubului Sportiv Județean Vaslui este descrisă și stema noii entități sportive: “Emblema Clubului Sportiv Județean Vaslui este formată dintr-un cerc în interiorul căruia se află o minge, creînd imaginea unor cercuri înscrise, peste care este atașată stema Județului Vaslui, stabilind apartenența structurii sportive. Sub aspect cromatic, culorile utilizate în cadrul emblemei sunt: roșu, alb, albastru, gri/argint și galben/aur. Aceste culori vor sta la baza realizării elementelor de identitate vizuală a clubului sportiv (echipament sportiv, fanion, materiale de promovare, altele). Stema Județului Vaslui care se sprijină pe arcul inferior al siglei împreună cu textul “VASLUI” înscris cu alb și litere majuscule pe fond roșu în arcul inferior al siglei, dă nota de apartenență a clubului, în sensul că este un club sportiv al Județului Vaslui sub patronajul Consiliului Județean Vaslui. Cercul, formă geometrică, simbolizează energia, mișcarea perpetuă și armonia ce o imprimă sportul asupra dezvoltării oamenilor. Emblema conține și anul de înființare a clubului sportiv (2023), înscris într-un brâu/centură de culoare albă, marcând identitatea temporală a acestuia. În arcul superior al cercului, pe un fond roșu, se află înscris cu litere majuscule textul “CLUB – SPORTIV – JUDEȚEAN”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Un club înființat pentru Mustețea Remus care va coordona tot, la fotbal va fi prietenul Romică Dorin însoțit de Amarandei Ciprian și echipa Rapid Brodoc(Bahrim Cezar). An electoral! Vom juca în liga 2 cu acești oameni profesioniști și dedicați, mulțumim și mult succes!

  2. Asta e nebun de legat, ca prostul ala de la armata, Talpan!!! Cine le permite lor sa infiinteze cluburi pe spatele nostru, cand in tot occidentul, sportul se face din bani privati. Chiar nu are nimeni curaj sa opreasca nebunul, partidele din opozitie ce fac😠😠😠😠Sub pretextul ca ajuta sportul, vor fura banii nostri, iar drumurile, scolile, spitalele, sunt lasate de izbeliste. In spitalul judetean, te manaca bacteriile de viu, nu se poate asa ceva. Ce face SRI ul, ce pazeste?!!DNA ul, ce face, doarme 😠😠

  3. Club sportiv ne mai trebuie, că în rest avem de toate. Nu mai aveți ce să furați dobitocilor? Am ajuns de râsul curului, cel mai sărac județ. Faceți drumurile nemernicilor, autostrăzi să poată veni și la noi investitori străini. Dacă nu aveți ce să furați, nu faceți nimic. Pleacă tineretul din județ din cauza sărăciei și a indolenței voastre, club sportiv vă trebuie? Din cauza voastră nici copiii voștri nu o să aibă o autostradă. Jeguri politice !

  4. Bocesc ca n-au bani si trebuie sa mai pună taxe sau sa mărească taxele existente
    Si se sparg in figuri aruncând bani cu lopata pe niște prostii, inventează sărbători, spectacole

  5. Cum se mai sifoneaza baniii in Vaslui si se creeaza sinecuri pentru lingaiii de partid…….Mergeti in comunele Pungesti si Garceni si vedeti ca , copiii invata in biserici ,in casele unde se fac mese praznicale, ajutatiii nu sifonati banii ….Mare bou mai esti dle Buzatu…..UN BOU CU B MARE…NE FUTETI PE NOI PRIVATII CU TAXE SI IMPOZITE SI FACETI LOCURI DE MUNCA BINE PLATITE LA STAT SI CALDUTE…..IN PZDA MATIII DE BOU CE ESTI BUZATULE…TU SI CU LIPITORIII TAI DE AFISE : BARBU SI CO……BOULE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.