Presedintele comisiei de votare de la Ibãnesti a scãpat de controlul judiciar!

MÃSURÃ REVOCATÃ… Doi dintre protagonistii scandalului iscat de primarul comunei Ibãnesti, Benone Pletea, suspectati de complicitate la fraudarea alegerilor din 27 septembrie cu urna mobilã, au solicitat sã le fie ridicatã mãsura controlului judiciar, impusã de procurorul de caz. Este vorba despre asistenta medicalã Arina Geta Antofi, cea care ar fi fãcut rost, dupã cum reiese din ordonanta procurorului, de adeverintele falsificate, si de Romeo Baboi, presedintele comisiei de votare din localitatea Mânzati, comuna Ibãnesti. Decizia judecãtorului de drepturi si libertãti a fost: asistenta medicalã râmâne sã fie cercetatã pentru fapta de care este acuzatã, cu mãsura controlui judiciar. În schimb, presedintele comisiei de votare, Romeo Baboi, a scãpat de aceastã mãsurã.

La Judecãtoria Bârlad au avut loc douã procese, privind solicitarea ridicãrii mãsurii controlului judiciar a asistentei medicale Arina Geta Antofi si a lui Romeo Baboi, presedinte al sectiei de votare din Mânzati, comuna Ibãnesti. Cei doi au primit mãsura controlului judiciar pe 1 octombrie. Vã reamintim cã primarul comunei Ibãnesti, Benone Pletea, viceprimarul Ionel Iacomi, împreunã cu Romeo Baboi, presedintele Sectiei de votare din satul Mânzati, comuna Ibãnesti, împreunã cu asistenta medicalã Arina Geta Antofi si cu brancardierul Georgel Tamas, ambii din cadrul spitalului bârlãdean, sectia Psihiatrie, au fost retinuti de procuror, în cadrul anchetei explozive, care cerceteazã fraudarea alegerilor în comuna Ibãnesti, persoanele fiind bãnuite de comiterea infractiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals si abuz în serviciu.

„În urma cercetãrilor efectuate de cãtre politisti, s-a stabilit cã 7 persoane ar fi participat atât în calitate de autori, dar si complici, la sãvârsirea infractiunilor cercetate. Acestia ar fi solicitat, procurat, întocmit si folosit, mai multe adeverinte medicale întocmite si eliberate în fals. Adeverintele, pe care erau consemnate situatii nereale, au fost folosite la întocmirea în fals a unor cereri de votare prin intermediul urnei speciale mobile, fãrã ca persoanele înscrise pe respectivele adeverinte sã sufere de afectiuni medicale care sã le facã netransportabile, în vederea exercitãrii dreptului de a vota. Totodatã, persoanele înscrise pe respectivele adeverinte nu ar fi avut cunostintã despre acestea si nici nu le-ar fi solicitat.Ulterior, în data de 27 septembrie a.c., comisiile de votare de la toate cele 3 sectii de pe raza comunei Ibãnesti au desemnat membri care s-au deplasat cu urna specialã mobilã la domiciliile persoanelor în numele cãrora au fost formulate cereri, pentru ca acestea sã-si exercite dreptul de vot.În data de 7 octombrie a.c., ca urmare a administrãrii probatoriului, politistii au luat fatã de 4 bãrbati si o femeie, mãsura retinerii pentru o perioadã de 24 de ore, iar în cursul zilei de astãzi, acestia au fost prezentati Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, care a dispus fatã de acestia mãsura preventivã a controlului judiciar, pentru o perioadã de 60 de zile. Douã persoane sunt cercetate în stare de libertate.”, se preciza pe 8 octombrie în comunicatul de presã emis de IPJ Vaslui. Printre cele cinci persoane puse sub control judiciar se numãrã Arina Geta Anfofi, asistenta medicalã suspectatã cã a procurat pentru primarul Benone Pletea adeverintele medicale false, precum si Romeo Baboi, presedintele sectiei de votare din satul Mânzati, comuna Ibãnesti, unde au fost folosite, conform ordonantei procuroprului de caz, 32 de adeverinte falsificate, iar presedintele comisiei, Romeo Baboi, ar fi stiut cã acestea sunt false.

Romeo Baboi, scos de sub control judiciar. Arina Antofi, nu!

În urma judecãrii solicitãrilor celor douã persoane, sustinând cã sunt nevinovati, judecãtorul de drepturi si libertãti a decis:

Referitor la solicitarea numitei Antofi Arina Geta:„Respinge ca nefondatã contestatia formulatã de inculpata A.A.G., împotriva Ordonantei de luare a mãsurii controlului emisã la data de 08.10.2020 de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Definitivã.”, a decis judecãtorul bârlãdean.

Referitor la Baboi Romeo Gicã: „Admite plângerea formulatã de inculpatul B.G.R. împotriva Ordonantei procurorului prin care s-a luat mãsura controlului judiciar, emisã la data de 08.10.2020 în dosarul de urmãrire penalã, instrumentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Desfiinteazã ordonanta atacatã si revocã mãsura controlului judiciar dispusã fatã de inculpatul B.G.R. prin Ordonanta procurorului emisã la data de 08.10.2020. Definitivã.”, este sentinta datã pe 23 octombrie de judecãtor.

CITITI AICI DESPRE CAZUL IBÃNESTI: https://vremeanoua.ro/primaria-ibanesti-decapitata-retineri-spectaculoase-in-dosarul-fraudarii-alegerilor/

https://vremeanoua.ro/primarul-pletea-validat-de-judecatori-in-functie-desi-este-sub-control-judiciar/

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ