Președintele Iohannis și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vizită la voluntarii Call Center-ul DSP București!

ECHIPĂ… Președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu ministrul Sănătății, Dr. Nelu Tătaru, au fost în cursul zilei de astăzi la Call Center-ul Direcției de Sănătate Publică București, acolo unde 500 de voluntari au ales să ajute cu tot ceea ce le stă în putință, nu doar instituția DSP-ului, cât mai ales oamenii care au nevoie de ajutor și sună pentru a oferi sau a primi lămuriri. Președintele României i-a lăudat pe cei care au decis să se implice în acest mod, susținând benevol activitatea extrem de intensă a DSP București. La rândul său, Ministrul Nelu Tătaru i-a felicitat pe voluntari, mai ales că a văzut, între toți acei oameni inimoși, care își pun în slujba celorlalți timpul și disponibilitatea, mulți studenți la Medicină. “Voluntarii de la Call Center-ul DSP București sunt oameni care au înțeles câtă nevoie este de ajutorul lor! Sunt un exemplu, de care este nevoie în aceste zile dificile pentru noi, toți. Ca medic, fără îndoială că am fost mândru să îi văd acolo și pe studenții la Medicină. Drumul lor, al viitorilor profesioniști în acest domeniu, începe exact așa cum trebuie: ajutându-i pe cei în nevoie, pe cei care se luptă cu boala și care au nevoie de sprijin real, de îndrumare și chiar de o vorbă bună”, a spus Ministrul Sănătății, Dr. Nelu Tătaru.

Președintele Klaus Iohannis:Guvernul a aprobat strategia de vaccinare. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a început deja să explice cum vor merge lucrurile”  

”Câteva sute de voluntari, în total 500 de voluntari, lucrează aici și vin în sprijinul efectiv al activității DSP. Am găsit acum, în această tură, foarte mulți oameni, și tineri, și în plină putere. Am vorbit cu mulți dintre ei și toți sunt foarte hotărâți să-și continue treaba. Foarte mulți sunt voluntari studentți la Medicină, și am apreciat foarte mult această implicare. Îi felicit și sunt convins că ei vor fi foarte buni medici după ce își termină studiile. Implicarea lor deja este extraordinară. Am găsit și medici rezidenți, și medici școlari, ș medici de la DSP. Lucrurile merg foarte bine în Call Center. Am vrut să știu de la voluntarii de aici cum reacționează oamenii care sunt sunați sau care sună aici pentru informații. Și am constatat că toți voluntarii sunt foarte bine pregătiți. Au o abordare calmă, foarte profesionistă și ei reușesc nu doar să obțină și să dea informații, dar reușesc să îi și calmeze pe oamenii care, sigur, au problemele lor, dacă sunt bolnavi și mai ales dacă sunt infectați cu acest nou virus. (…) Și că veni vorba de campania de vaccinare, ați văzut că ieri Guvernul a aprobat strategia de vaccinare. Ea a fost deja făcută publică. Domnul ministru al Sănătății a început deja să explice public cum vor merge lucrurile. Vor continua aceste explicații publice. Din media internațională cu siguranță ați aflat că deja sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România, și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari. Am discutat cu domnul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, să-i prindem în rândul personalului medical, ca să poată continua munca pe care o fac cu multă dăruire și pentru ca să își poată continua pregătirea, inclusiv la patul bolnavului”, a spus președintele Klaus Iohannis, în urma vizitei efectuate, alături de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Call Center-ul DSP București.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ