spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Presedintele trage de urechi prefectii: lasati directorii in pace!

- Advertisement -

Presedintele României, Traian Bãsescu, le-a atras atentia prefectilor instalati în functie de PD-L sã termine cu prigoana împotriva directorilor de la deconcentrate. Desi Guvernul Boc II a fost demis si are acum doar calitatea de guvern interimar pânã la stabilirea urmãtorului, în judetul Vaslui directorii sunt schimbati pe capete, trezindu-se cã, dimineata când ajung la birou, aflã cã au venit nu pentru a-si îndeplini îndatoririle de serviciu, ci sã-si strângã „catrafusele“, fiindcã vin altii! Starea de tensiune a atins cote maxime, unii dintre directorii demisi în mod abuziv cãutându-si dreptatea în instantã, cum este cazul fostului inspector-sef al Inspectoratului Teritorial de Muncã Vaslui, Daniel Chirvase, si al adjunctului acestuia, Dan Buchidãu, precum si cel al directorului Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale, Ramona Mocanu.

Prezent, sâmbãtã, în judetul Dolj, presedintele Traian Bãsescu i-a atentionat pe toti prefectii din tarã sã o lase mai moale cu prigoana împotriva directorilor de deconcentrate pesedisti! Dacã în judetul Vaslui pedelistii s-au „mocosit“ o grãmadã sã-si aleagã, fãrã succes, oameni pentru deconcentrate, înainte ca motiunea de cenzurã sã dãrâme guvernul Boc II, de când acesta a fost demis, numirile în functii s-au dezlãntuit! Tot ce înseamnã director pesedist este trimis la plimbare fãrã menajamente si fãrã preaviz, cu o asemenea repeziciune încât s-a ajuns la stadiul de ziua si numirea! Îndemnul presedintelui vine în contextul în care partidul care-l sustine, PD-L, este amenintat sã piardã la capitolul imagine din cauza grabei cu care, de când PSD-ul a iesit de la guvernare, a început sã-i „expulzeze“ pe capete pe directorii fostului partid partener. PD-L riscã sã piardã cu atât mai mult cu cât schimbãrile directorilor se produc cu viteza luminii, chiar si dupã ce Guvernul Boc II a fost demis si se aflã acum în perioada de interimat, pânã la stabilirea urmãtorului. Acest lucru poate fi perceput ca o goanã disperatã dupã putere, însã una care, dacã este bazatã pe o politicã agresivã si abuzivã, mai mult îi poate dãuna partidului decât îl poate ajuta în obtinerea de cât mai multe voturi pentru presedintele Traian Bãsescu, la alegerile prezidentiale. Dacã presedintele le-a adresat acest îndemn prefectilor pedelisti, cu sigurantã, la urechi i-au ajuns vesti nu tocmai „plãcute“ despre abuzurile din teritoriu, care, dacã mai continuã pânã la alegeri, pot face ca PD-L si chiar presedintele sã fie perceputi ca adepti ai unei politici dictatoriale.

„Opriti-vã!“

„Marea mea rugãminte este sã aveti grijã ce faceti cu deconcentratele si sã nu recurgeti la o prigoanã de directori. Dacã s-a întâmplat cumva, opriti-vã. Dacã nu s-a întâmplat e foarte bine, dar dacã s-a întâmplat opriti-vã. Nu stiu, este doar un avertisment care este valabil pentru toate judetele“, a declarat presedintele României Traian Bãsescu, prezent, sâmbãtã, în judetul Dolj si întâmpinat de prefectul judetului, Eugen Georgescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.