Preşedintele Turkmenistanului i-a ridicat statuie din aur câinelui său, în centrul oraşului

Preşedintele Turkmenistanului i-a ridicat o statuie câinelui său, de şase metri, monumentul fiind dezvelit la inaugurarea unui nou cartier din capitala Aşgabat. Sculptura de aur înfăţişează un ciobănesc care e crescut doar în Turkmenistan.

Preşedintele Turkmenistanului are un câine, care se numeşte Alabi şi u este prima dată când preşedintele Turkmenistanului îşi arată iubirea faţă de animal. El a dedicat cărţi şi poeme acestei rase, numind-o „un simbol al reuşitelor şi a victoriei”. Mai mult, Gurbanguly Berdimuhamedow i-a făcut cadou lui Vladimir Putin un pui de ciobănesc în urmă cu câţiva ani.

În 2015, preşedintele Turkmenistanului a dezvelit o statuie în care apare el călare pe un cal, turnată în bronz și poleită cu aur de 24 de carate. Gurbanguly Berdymukhamedov se află la conducerea Turkmenistanului din 2006.

Rasa de câini Alabay este variantă turkmenă a unui câine ciobănesc din Asia Centrală și face parte din patrimoniul cultural al țării. Presa locală a scris că statuia arată „mândria și încrederea” rasei. … https://www.romaniatv.net/i-a-ridicat-statuie-din-aur-cainelui-sau-in-centrul-orasului-presedintele-turkmenistanului-a-surprins-cu-monumentul-de-6-metri_5013413.html




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ