spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Pretul tragediei de la Vetrisoaia, greu de pus! Instanta amânã a patra oarã verdictul în cel mai dureros dosar

- Advertisement -

AMÂNÃRI… Pretul tragediei de la Vetrisoaia, în care a murit fostul sef de post Marius Niticã, precum si unul dintre prietenii sãi, Ionut Mazdrag, pare greu de stabilit, cãci instanta Judecãtoriei de la Husi a dispus ieri a patra amânare a propuntãrii în dosarul în care trebuie sã decidã valoarea despãgubirilor pentru familiile celor decedati. Pentru „ucidere din culpã”, soferul masinii în care au sfârsit cele douã victime, Rãzvan Hortolomei, a fost deja condamnat cu severitate, la 6 ani de închisoare cu executare, însã, pe laturã civilã, dosarul s-a disjuns. A ajuns si aceastã parte la final, însã instanta încã mai are nevoie de gândire. Numãrul de pãrti civile este unul mare, mai ales cã ambele iubite ale celor doi tineri decedati erau însãrcinate în momentul tragediei. Acest lucru a sporit sufcerinta. Cei doi copii s-au nãscut dupã ce tatii lor au pierit în cumplitul accident, iar acum si ei, si mamele lor, la fel si pãrintii victimelor, s-au constituit pãrti civile. „Este necesar un punct final definitiv al acestei dureroase povesti, pentru linistea acestor oameni, multi, care de 6 ani de zile trãiesc un cosmar”, spun avocatii.

Societatea de asigurare auto, rãspunzãtoare în momentul producerii tragediei, era City Insurance, care însã a falimentat între timp. Obligatiile i-au fost preluate de Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) si, respectiv, lichidatorul judiciar CITR, filiala Cluj, asa cã cei care au de primit despãgubiri în urma accidentelor rutiere îsi vor primi sumele stabilite de instantã, în hotãrârile definitive. La Husi, acest dosar a fost unul dintre cele mai dificile, întrucât, desi lucrurile pãreau clare în octombrie 2018, data la care s-a produs tragedia, pe parcurs situatia s-a schimbat radical si drama familiilor îndoliate s-a accentuat într-un mod neanticipat. De pildã, Rãzvan Hortolomei, soferul masinii, nu a mai recunoscut cã el se afla la volan, ci a spus cã dormea pe bancheta din spate, iar de aici lucrurile s-au complicat total. Familiile victimelor au perceput ideea ca pe o încercare de a da vina pe morti, iar anchetatorii au fost obligati sã facã tot felul de expertize suplimentare, care sã dovedeascã instantei cã Hortolomei, indicat de altfel si de martori, era cel care conducea vehiculul. Procesul, cu fiecare termen, se dovedea tot mai dureros pentru toate pãrtile, cãci inclusiv soferul rãmas în viatã fusese prieten cu tinerii decedati, iar încãpãtânarea cu care nu voia sã admitã cã el a condus, a dus la o severitate în plus a instantei, în momentul condamnãrii. A primit 6 ani de închisoare cu executare, o pedeapsã mare, dupã cum au spus avocatii care stiu cã, în asemenea cazuri, dacã spui adevãrul, pedeapsa nu se dã mai mult de 2 – 3 ani de închisoare.

O clipã de neatentie a dus la o tragedie care s-a complicat și mai mult, post-factum

Pentru familiile victimelor însã, nicio sumã de bani nu ar putea compensa pierderea copiilor, în vârstã de 29 de ani – politistul Marius Niticã si, respectiv, 28 de ani, Ionut Mazgdrag. Lupta a fost, spun apropiatii lor, doar pentru memoria celor decedati si, evident, pentru copiii lor, pe care nu i-au cunoscut niciodatã. Tragedia s-a petrecut în octombrie 2018, iar masina în care se afla seful de post de la Vetrisoaia, politistul Marius Niticã, si Ionut Mazdrag, era condusã de Rãzvan Hortolomei. Toti erau buni prieteni si fuseserã la pescuit pe raza comunei Vetrisoaia. Atunci, fiind searã, dupã ora 21,00, se întorceau la Husi. Se pare cã, la un moment dat, soferul a pierdut controlul asupra vehiculului, care a iesit în afara pãrtii carosabile, rãsturnându-se într-o râpã de aproape 10 metri. Pentru cã nu a mai avut cine sã vadã masina ajunsã pe fundul acelei gropi, nimeni nu a sunat la 112. De aceea, toti cei trei rãniti foarte grav au rãmas acolo peste noapte. A doua zi dimineatã, câinii unei stâni au alertat ciobanii si asa s-a descoperit grozãvia. Politistul si prietenul sãu erau decedati, iar soferul Hortolomei era rãnit destul de grav, dar în viatã. De aici au intrat pe fir anchetatorii, care au avut de stabilit circumstantele tragediei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.