spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Prezidentialele se anunta tulburi!

- Advertisement -

Vestea cã referendumul pentru Parlamentul unicameral ar putea fi propus pentru aceeasi zi cu alegerile prezidentiale si, mai mult, primarii vor fi pusi la treabã pentru constituirea în plus a unei comisii în fiecare sectie de votare a dus la acuzatii vehemente din parte edililor, veniti la o întâlnire cu prefectul Iftimoaei pe tema alegerilor. Totodatã, prezent la întâlnire, subprefectul Traian Hulutã a criticat activitatea Politiei Comunitare din Bârlad acuzând-o cã nu prea ar lucra în folosul cetãtenilor. În acelasi timp, sase greseli de tehnoredactare strecurate într-o hotãrâre de guvern îi vor forta pe tot atâtia primari din judet sã mintã cu privire la locatia unor sectii de votare! Totul ca sã meargã bine alegerile…

NEMULTUMIRE. Prezentã de 100% a primarilor si secretarilor de primãrii din judet pentru întâlnirea de ieri cu prefectul si subprefectul judetului pe tema organizãrii alegerilor prezidentiale. S-au pus întrebãri, sau fãcut critici si s-a strigat pentru lemne în scoli si salarii la primãrie. Nemultumirile primarilor au fost direct proportionale cu prezenta lor în momentul în care au aflat cã refendumul pentru Parlamentul unicameral ar putea fi organizat în aceeasi zi cu algerile prezidentiale, pe 22 noiembrie. Alti bani, altã distractie din moment ce în fiecare sectie de votare trebuie pãstrat un spatiu pentru cealaltã comisie care va superviza referendumul. “Nu conteazã, tara are bani” , a precizat ironic, în mijlocul întâlnirii, Neculai Ignat, primarul comunei Puscasi. “Nu suntem aici pentru a face politicã sau pentru a comenta legea. Nu suntem analisti, ci ne ocupãm de organizarea alegerilor!”, a încercat, prefectul Ciprian Iftimoaei, calmarea situatiei. Pe parcursul întâlnirii, reprezentantul Guvernului a subliniat faptul cã alegerile trebuie sã se desfãsoare civilizat, iar primarii sã-si asume responsabilitatea organizãrii în detaliu a acestora. În tot judetul vor fi organizate 577 sectii de votare din care 86 de sectii vor fi speciale fiind destinate votului cetãtenilor care sunt în tranzit prin judet. O micã armatã de operatori vor fi prezenti în sectiile speciale pentru instalarea si monitorizarea camerelor web destinate supervizãrii procesului de votare din aceste locatii.

Suprefectul Hulutã criticã Politia Comunitarã Bârlad

NESERIOZITATE. Suprefectul Traian Hulutã a criticat dur activitatea Politiei Comunitare Bârlad, acuzând-o de neimplicate atât în alegerile pentru europarlamentare, cât si la cele actuale. “Reprezentantii Politiei Comunitare din Bârlad nu au fost prezenti la recenta sedintã de instruire, si nici la alegerile trecute, cele europarlamentare. Eu cred cã suntem aici, toti bugetari, pentru a servici cetãtenii!”, a spus subprefectul Hulutã.

Fãrã bani de camere web

SÃRÃCIE. Pânã acum, numai 55 de primãrii au anuntat cã au cumpãrat camerele web necesare sectiilor de votare speciale, însã majoritatea au spus cã vor reusi sã achizitioneze respectivele camere. Cu toate acestea trei primãrii spun cã nici în ruptul capului nu vor gãsi cei 60 de euro necesari cumpãrãrii instrumentelor de supervizare. Este vor va despre primãriile Pãdureni, Dimitrie Cantemir si Rafaila unde sunt primari social-democrati. “Vom cãuta o solutie, nu stiu, vom vedea…”, a spus, nesigur, suprefectul Hulutã, care a mai precizat cã alte 33 de primãrii din judet nu au bani pentru alte componente informatice, si anume, unitãti de memorie pentru camerele web. În final, s-a hotãrât, dacã nu se vor gãsi resursele necesare pentru unitãtile de memorie sã se apeleze la dotãrile Inspectoratului Scolar Judetean.

Sectiile fantomã din judet!

Desi pare incredibil, unii cetãteni din judet vor vota la anumite sectii de votare care… nu existã în realitate! Sau, cu alte cuvinte, existã numai în acte. S-a ajuns la aceastã situatie în urma unor greseli de tehnoredactare a recentei Hotãrâri de Guvern ce cuprinde lista cu sectiile de votare din toatã tara. “Recomandãm primarilor sã scrie în acte exact adresele sectiilor de votare asa cum sunt trecute în hotãrârea de Guvern pentru a nu crea probleme. Este vina celor care au tehnoredactat respectivul act normativ si trebuie sã ne conformãm ca atare”, a spus suprefectul Hulutã. Astfel, chiar dacã sectia de votare din municipiul Vaslui din zona Autogãrii este situatã pe strada Alexandru Vlahutã nr. 22, ea va fi trecutã în acte de primarii si presedintii sectiilor de votare la nr. 2. La fel, în municipiul Murgeni, o sectie de votare de pe strada Coman aflatã la nr. 7 va fi trecutã la nr. 14, în timp ce în comuna Alexandru Vlahutã sectia de votare aflatã în Scoala cu clasele I-VIII va fi scrisã în acte ca si sectia aflatã în “Scoala de Arte si Meserii”. O altã transformare se va efectua în comuna Lunca Banului unde Scoala de Arte si Meserii se va transforma în Scoala cu clasele I-VIII. În comuna Epureni o scoalã primarã va deveni Cãmin Cultural iar la Vinderei, o unitate scoalã primarã se va transforma în Scoalã de Arte si Meserii. “Acest fapt nu va influenta în nici un fel procesul de votare sau votul cetãtenilor”, a precizat, în final, prefectul Iftimoaei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.