19.8 C
Vaslui
28-iun.-2022

Prietenul la nevoie se cunoaște! Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul unui prieten și a evacuat o butelie, evitând astfel un dezastru!

PRIETEN ȘI SALVATOR… Un pompier bârlădean a fost chemat de vecinul și prietenul său, căruia i-a luat foc bucătăria! Pompierul a sărit în foc și a scos butelia afară, evitând astfel un dezastru!

OMUL POTRIVIT, LA LOCUL POTRIVIT… Un pompier din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, Viorel Gîbu, aflat în timpul său liber, a reușit să salveze gospodăria unui vecin, căruia i-a luat foc bucătăria. Vecinul pusese o tigaie pe aragaz, pe care a uitat-o acolo, iar bucătăria a luat foc. Fumul a fost observat de vecinul și prietenul său, Viorel Gîbu, pompierul aflat în timpul său liber, acasă. Acesta a sărit imediat în ajutor. Intervenția sa promptă, profesionistă, de a scoate imediat din foc butelia, urmată de ajutorul dat de colegii pompieri veniți în mare grabă cu o autospecială cu apă și spumă, a făcut ca pagubele sa fie limitate. “Suntem mândri de tine”, i-au transmis lui Viorel colegii din cadrul ISU Vaslui.

Viorel și Marian sunt prieteni de-o viață. Faptul că locuiesc unul lângă altul i-a făcut și mai apropiați. Locuiesc amândoi în comuna Zorleni, în apropiere de Bârlad. Când Viorel este de serviciu la subunitate, Marian are grijă și de gospodăria lui. Așa se ajută ei de când se știu. Din fericire, sâmbătă Viorel a fost acasă și, după ce și-au dat fiecare “bună dimineața”, s-au apucat de treabă prin gospodărie. Însă, după ceva timp, Marian a văzut ieșind fum dinspre casa lui. Când a ajuns în ușa casei, a văzut că flăcările deja au cuprins bucătăria și se întindeau și spre celelalte camere. Cuprins de teama de a-și pierde toată agoniseala, și-a strigat în sprijin prietenul: pe Viorel, prietenul și vecinul său pompier.

Oriunde, acasă sau la unitate, un pompier este la datorie în cazuri grave!

De cum a zărit fumul și a auzit strigătele vecinului său, plutonierul adjutant șef Viorel Gîbu a sărit imediat în ajutorul bărbatului aflat la ananghie. A luat furtunul pe care îl folosea la udatul prin grădină, l-a aruncat peste gard, a dat drumul la apă și a început să facă tot ceea ce depindea de el pentru a localiza incendiul care amenința să cuprindă întreaga locuință și să se extindă spre o anexă gospodărească, dar și spre alte două imobile din apropiere. Din depărtare se auzeau sirenele celor două autospeciale de stingere cu apă și spumă care veneau în trombă dinspre Bârlad. Timpul însă era scurt. În bucătărie, exista riscul să explodeze butelia care alimenta cu GPL aparatul de gătit. Conștient de risc, pompierul Gîbu nu a mai stat pe gânduri, a intrat în casă și a scos butelia, după care a continuat operațiunea de localizare a incendiului. Între timp, spre marea ușurare a lui Viorel și a vecinilor, au ajuns la fața locului și cele două echipaje de pompieri conduse de plt.adj. Corneliu Bostan, șeful gărzii de intervenție stingere.

„La sosirea echipajelor de intervenție, pompierii au constatat că al lor coleg reușise să stăpânească destul de bine urgia focului, incendiul din interiorul locuinței fiind în mare parte localizat. Având linii de stingere și apă în cantități suficiente, pompierii militari au definitivat ceea ce începuse colegul lor, au lichidat incendiul și au protejat anexa gospodărească împreună cu cele două locuințe aflate în pericol. Din fericire, proprietarul locuinței cuprinse de flăcări nu fusese rănit. Îl felicităm pe Viorel pentru devotamentul său și pentru prezența sa de spirit! Ne mândrim cu el!”, a precizat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui, precum și Biroul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here