24.1 C
Vaslui
26-sept.-2022

Prim trimestru aglomerat pentru ISU Vaslui

- Advertisement -

Cu toate cã iarna 2013 – 2014 a fost mai blândã ca precedenta, a crescut cu 48% numãrul interventiilor ISU „Podul Înalt” Vaslui în primul trimestru al acestui an fatã de perioada similarã a anului trecut. Din totalul de 2673 evenimente la care a fost nevoie de interventia echipajelor ISU si a serviciilor voluntare pentru situatii de urgentã, în marea majoritate, 2499 cazuri, a fost vorba de acordarea de asistentã medicalã de urgentã. În acelasi timp, numãrul incendiilor la care au intervenit pompierii vasluieni a crescut cu 22% fatã de anul trecut.

În primul trimestru al acestui an, echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al judetului Vaslui si Serviciile Voluntare/Private pentru Situatii de Urgentã, au intervenit la nu mai putin de 2673 evenimente, cu 48% mai multe ca în perioada similarã a anului trecut. Dintrea acestea, 2.499 au fost de asistentã medicalã de urgentã, dar si 77 incendii din care unul pe raza judetului Iasi, 21 incendii de vegetatie uscatã, 45 alte situatii de urgentã, 25 – asistenta persoanelor, 3 salvãri de animale. Comparativ cu perioada similarã a anului trecut, în primele trei luni ale anului 2014, a fost o crestere a asistentei de urgentã, ambulantele SMURD intervenind în 2.499 cazuri, în 2014, cu 43 % mai multe ca în perioada ianuarie – martie 2013, când au fost 1711 solicitãri. În ceea ce priveste natura cazurilor în care a fost solicitat serviciul SMURD, în jumãtate dintre ele, 1264, au fost pentru transportul la unitãtile spitalicesti a persoanelor cu diverse afectiuni medicale, dar si 497 persoane (20% din totalul solicitãrilor) cu diverse traumatisme, 273 persoane cu afectiuni psihice sau neurologice, 228 suferinzi de diverse afectiuni cardiace, 106 cazuri de intoxicatii si 26 pacienti care necesitau interventii chirurgicale. Din pãcate, în primele trei luni ale anului, ambulantele SMURD au fost nevoite sã intervinã pentru transportul a 31 persoane rãnite în urma accidentelor rutiere, douã persoane care au suferit arsuri si una care a fost implicatã într-un accident feroviar.

A crescut numãrul incendiilor

În primul trimestru, au crescut cu 22%, numãrul incendiilor, 77 incendii în acest an fatã de 63 anul trecut, cresterea fiind mult mai mare în cazul incendiilor de vegetatie, pompierii intervenind în 21 astfel de situatii, fatã de doar unul în primul trimestru al anului 2012. Pe timpul situatiilor de urgentã au fost salvate 58 persoane (35 adulti si 23 copiii), din care 35 din incendii si 23 în alte situatii, precum si 116 animale. Din pãcate, din cauza incendiilor au decedat douã persoane adulte, iar alte trei persoane au fost rãnite. Ca o statisticã, valoarea bunurilor protejate pe timpul incendiilor a fost de aproximativ 5.705.300 lei, în timp ce valoarea bunurilor distruse în urma incendiilor a fost estimatã la doar 387.290 lei. În ceea ce priveste cauza incendiilor, din totalul de 77 astfel de evenimente la care au intervenit pompierii din cadrul ISU „Podul Înalt” Vaslui, principalele motive au fost focul deschis în spatii deschise, 22 cazuri, respectiv 28,57%, si cosurile sau burlanele defecte sau necurãtate, în 20 de cazuri (25,97%). Alte cauze ale incendiilor au fost sistemele de încãlzire defecte, fumatul în locuri neamenajate, instalatiile electrice defecte sau improvizate, dar au fost si trei cazuri în care focul a fost provocat prin actiuni intentionate, si douã incendii datorate copiilor care s-au jucat cu focul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.